Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 една идейка:))))
Автор: muki   
Дата:   13-02-04 15:01

след повечето хубави снимки в раздел "природа" се задава един и същ въпрос:"къде е това???"
идеята е да се създаде нов сайт или страница към този сайт (което май е по-добре) под заглавието "фото-дестинации" или нещо такова, където да товарим детайлно инфо за местата, които снимаме: маршрути, транспорт, нощувки, храна, цени и т.н. би било добре да има и линкове снимки от сайта на съответните дестинации, което предполагам не би било особен проблем за админите на форума:)
би могло да се импровизира още по идеята, така че давайте!!!
p.s. освен ако това вече не е стара идея, задружно заклеймена и осъдена на забрава нейде из архивите...

Отговори на това съобщение
 Re: една идейка:))))
Автор: J0R0   
Дата:   13-02-04 15:10

Въпросът стои така - ако някой има желание да напише под снимката си, къде е мястото, то той има възможността да го направи още при публикуването.
Ако пъкщ няма желание - нема начин да го накараме насила да пише.
Затова, нека авторите, които имат желание, да пишат в полето под снимката - кое къде е. И на мен би ми било интересно.

Дата:   13-02-04 15:14

ясно е, че никой няма да прави нищо насила. но в полето под снимката би натоварило като че ли самата снимка. а ако се изнесе отделно като че ли ще е по-богато. но пък може би си прав - само мястото, и който се интересува - да си търси начин да се докопа до там....

Автор: dreamweaver   
Дата:   13-02-04 15:23

Струва ми се идеята на Муки е да можем да качваме цели "пътеписи" с повече снимки и съпровождащ текст, без да сме ограничени от конкурсния принцип, а и от бройката.
Има хора, които пътуват много, би било интересно да ни разкажат.
(аз например съм фен на Джуниора и [smilie24] чакам разказа му след АМЕРИКА)
Според мен тази идея заслужава да се развие

Дата:   13-02-04 15:28

Пътеписите - ТУК
А при нас - снимките.
После всичко се сглобява в сп. Одисей
[smilie6]

Дата:   13-02-04 15:30

всъщност не. идеята е постепенно да се създаде база данни за места, където има нещо интересно за снимане (знам, че "интересно" е нещо субективно, но няколко еднакви субективни мнения правят едно обективно:)
идеята е като влезеш в тази страница, да можеш да си организираш пътуване с възможно най-малко неизвестни.
иначе това с пътеписите също става[beer]

Автор: junior   
Дата:   13-02-04 15:48

re: Ткач Мечты
Я странстваю многам местах - не только в США! :)))
Но у меня нет времени писать "путописы" - времени хватит только на "пойнта-клик", "кропа-размер" и "запис-загруска"!!!
[smilie21] [cool] [smilie24]

Все равно - спасибо для похвала!

Дата:   13-02-04 15:53

както вече казах: идеята не е да се постват "путописьi" (руският ме утрепва, нали знаете как е валяк:))
кликваш, ориентираш се и беж на влака, рейса, дирижабъла, подводницата етс...

Re: Junior
Дата:   13-02-04 16:11

Проста да абалдееш!!!
Джуниоре, недей да скромничиш, какво поетично описание беше оставил след една клубарска сбирка...
Жалко, че в СЛОВОТО, където Жоро ни праща, има място само за класици.
Нека пак да си кажа - според мен идеята заслужава да се развие. И "Одисей" ще има само полза от това.[smilie25]

Re: Junior
Автор: mmm   
Дата:   13-02-04 16:39

dreamweaver, позволи ми да отбележа, че Словото (http://www.slovo.bg) не е сaмо за класици! Мога да ти изброя няколкостотин имена на автори, които едва ли могат да бъдат наречени "класици", или поне все още не :)
Но в www.slovo.bg системата не позволява самопубликуване, има администратор, през който минава всичко/
Освен споменатия сайт на Сдружение "Словото", има и още един, обаче - ХуЛите, който е точно за самопубликуване.

Принципно нищо не пречи да се направи интеграция в някои отношения между Словото и ФотоФорум, с оглед публикуване на снимки с текст. (То в Словото има и снимки, системата на новинарската секция на сайта оединява точно това). Незнам откъде се появи тази тема, но вече повече от месец разботим по подобна идея съвместно Сдружение "Словото", Фото Форум и Списание "Одисей" - за пътепис - текст, плюс снимки. Когато избистрим нещата ще разберете (и изпозлвате) това :)

Re: ммм
Дата:   13-02-04 16:43

Позволих си да кажа нещо, което е писано на първата станица на Словото, може би не всички са го прочели.
(Временно, поради финансови и технически проблеми спираме публикуването на произведенията на нови автори! Дотогава публикувайте в ХуЛите!)
Джуниоре, моля те, недей публикува нищо в Хулите, каквото и да означава това!

Дата:   13-02-04 16:46

бахси к'ва я мислих, к'ва стана. е добре де - има едни много известни "rough guides"...като си го купиш един такъв за определена страна, можеш без прблем само с инфото от него да я обиколиш цялата без да се туткаш излишно.
е аз тва точно искам, само че за по "фотогенични" места.

Re: ммм
Автор: mmm   
Дата:   13-02-04 17:03

dreamweaver, това, което цитираш не противоречи на това, което аз съм написал!
А джуниър, макар и младши, мисля, че е достатъчно голям сам да си прецени къде и какво да публикува. Поне останах с впечатления, че е достатъчно зрял и интелигентен да може сам да си преценява.

Автор: junior   
Дата:   13-02-04 17:09

Как ми палите фитила на Его-бомбатааа.... [cool] [cool] [cool]
Колеги я стига дискусии, а се хващайте за хардуера, че ще изпуснете хубавото (и мнооого студено) слънце навън....
[beer]

Дата:   13-02-04 17:21

muki купи си тогава моя диск Pictures from Bulgaria
[smilie5]
Има ги отбелязани с червена точка върху картата на България местата...
[smilie18]

Дата:   19-02-04 14:05

ми ще взема пък да си го купя:) но не съм го виждал - къде се продава в софия и колко струва...а имаш ли някакво онлайн превю за да видя за какво иде реч

първа  назад  1     всички  напред  последна