Автор: volokin
Дата: 16-11-04 16:48
мистър Дрон, ами как да посъветвам едикой си, като не знам как е снимал, с какъв обектив, под какъв ъгъл и с каква скорост-бленда, с каква лента или дигиталка, какво е целял и т.н.
мога само да му кажа, че кадъра му е неприятно центриран, че хоризонта минава по средата, или че цветовете са неприятно наситени.
А и как да кажа за една снимка, че не е за даден конкурс, след като не съм сигурен какво иска да ми каже автора, т.е. не съм го прочел от снимката, което от своя страна може да значи, че автора е бил слаб в посланието си или, че аз съм слаб в абстракциите, в първия случай ок, но втория е според авторите които дават коментари, щото ако аз не съм разчел нещо, то друг го е видял много добре (както се е случвало)....та в този ред ми текат мислите...
т.е. Не си мислете, че една конструктивна критика ще ви научи да снимате, това е процес, дълъг....а и колко са тези които могат да дадат такава, аз лично се радвам когато ме коментира ''добър'' автор, който аз ценя, което значи за мен че съм направил добра снимка. съответно когато аз срещна снимка близка до моите разбирания давам коментар, това е.
Ако седна да коментирам всички снимки във форума, със сигурност ще се получат дразги и нещата стават повече от неприятни. тук не става въпрос да се делим на наши и ваши, а става въпрос за културата на общуване, т.е. след като аз критикувам някой, и той да седне да ми го връща, или обратното, ако похваля някой и той да ме хвали после, без даже и да споделя моята визия...
По принцип не съм против конструктивната критика, ама кой пък съм аз, че да я давам????
|
|