Автор: thor
Дата: 10-11-04 03:08
аз имам една макро леща 5х и сравнена с другите техники е пълна боза ,е не казвам че не стават макро снимки с нея ,но за мен си е загуба на пари закупуването на такова чудо особенно ако човек има фотоапарат със сменяема оптика ... в твоя случай мога да те разбера ,май най добре си намери един твърд 50mm 1.8 ..при всякакви положения от него ще изкараш максимална резолюция и ако искаш да правиш макро ,тогава разгледай възможностите ,най големия ти проблем според мен е че фотоапаратати не мери с механични обективи и в началото ще е доста неудобно пък и ще ти коства доста кадри докато налучкаш експозицията ,просто неудобно .най доброто разрешение ще да е един макрообектив ,а лещите са си един евтин компромис на който бързо ще стигнеш лимита и даже и ще съжаляваш защо си се изхарчил за тях ,е ако ти струват 10-20 лева ,нищо не ти пречи да пробваш ,но за мен над 50лева си е чисто хвърляне на пари през прозореца ,а за макро пръстен ето ти идея вземи един адаптор NIKON/M42 свали му оптическия елемент и всеки обектив руски дори и за 10лева ще бъде по добро макро от каквато и леща да сложиш на този зум за който пишеш че притежаваш ,проблема там пак е с експозицията ,но резултата определено ще е по добър отколкото с макро лещи ..както и да е Pho ,ще ти даде най добрия съвет ...
|
|