Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ха да кажат разбиращите
Автор: pehata   
Дата:   13-11-04 17:28

коя е за вас най-добрата марка филми. И ако зависи от условията, то при какви условия какви предпочитате. Става въпрос за Fuji, Agfa, Kodak, Konica и т.н. и за подвидовете им (напр. Superia, etc.)

Публикацията е редактирана (13-11-04 17:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Ха да кажат разбиращите
Автор: Canon   
Дата:   13-11-04 17:34

За човешка кожа / цвят - агфа

Автор: volokin   
Дата:   13-11-04 17:39

Кодак, Фуджи[smilie24][smilie24] [smilie24] . Агфа ги бива само в чернобелите филми, и то само в някой.
Няма най-добър филм, няма и най-добра фирма. Има филми за туй, има филми за онуй, но няма универсален филм който да кажеш че е най- добър.
То и Ферари е най-автомобила, ама не мога си пренеса мебелите с него когато се местя, даже не мога си натоваря раниците когато ходя на планина.....та така.
Иначе Мако скоро изкараха филм за 25 до 6400 ИЗО ???
Ама не бих го нарекъл най-добрия.....

Публикацията е редактирана (15-11-04 15:26)

Автор: Canon   
Дата:   13-11-04 17:57

Волокин ми то и Кониката не я бива никак.
Какво да му препоръчаме, то не останаха сериозни фирми?
Имам една лента ADOX , Чернобяла, малко минала гаранция, само до 1944г. ама си го пазя за 100 годишнината му [smilie5]
[beer]

Автор: Paf   
Дата:   13-11-04 18:15

За ч/б - Ilford,....

Автор: thor   
Дата:   13-11-04 18:34

ми всеки си има предпочитания и или компромис за по йофтинко ,аз например ,Provia,Velvia,Tri-X,Ilford HP5+,Kodak T 400CN,Ilford XP2,Ilford Delta 100,мноо рядко Astia,по на често Fuji REALA -според зависи само когато трябва да раздавам снимки ,а за интернет само цифров филм ..[smilie6]

Автор: ivo   
Дата:   13-11-04 18:53

За портети на люде разни - Fuji Astia 100,
За хубавини природни - Fuji Velvia 50, а напоследък и Velvia 100F, за общи екстри - Fuji Provia 100F, а вече има и 400. Защо не Kodak (до тук за цветно говорим) - много зърнест филм, сравнен с Fuji. Мое мнение и наблюдение.
PS - за любителски и нискобюджетни нужди - Sensia [smilie24]

Дата:   13-11-04 20:06

ми да, изобщо ги няма Коника, освен ако човек не иска да експериментира, всъщност не бих се поколебал да снимам на Коника за Крос-проявяване, няма да ми се свиди, и даже още в Понеделник ще си купя една, това е идея, благодаря!!!

А за Агфа, не знам за коя Агфа говориш, че давала добри тонове на кожата? Мисля, че от Кодак Портра И Фуджи НПС едва ли има по-добро в цветното, при това и в два варианта, или говориш за черно-бяло? или има нещо което не знам? [shtrak]

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   13-11-04 21:20

Mi i az imam edin ORWO roll film ama nadali 6e go izpolzvam 6toto e kupen predi 30-40 god !!
Ilford B&W mi dopada i Kodak !

Автор: lukcheto   
Дата:   13-11-04 23:01

Ilford за чернобяло, също и ORWOто 125 ISO= Илфорд FP4+, което съвсем скоро спряха от производство (Илфорд ги купиха и възстановиха производството, но не за дълго)
Fuji Velvia е супер, ако целта е много наситени цветове :)
Коника не използвам, АГФА също(макар, че ми харесва цветния им диапозетив)
Мерак ми е да пробвам филмите Ефке, много се изписа за тях, направо са "модерни", та ме гложди любопитството :)
ФОМА много добре се представят и с филми и с хартия, много им се кефя :)
За цветно аз лично винаги ползвам различните модели на Фуджи (според целта) :)

Автор: stoevmobile   
Дата:   14-11-04 02:35

С риск да ме бият по-горе пишещите, най-доброто е преминаване към дижиталка.А ако Автора попита коя точно, то вече няма да се караме, а война ще се разрази у форума [smile]

Автор: THC   
Дата:   14-11-04 08:30

Novite filmcheta na Kodak. Diapozitivi, dosta dobre sa se spravili. Imat razrabotka specialno za cviat na kojata, za nasiteni cvetove, za detayli, i za oshte poveche detayli...Kodak..E100G, E100GX, tezi sa sus RMS Granularity 8, mnogo finno zurno.
E100VS..(very saturated) Mnogo nasiteni i iarki cvetove.
E200 moje da se push-ne do 800ASA
Ako imate vuzmojnost probvayte gi.
Tova e ot men.

