Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Фотография
Автор: boni   
Дата:   11-11-04 20:59

Фотография - рисуване със светлина.
Фотографията се е появила преди да се появи фотоапарата .Фотоапаратът е един от инструментите(най-популярния) за рисуване със свелина.
Четейки многото коментари под снимките се питам с какво право някои от нас си позволяват да дават определения кое е фотография и кое не?За повечето хора като гледам ,фотографията не е нищо друго освен просто "снимка". Пойнт енд шот.
Един познат ми казваше - ама това джаза каква музика е бе ! Неразбираем джангър.
Друг пък в казармата ми вика "Какво е това класическа музика - цигу мигу - глупости".
И един от любимите ми фрагменти от "Оркестър без име "
"Стига бе Гоше,оглушахме бе"
"Музика е това ,чичооо,музика !"
"Каква музика бе !Думба-лумба..."

Публикацията е редактирана (11-11-04 21:03)

Отговори на това съобщение
 Re: Фотография
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   11-11-04 21:02

Е тва беше.[smilie7]
[beer]

Автор: xizor   
Дата:   11-11-04 21:04

Бони, забрави!!!

"Те и на война хората, бомбардират, бомбардират, па спрат"
"Кокошките спряха да носят"
Хахахахахахахаха

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-11-04 21:15

boni , а ако видим изображение което не е грам рисувано със светлина става ли?

Дата:   11-11-04 21:44

Моби,какво имаш предвид?

Публикацията е редактирана (11-11-04 21:49)

Автор: maceman   
Дата:   11-11-04 21:45

ми то всяко изображение е "рисувано" със светлина бе.... на тъмно виждаш ли нещо??? :)))

Автор: stoevmobile   
Дата:   11-11-04 21:52

мда, биричка за сутринта [beer]

Автор: cristo   
Дата:   11-11-04 21:59

ами позволявам си на базата на собствените си виждания...
едно ми харесва, друго по-малко, трето хич, четвърто искам пак да го видя, не мога да му се нагледам...
и само на това, четвъртото, давам злато!
а на какъв принцип дават злато другите, акъла ми не побира - обаче като гледам почти само злато се раздава [smilie2]

Автор: RossN   
Дата:   11-11-04 22:08

Бони, извинявай, но би ли пояснил отново, какъв точно ти е въпроса, или прости изразяваш мението си.

Дата:   11-11-04 22:13

рендване, плугини със заготовки, Корел Дрол, третиране на неекспонирани емулсии с различни химикали, бактериално, топлинно или механично въздеиствие върху емулсии, полиграфски техники или произведения, обработени с ФШ, мастила, отпечатъци, дифузий, обработка на картини с ФШ плугини,...списъкът е дълъг. Я да дам пример за полуфотография с нещо мое, да няма засягане Флуиди

Автор: skeig   
Дата:   11-11-04 22:18

[smilie11] [smilie21] [beer] [shtrak]

Дата:   11-11-04 22:20

Разбрах, Моби! Благодаря![smilie24]

Дата:   11-11-04 22:20

Росене,в това което съм написал ,освен личните ми разсъждения има и едно изречение,което е въпросително,макар че по-скоро е риторичен въпрос.
"Четейки многото коментари под снимките се питам с какво право някои от нас си позволяват да дават определения кое е фотография и кое не?"

Дата:   11-11-04 22:29

Да, така е, но следващото изречение "За повечето хора като гледам ,фотографията не е нищо друго освен просто "снимка". Пойнт енд шот", някак, за мен обезсмисля въпроса.

Дата:   11-11-04 22:33

Интересен въпрос, но не го разбрах [smilie3]

Дата:   11-11-04 22:36

Това последното е моя лична констатация и не виждам защо да обезсмисля въпроса.
А за тебе какво е фотографията?

Автор: behemoth   
Дата:   11-11-04 22:38

това какво е

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/notc4896.JPG
http://www.3dlinks.com/shop/images/ACF13A.jpg

http://www.3dlinks.com/shop/ProductDescription.cfm?id=22

Дата:   11-11-04 22:41

Гоблен?

Дата:   11-11-04 22:42

бали го ама за мен това не е фотография...

Дата:   11-11-04 22:43

Много е малко ,за да разбера какво е .
Като гледам линка отдолу ,се сещам какво е .

Дата:   11-11-04 22:48

Това е реалистична картина рисувана с компютърна програма.
Виждал съм картини ,рисувани от художник,които страшно приличат на фотография и от по-далече можеш да ги сбъркаш,но са просто реалистични картини и
като се вгледаш облизо си личи.
Преди появата на фотографията все пак реализма при художниците е бил на голяма почит ....После вече не толкова.
Това пейзажче все едно е картина 30х40см ,която я гледам от 30метра.Не мога да разбера от такова разстояние какво е.

Дата:   11-11-04 22:49

е какво е тогава определението за снимка...
3D rendering, някво изображение което се гледа с очи тоест със светлина то ако почнем така и картините са фотография че са рисувани със светлина (че на тъмно не се виждат) [smilie18]

Дата:   11-11-04 22:52

за мен Бони, фотографията е удоволствие, аз не разполагам нито с скъпи апарати, нито имам образование, което да е свързано с фотографията, е с изключение на инжинерните ми познания по електроника. За това на въпроса на един друг участник във форума, относно това защо коментарът под неговата снимка е само "!!!" отговорих, че аз не съм редактор или критик. На мен нещо или ми харесва или не. Аз не гласувам под всяка снимка, има такива, които ми харесват, и такива, които не ми. С други думи, като поклонник на дигитализирането, за мен има основно 1 и 0. Е понякога се доближавам до човешката си същност, и давам 1/2 или 1/4, но това е друга тема.
Та ето как ми прозвуча въпросът ти: никой от нас не е достатъчно профи за да си позволява да учи другите, как се снима. Следващите ти думи обаче го убориха, т.е. тук има хора, които само си мислят че фотографират, те просто щракат. За това попитах, какво точно искаш да кажеш.

Дата:   11-11-04 22:53

Не ,не е въпроса дали се виждат на тъмно.
Рисуване със светлина е по-различно от рисуване със четка и бои или с компютърна четка...
Да не бъркаме понятията обаче.Както преди фотографите са нанасяли корекции по фотографиите си с четка и молив(правели са ретуш),така и сега се правят корекции с четките и моливите във фотошоп.
Различно е от това да нарисуваш цялото произведение

Дата:   11-11-04 22:59

Росене въобще не съм си оборил въпроса :))
Констатацията ми е ,че има хора за които фотографията е само снимка.
Т.е те не признават нищо друго за фотография освен това което е излезнало от фотоапарата след натискането на спусъка.
Аз обаче не казвам,че това не е фотография.Напротив ,това е фотография ,но не само това.
Точно в това е идеята ,че никой няма право да казва кое какво е ,защото рядко някой е дорасъл да го казва.
Както за много хора джазът не е музика защото точно те не го разбират и за тях музиката се свежда само до определен жанр .

Публикацията е редактирана (11-11-04 23:00)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна