Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 за черно-бялата фотография
Автор: koceto   
Дата:   13-11-04 15:37

чувал съм , че черно-бели снимки може и в домашни условия да се проявяват.как става? какво трябва да имам че да си промия лентата в къщи и да си проявя снимките? а и как става? с какви химикали трябва да се снабдя за да го направя?

знам че с цветните снимки нестава , там май е много сложно.

Отговори на това съобщение
 Re: за черно-бялата фотография
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   13-11-04 16:21

А така, дойдохме си ан думата[smile]
И мен ме интересува, че зенита ми бездейства.

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   13-11-04 16:25

Mi kvo ti trqbva Trqbva ti laboratoriq !
trqbvat ti Fixsaj proqvitel hartiq !!!voda !!! vani4ki pinseti fotouveli4itel tumno pome6tenie [smile] [beer] [shtrak]

Дата:   13-11-04 16:35

да кажем че ги имам(мога да ги купя евтино). а после....колко време се промива лентата, колко време се осветява хартията и т.н.

някой знае ли? неможе да няма хора тук дето да знаят.

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   13-11-04 16:37

Много въпроси [smilie10]
То ако рече човек да отговори и току написал книга.
Да ама други вече са свършили таз работа.
Остава само да се прочете. [smile]

Автор: Seelove   
Дата:   13-11-04 16:43

i 4asovnik ti trqbva heheheh[smilie7] Seelove=Sannie

Автор: volokin   
Дата:   13-11-04 17:24

за всеки филм си има различни времена на промиване, а и зависи с какъв developer работиш, също така зависи дали искаш да push-неш лентата или да я pull-неш, съответно отделните developer-и се използуват за различни цели, едни дават повече зърно, други по-голяма острота и финност, и т.н. та няма точни времена нито за филм нито за каквото и да е, зависи от целите които си си поставил. Та ако все пак дадеш името на разтвора с който работиш и филма мога да ти пратя таблици (между другото във всеки един developer има такива таблици за съответните филми) Същото се отнася за хартиите, има твърди, меки и т.н. хартии на различни производители. Та не може да се отговори конкретно на твоя въпрос, щото не е зададен конкретно [smilie3]

Автор: nazza   
Дата:   13-11-04 17:28

АЙДЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ "ПРОМИВАТЕ" TИЯ ФИЛМИ И ДА СИ "ОСВЕТЯВАТЕ" ХАРТИЯТА , НЕ ХУБАВО ТОВА[smile]

Дата:   13-11-04 17:31

а какво да ги правим да ги прояввяваме ли????
Ти вместо да критикуваш вземи и помогни на човека.......

Автор: nazza   
Дата:   13-11-04 17:39

Разбира се 4е 6те ги проявявате,само 4ерва се промиват!!!А на 4овека кво да му помогна!?да си намери6 една "об6та фотография" на Кюрк4иева или не6то за по на4инае6ти и от улБудапе6та да си купи химията хартия по лесно се намира иииии да по4ва[smilie24] [smile]

Дата:   13-11-04 17:41

volokin , аз нямам още разтвор. към средата на седмицата ще се сдобия с увелечитела , ванити и другите джунджурии. сега затова питам как се изкарват снимки. ако видя че няма да ми е по силите няма да се захвана.

да icq ако имаш

Дата:   13-11-04 17:54

...напротив лесно е, при това ако си водиш записки кое как ще си подобриш техниката. ернобелите филми изобщо не са капризни. Все пак един много добър developer е ID-11 (Ilford) който би трябвало да е идентичен с D-76 na Kodak, но е много по-устойчив на времето ,този на Кодак се разваля лесно. И двата иначе са много удачни за начинаещи а и не само за тях, така че ти ги препоръчвам. Всъщност те са универсални ,т.е.задоволяват що годе всичко относно един филм, като острота и т.н. Ако пък си фанатик на тема острота тогава Шпур или Агфа Родинал, има също тка и developer-и за двойна баня. Аз лично в момента промивам с Агфа Атомал и ID-11 и Rodinal (Agfa), като първия май се очертава да ми стане любим.
Но ID-11 ти го препоръчвам горещо като за начинаещ.
Филми които мога да ти препоръчам са Tri-X kodak, FP4-125 , Ilford Fan-F+ (50 ISO), HP5 , T-max 100 Kodak, Acros na Fuji (ISO 100)
ISQ нямам, имам поща. Не обичам ISQ-та [shtrak]

Дата:   13-11-04 18:01

ок, като взема "лабораторията" ще ти драсна едно писмо да ти кажа какво имам.и тогава да те питам по-подробно за всичко дето искам да знам! :))

Автор: ognyan   
Дата:   13-11-04 19:00

koceto i da go pocherpish posle[beer]

Автор: MechoPuh   
Дата:   13-11-04 19:20

На koceto и аз да кажа като начало. Най-важното, което трябва да помниш докато си жив е - "Промива" се дупе, а филмът се проявява. Знай го от старите кучета, които по цял ден не излизахме от лабораторията, този лаф е на един от първите ми учители по фотография в ПУ"Пайсий Хилендирски" - Васко, а времето - 1973 г.

Дата:   13-11-04 19:26

е ок, ще запомна проявяване

Дата:   13-11-04 21:17

Vij sa za vremeto fotohartiqta filmite raztvorite filtrite ima edno knijle koeto si go kupih za 5 kinta na nego pi6e Phorum
avtor docent Rumen Georgiev zemi go i si4kite vaprosi 6te ti se razqsnqt !! USPEH !!! v knijarnicata na NATFIZ q ima taka 4e uspeh !

Автор: LAVA   
Дата:   13-11-04 22:50

А, мечоПух ме изпреварил...

Иначе вярно - в книгите си пише, а така в нияколко думи. няма как.

Автор: lukcheto   
Дата:   13-11-04 23:16

Коце, първа стъпка-купуваш си доза (с "ролки")
втора стъпка- тренираш как да си зареждаш филма на тъмно в ролката :)
трета стъпка- купуваш си фиксаж и проявител(те биват различни видове, според зависи каква зърненост целиш, в БГ много се е наложил проявителя Родинал(на АГФА), но аз съм голям привърженик на Aculux(има го в представителството на Фуджи, в София се намира на улица Голаш-до 31 училище на "Ситняково), 1литър- 6лв.)
4та стъпка на тъмно си зареждаш филма(вече си го оттренирал)
5та в зависимост от филма ще се проявява различно време, това проверяваш в интернет, има таблици, ето линкhttp://www.digitaltruth.com/
Последователността на проявяването е:
проявител
вода
фиксаж
вода(обилно)
стопбат/ или вода с капка бебешки шампоан например

Това е супер общо, за подробности още прочети в нета :)

Дата:   13-11-04 23:22

Proqvitel tam 20-22 min zavisi ot mnogo ne6ta
Miene s 4ista voda purvo na te4a6ta voda 4-5 bani po 1-2 min sled tva 10-13 bani v voda
Fixsaj pak zavisi ot mnogo ne6ta
pak voda
Stop bath ako e za B&W s Limontozi 10gr na 0.5 litra voda!!
USPEH ![smilie24]

Re: Вземи прочети нещо...
Автор: nikon_f2   
Дата:   14-11-04 00:01

[smilie5] Няма да ти навреди!
За някои неща има лесни решения. Напр. доза с "корекс" лента се зарежда много лесно.[smilie6]
Увеличител на първо време може да си вземеш по-обикновен: Крокус , някакъв руски или подобно. Цените са символични, между близки и приятели се подаряват.[smilie5] Виждал съм поне 5 пъти УПА изхвърлена до контейнера.[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Ванички можеш да си купиш от Метро или Бриколаж.(Правоъгълно легенче за пране или боя).[smilie25] Струва 3-4лв. После идваш на четвъртъчна сбирка и докато си пием бирата ти се обясняват тънкостите...[smilie24]

Автор: cristo   
Дата:   14-11-04 00:34

Коцеееее - свиркай като почваш [smile]
и аз искам да се включа, едно време съм го правил, ама ми е толкова далечно че всичко съм забравил, ама ще си поприпомня

голям мерак имам да се завра в тъмната стаичка

Дата:   14-11-04 00:37

Lele 6to ne kaza po rano za vani4kite bre ? A vpro4em ima li zna4enie Kakvi savani4kite Smisal metal pvc ili ne6o takova!? Ako 6e po4vate viknete me i men !!

A mejdo drugoto nqkoi oje li da mi kaje kak varfi Fotolab za B&W 2raka kvi pari!?

Дата:   14-11-04 00:39

Vpro4em mislq da namina Tozi 4etvurtak s Fotoaparata i bumagite i da me prosvetlite Malko (malkoto e za Blagozvu4ie ) ako se se6tate kvo imam predvid !!!
Samo4e 6e sum na 4ai4e ako produljavam v su6tiq duh ![beer] [beer]

Автор: cristo   
Дата:   14-11-04 00:43

и май никой не спомена - ЧЕРВЕНА КРУШКА
или нещо подобно беше, но със сигурност е просто и само червена, че иначе егати копирането ще стане [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна