Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кажете добри макро лещи?!
Автор: hose   
Дата:   09-11-04 15:43

някой моля да сподели опит в тая посока
аз съм се засилил да си купувам на HAMA но не съм и виждал да продават други?!

знам за вариантите с обръщане на обектива и макро обектива ама за едното мисля че моя обектив не го може а за други пари нема [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Кажете добри макро лещи?!
Автор: thor   
Дата:   09-11-04 15:45

помисли ли за макро пръстени [smilie11] ???

Дата:   09-11-04 15:47

да ти призная не ми е ясна технологията с тея пръстени?! но ще питам и за тях тези дни

Дата:   09-11-04 15:53

какъв ти е фотоапарата ??
ето ти снимка правена с обикновен обектив 85mm и с един преходник който служи ,като един вид макро-пръстен ..

https://photo-forum.net/i/36724&USER_ID=3511

и един кроп от същата снимка

https://photo-forum.net/i/36725&USER_ID=3511

[smilie6]

Дата:   09-11-04 20:12

в момента не щат да заредят линковете
ама не е важно
ясно ми е че така е по-добре - четох подробно миналата тема по въпроса но мисля че засега при мен няма да стане
аз съм с ф55 и 28-100 никор
нямам твърд обектив
не знам още ще мисля

Автор: dimchev   
Дата:   09-11-04 23:14

Макро лещите са решение за апарати с несменяем обектив. Ако е зумав и с авто фокус може и да има проблем.

Автор: stoevmobile   
Дата:   09-11-04 23:36

dimchev,
моят Canon S1 е "доста зумав" и с автофокус, проблем е като се монтира х10, защото е тумбав и по съвет от Pho го монтирам след някакъв филтър, за да не ми се набие челната леща при неволно зумване у тумбата на макропръстена.
А туй за автофокуса и връзката му с макропръстените ще ми е интересно да науча нещо ново.
Най-добре пиши у форума, и на други може да помогнеш.[smilie24] [smilie24] [smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: dimchev   
Дата:   10-11-04 00:29

купил съм си две лещи 2х и 3х.
Като ги пробвам ще напиша.
За съжеление не познам теорита фокусни разстояния диоптъри и др....[smilie10]

Автор: stoevmobile   
Дата:   10-11-04 00:34

пиши на Pho и го питай, ако предпочиташ друг - гледай у макро и питай Автора
:)

Автор: Junior   
Дата:   10-11-04 00:39

Налучквай бре...

Дата:   10-11-04 03:08

аз имам една макро леща 5х и сравнена с другите техники е пълна боза ,е не казвам че не стават макро снимки с нея ,но за мен си е загуба на пари закупуването на такова чудо особенно ако човек има фотоапарат със сменяема оптика ... в твоя случай мога да те разбера ,май най добре си намери един твърд 50mm 1.8 ..при всякакви положения от него ще изкараш максимална резолюция и ако искаш да правиш макро ,тогава разгледай възможностите ,най големия ти проблем според мен е че фотоапаратати не мери с механични обективи и в началото ще е доста неудобно пък и ще ти коства доста кадри докато налучкаш експозицията ,просто неудобно .най доброто разрешение ще да е един макрообектив ,а лещите са си един евтин компромис на който бързо ще стигнеш лимита и даже и ще съжаляваш защо си се изхарчил за тях ,е ако ти струват 10-20 лева ,нищо не ти пречи да пробваш ,но за мен над 50лева си е чисто хвърляне на пари през прозореца ,а за макро пръстен ето ти идея вземи един адаптор NIKON/M42 свали му оптическия елемент и всеки обектив руски дори и за 10лева ще бъде по добро макро от каквато и леща да сложиш на този зум за който пишеш че притежаваш ,проблема там пак е с експозицията ,но резултата определено ще е по добър отколкото с макро лещи ..както и да е Pho ,ще ти даде най добрия съвет ...[smilie6]

Дата:   10-11-04 10:46

mda
ama toia 50mm tvurd za sega go niamam :)

Дата:   10-11-04 10:57

ами разбирам ,но аз малко разсъждавам така ,мисля че тъй като фотографията си е скъпо хоби и винаги се желае по-добро и по-добро качество ,а и една система се гради и за в бъдещето ,затова като се налага да похарча пари за нещо си правя сметката дали ще ми върши добра работа -тоест дали ще съм максимално доволен или ще се налага да го продавам и да купувам нещо по добро на негово място ,то всъщност навсякъде си е така ,затова и предпочитам да имам по малко работи но на малкото които имам да им се радвам от сърце на тях и работата която ми вършат .. та по принцип този 50mm е задължителен за всеки ,най малкото заради светлосилата ..пък и за високата резолюция която можеш да получиш с него ..така че ,незнам аз бих събрал пари и бих си взел един 50mm като начало ..а ако макрото ми е наистина съкровенното желание бих събрал повече пари за един макро обектив ..[smilie6]

Дата:   10-11-04 17:20

i az gore dolu mislia v sushtata posoka - ta tesi dni reshih che triabva da vsema edni 50 mm no koga tochno... ne znam - pri vse che ne sa skupi
makroto super me kefi no chak da mi e sukrovenna mechta?! :)

mersi za opita - vse pak gi vseh i shte vidim kakvo kachestvo shte izvadime ot tiah

първа  назад  1     всички  напред  последна