Автор: Mobby_Dick
Дата: 17-02-04 11:34
Ми да се укаже в правилата, и такива снимки да се декласират. Аз участвам в доста фотосайтове, но нищо не ми коства да не пускам снимките от конкурс, които тече, още повече, че такава стратегия имат и на фотофорум.ру например - задължават автори в 1 категория конкурси, да не пускат снимката си другаде, докато се оценява анонимно. Там не може да има и Лого (после може да се слои..да се реъплоудне снимката - за коректността на промяната се грижи админ.), за Exif се грижат предполагам администраторите. Грижата за анонимността на снимката е на админа, а ако приятели ти направят номер, казал си им, снимаш с тях..разпавяш къде си го снимал - декласация, за твоя сметка.
Само си говорим - а очевидните приятелски намеси се правим, че не се виждат..вадят се смешни доводи. Уж някои снимки се зариват с незаслужени 2-ки, пък всъщност рейтинга им расте ..пък класирането си става както си го мислим. На последния конкурс пак имаше доста рокади в последните часове дори, беше по-забавно от филм, въпреки, че бяха "по-нежни" отпреди, пък и не се отнасяха за "фаворитите", този въпрос беше решен доста по-рано.
Стила - въпроса със стила си е проблем на авторите, и на техните поддръжници. Конкурса е репортажен..доколкото прочетох, а в този жанр има добри и лоши попадения, а не неподражаеми стилисти и прочие. "Мигът от живота" е във възможностите на добрия фотограф, а не на напудрените изпълнения. Там не може да има имитация, и да остане незабелязана..а ако - здраве да е, нали сами ще си избираме!?
Журито - компетентно или не, със свои любимци или не .....какво ще значат нашите оценки - в крайна сметка те дават парите, и са си в правото да си определят наградите. Призьорите до голяма степен ще представят и ТЯХ, защото ще са ТЕХНИЯ избор. Аз съм ЗА. Така разните игрички стават доста безпредметни и ненужни, и ще се спомогне за това, да даваме по-обективни и незаинтересовани мнения и оценки.
Друг "проблем", които ще се появи, ще предизвика дискусии и недоволства:
Наградата е апетитна...а има доста добри фоторепортери, които така и така им се плаща всеки ден да търсят и предлагат такива сюжети Те ще доидат и ще участват...и нашево брата аматьора ще се състезава с тях Трябва да се държим достоино, и да се стремим да направим най-доброто в трудна конкуренция, а не да дърпаме нещата към собствените си възможности и постижения.
Успех.
|
|