Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 lameli ?
Автор: vazmuten   
Дата:   11-11-04 19:22

здравейте,
аз като не разбиращ да питам разбиращите.
какви са тези "ламели" във фотоапаратите? и по точно повредени такива. това козметичен дефект ли е или играе роля при снимането?!? колко му струва поправянето на туй чудо (ако е наложително)?
благодаря Ви предварително.

поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: lameli ?
Дата:   11-11-04 19:24

май пропуснах да отбележа какъв е апарата (може би има значение). говоря за практика мтл 3

Автор: nrk   
Дата:   11-11-04 19:26

козметичен е :)
едни козметични снимки ще се получат (ако изобщо се поучи нещо...)

Ламелите са части които изграждат затвора при някой апарати (зенита примерно е с текстилно перде и няма ламели) Фактчески отварянето на затвора се получава от когато ламелите се придвижват в съответната последователност в зависимост от скоростта която си задал
та ако се повредят става мнооого лошо

Цената на поправката обикновенно е в силна зависимост от цената на нов затвор, хи хи...

Публикацията е редактирана (11-11-04 19:30)

Дата:   11-11-04 19:30

всъщност думата ламели може да има и друг смисъл, ама в случея май това е което те интересува
та твоята практика с повредени ламели ли е?

Дата:   11-11-04 19:30

много благодаря!!!!

Автор: pinko   
Дата:   11-11-04 19:31

Една цяла ЕМТЕЕЛТРОЙКА с перфектно функциониращ затвор(онова място, дето са ламелите) вече може да се намери се има няма 60-80 лева.

Затвора ще ти го поправят за речем за половината пари, ама гаранция-Франция, ако ме разбираш правилно[shtrak]

Автор: volokin   
Дата:   11-11-04 19:54

Продавам цял затвор за Никон-ФЕ [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] супер нов!!!!
Който иска, да пише[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   11-11-04 19:56

?!? каде това? вчера ходиз из центъра и разпитах на 3 места. пред невски за мтл 5 ми искаха 100 лв. но апарата не ми вдъхваше доверие. на сердика, при арабин ли е къв е, мтл 3 за 140лв, а в съседния нему магазин същата за 150. машин хед спомена нещо за фотото в свищов за 60 лв, ама не разбрах за какъв апарат става въпрос, но ми е далеко да ида да проверя.
та такива ми ти работи.

поздрави.

Дата:   11-11-04 19:59

volokin, някъде прочетох че си работил за канон известно време. Случайно да знаеш дали ЕОС100, 50 и 30 са с еднакви затвори или всеки следващ е с по-нов?
Че си харесвам 100то ама ме е страх че скоро ще се скапе и не знам дали ще мога да му намеря нов затвор

Автор: volokin   
Дата:   11-11-04 20:08

За 50-цата и 30-цата съм сигурен че не са еднакви 200%, ама за 100-цата и 50-ката не съм. Всъщност 100-ца съм виждал само един път през живота си.
Ама ако ще сменяш затвора, то по-добре си купи нов апарат[shtrak]

Дата:   11-11-04 20:13

абе харесва ми 100то, ама даже и друг да си взема все ще е стар... и проблема със затвора си остава
Както и да е, мерси за инфото[beer]

Автор: pinko   
Дата:   11-11-04 20:19

Абе възмутен, на тия продавачи им кажи тия емтелтройки да си ги пъхнат...на едно съкровено място, пък аз тогава ще им дам 140 лева, това важи най-вече за арабина, той тия упражнения сигурно ги владее...

Ненормална работа, аз за 200 кинта продадох перфектен Никон Ф2 на Младши, тия на Практика МТЛ3 и търсят 100-140, шантав свят....

Дата:   11-11-04 20:31

и аз това казвам, ама кой ли ме пита

първа  назад  1     всички  напред  последна