Автор: MechoPuh   
Дата:   14-11-04 10:00

Питам. Ако ви дадат безплатно филми Коника 50 бр.по 10 от серия - 100,200,400,800 и 1600 ASA, ще снимате или ще ги хвърлите, защото са кофти. Единствените филми, които се продават в България, произвеждат се в Япония, а не в Китай или по жълтия свят, внасят се директно от Япония и по-истински не могат да бъдат, това са филмите Коника. Лошото обаче е, че се внася само любителската гама, а ролфилмите и диапозитивите не са интересни за масовия снимач. А защо никой нищо не казва за цената на гореспоменатите филми и кои са по-изгодни за джоба ви?

Автор: thor   
Дата:   14-11-04 10:43

Fuji Provia 100F 36пози -най голямата далавера за диапозитивни филми 8.50US$ - общо всичко това ще рече доставка ,проявяване и кадриране - прожектирането е безплатно
затова от цветните ползувам най много него
Ilford XP2 36пози - най голямата далавера за чернобели 10.60US$ - доставка ,проявяване + 80 ( в повечето случаи го снимам с механичен фотоапарат и печеля по 3-4 снимки в повече ) снимки принт 12.5смх18см ....останалите филми+снимки ми излизат 10%-20%-30%-40%+ по скъпо според зависи...[smilie6]

Публикацията е редактирана (14-11-04 10:45)

Автор: Junior   
Дата:   15-11-04 11:43

Ский са... ако ми дадат безплатно филми шъ ги земъ и шъ ги нащракам, па ако ще и български да са...
Иначе (лично мнение):
-за ч/б Форте 100, Тмакс 400, ОРВО 125, ОРВО 400
-за цветно (негативни) - Суперия 400
-диапозитиви - КодакХром II

(амъ и секви други ползвам, тея просто са най-близо до желания от мене резултата)

Автор: cooler   
Дата:   15-11-04 14:29

Za B/W bih ti preporuchal FP4 i HP5 na Ilford i Tri-X na Kodak.Noepan na Fuji sushto e dobur izbor. XP2 na Ilford e udachen ako niamash vuzmojnost da gi obrabotvash po konvencionalnia B/W proces.Toi si e prednaznachen za proces C-41. T-max na Kodak e kalko kompromisen osven ako ne tursish da postignesh osobeno visoka chuvstvitelnost.Govoria za T-Max 3200.Drugite ne mogat da se sravniavat s Tri-X. Za Color neg e dosta otnositelno shtoto vsiaka marka ima razlichno cvetopredavane i za da mu hvanesh cakata triabvat niakakvi shturi testove a te vinagi mogat da budat oporocheni ot proiaviavaneto, shtoto to sushto e vajno nishto che sa negativi.Lichno az polzvam za sportni neshta Fuji 400 i 800, a za portreti i hora Kodak Portra160 (kogato biudjeta go pozvoliava de). Za diapozitivi pak e otnositelno.Niakoi sa po-cvetni, drugi po-pastelni...V momenta polzvam Ektachrome100plus. Stara klasika...Tuk proiaviavaneto ti e ot izkliuchitelna vajnost.Ako si ot Sofia vnimavai kude she se nasochish.Za men v momenta nai-dobre sa v Kodak-a na naklona na Rakovska sreshtu operata.M/u drugoto Fuji Provia e sushto pushka.Ako imash seriozni zadachi i namerenia nai dobre e da imash niakakvo kolichestvo ot daden film (primerno 5 ili 10 filma) i da napravish test predi tova v Lab-a koito si si izbral.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-11-04 14:31

Fuji, Agfa, Kodak, Konica са най-добрите, и в любителската и в професионалните серий:)

Автор: cooler   
Дата:   15-11-04 14:32

Iskam sega Junior da obiasni na vsichki kude gi namira tia Kodachrome i kak gi obrabotva che tova me muchi veche desetiletie.[beer]

Автор: Junior   
Дата:   15-11-04 14:34

ПРЕДАВАМ СЕЕЕ (ПРЕДАДЕН СЪЪЪМ)...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   15-11-04 14:41

Кодахром ги ''издокарват'' само в Швейцария (за Европа) изискват специална обработка (цветовете. т.е. носителите на цвят се добавят от самите химикали, също така изискват допълнително осветляване [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11], абе изобщо не за всеки работа) Та за Европа, знам само там.
Е все пак цената на проявяването е включена във филма, заедно с една книжна торбичка, която човек трябва да прати на адреса посочен там и т.н.
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   15-11-04 15:09

Те и ОРВО ХРОМ изискват същия процес - с допълнителна засветка и добавяне на химикали /багрила, дето заместват среброто след първото (ч/б)проявяване/, ама у нас аз познавам 60 човека де го правеха - във фотошколото на седмица поне веднъж се налагаше да си проявяваш диапозитивите по този начин. Правеха го и БГ фотография в Горна баня, като си приемаха поръчките по ателиетата, със срок до седмица ги изпълняваха. Аз и в къщи съм проявявал диапозитиви по този процес.
Още имам реактиви - така да се каже, реликтни /течни са, и нямат вече годност/.
Процеса не е нещо невероятно невъзможно. Именно заради тази допълнителна засветка с (250 вата лампа в бяла фотована от 1/2 м.) спиралите, в които се навиват филмите са прозрачни...но след първия път вече са леко обагрени:)
Не ми се вярва този "невероятно интелектуален процес" вече да е съсредоточен само в Швейцария /за Европа/:) Трябва да питам Фомус:)

Дата:   15-11-04 15:14

Там е Моби, не съм сигурен дали няма и в Англия?
Ама ей сега ще разпечатам един филм да видя адресите които стоят там.

Апропо, просветката е със съответните светлини, синя зелена, червена, та си мисля ако има малко отклонения в светлината ще има отклонения и в диапозитива.
Не казвам че е невъзможно да се прави у дома, но дали резултатите ще бъдат сравними с тези на Кодак се съмнявам много. Абе след като хората са го направили само там (в центъра на Европа) значи не е току така [smilie3] [smilie3] [smilie3]
Под център на Европа разбирам геометричния такъв и не намеквам за нищо друго ;-)) [shtrak]

Дата:   15-11-04 15:23

pehata
Konica Impresa 50 ISO (color) i Konica infrared 750nm /в 35 мм. и рол/ са едни редки, скъпи и много хубави филми!
Centuria също!
У нас Konika обикновено са със сменени опаковки на срок на годност, продават се по 2-3 лв.битаци и седенки,по панайри и сергий и им е излязло лошо име . Освен това първите филми Коника на нашия пазар бяха не добре цветово балансирани.
Също почти всичко от любителската гама на Кодак е менте! Самият Кодак за нашия свят има "спец.продукция".
Кодак имат и странични ментета - например без означение по перфорацията и до 33 к. Но определено НЕ СА ЛОШИ филми в някои отношения. Kodak GOLD 200 такива съм взимал със стекове за по 2.5 лв., след тест - ниска динамика но пък страхотна разделителна способност! Ако условията при които го ползваш са такива, че да няма контрасти големи - е чуден филм-менте, вдигал съм 20/30 с перфектно зърно от 200 АСА!
Фуджи пък откровено си правят и най-ниски любителски серий, Аква също -/тези, де се продават в Била и т.н. за по 3-4 лв./
Фуджи филми от евтина серия са и всички със странни марки, излизали през годините - TSR, Frinchip, Polaroid, Samsung предполагам също.
Горните 4 фирми са най-доброто и предлаганото в 95% от професионалния и любителски пазар.

Дата:   15-11-04 15:45

volokin - може и Кодак Хром да са го направили така. Достатъчно е, да не предлагат химията и рецептурата, и готово. Въпрос на пазарна и др. стратегия:)
В много модели филми Кодак има хартиена торбичка с адрес. Аз поне разполагам в момента с поне 10-ина модела 35 мм. и РОЛ. Мога да сканна някои.
Ще питам Фомус за това. Поне преди години доставяха всичко на Кодак, ако не е от стандартната гама за нас...то по-бавно и на висока цена - филми и химия
--------------------------------------------
не се съмнявай в качествата на ръчното проявяване на диапозитиви. Имам такива разфасовки освен на ОРВО С.... /забравих го вече...но имам рецептурника на 2 езика/ и по Е6.
Така ги правят и препоръчват - бил съм във Волфен и сме проявявали с производителите им:))

Дата:   15-11-04 15:58

Та значи, погледнах си филма Kodachrome 200, на торбичката пише няколко адреса в Европа, това са централите на Кодак в съответните страни, но оттам филма заминава за Швейцария.
Дори на ''упътването'' пише че този филм не се проявява в Щатите [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] , нямам идея защо.
Това не е Е6-процеса, Моби, а незнам си какъв там, но не и Е6. И пак твърдя, така поне пише в литературата, процеса е много-по труден от Е6. Доколкото знам, винаги се е практикувало така, т.е. пращат се диапозитивите в Кодак лаборатории (патента е изключително техен, за този вид филми) Ако преди е имало повече лаборатории по света, сега са останали много малко, поради факта, че с този филм снимат само фрофи-тата или луди аматьори като мен, отделно не се намира навсякъде, а и е скъп (въпреки цената на проявяването която е включена). Та дано поне не развалят и малкото което е останало, заради хора които си мислят, че е дошъл векът на дигиталното и си купуват боклуци-еднодневки, които след 5 месеца заменят с нови такива, които имали по-хубав дезайн, и пасвали на панталона им [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна