Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 F75 и F80 - сравнение и помощ
Автор: komrad   
Дата:   09-11-04 21:11

Тия дни се замислям за нещо автофокусно в обозримото бъдеще, гледам цените, ценовата разлика между горните два апарата не е за пренебрегване - ф75 със 50/1.8 никкор струва 300 евро, а ф80 със същия обектив - 520. Ще се зарадвам ако някой, който разбира накратко ми обясни какви са основните разлики и предимства,
евентуално да сподели как вървят цените в българия.

Отговори на това съобщение
 Re: F75 и F80 - сравнение и помощ
Автор: athom   
Дата:   09-11-04 21:15

ТУК ВИЖ за цените в БГ. По-добри за момента няма.

Публикацията е редактирана (09-11-04 21:16)

Автор: jumbo   
Дата:   09-11-04 21:18

Ф80 + 50/1.8 = 1200 лв
ф75 + 50/1.8 = 735 лв

разликата.... 75 е по нов с нова система за измерване по слаб е като тяло и като затвор
клас напреднал любител
ф80 клас полупрофесионал по здраво тяло по здрав затвор
за по продължителна работа

Дата:   09-11-04 21:19

така като забелязвам цените в евро се доближават
за цените в посочената страница изказах съмнение в друга тема подкрепено с цифри....

Дата:   09-11-04 21:30

да, току що видях другата тема.Не разбрах само за N80(?! правилно ли съм прочел) или за Ф80 се говори.
Прочетох характеристиките на ф80 от клубникон.орг и мисля че е супер, трябва ми нещо което няма да сменям скоро, защото тепърва ще започвам да купувам автофокусни обективи. в тоя ред на мисли джъмбо, какво имаш предвид под "по слаб затвор", по слаб като скорости или като живот...

Автор: athom   
Дата:   09-11-04 21:31

F80=N80

N80 е името на апарата за американския пазар. Абсолютно един и същ апарат.

[beer] [shtrak]

Автор: murnau   
Дата:   09-11-04 21:32

slab kato jivot
N80=F80

az bih vzel F80

Дата:   09-11-04 21:36

като живот
N/F все е тая едното е американска кодировка

като се замисля Ф75 върщи работа поради факта че едвали ще си репортер и ще го лашкаш насам натам и едва ли ще направиш повече от 30 000 кадъра (това са почти 1000 филма)
а и все пак е по-нов модел
освен това има вертикален спусък към него като опция (в смисъла че батери пака който се купува отделно го има)

Дата:   09-11-04 22:03

по нов модел, това е супер. но ако действително върши същата работа, разликата от 200 евро в цената само заради металното тяло на ф80 ли е? (и метално ли е то изобщо?!)

Дата:   09-11-04 23:32

и още нещо - всичките ми обективи са ръчни, и двата ли ще могат да мерят с тях? щото няма да имам пари веднага за цялата гама автофокусни обективи дето ми трябват...

Автор: volokin   
Дата:   09-11-04 23:49

Комрад, Ф80 няма метално тяло, а само метално скеле, т.е. това което е около обектива, байонета и т.н. е метално. относно меренето с механични обективи и при двата апарата не става, т.е. може да закачишобектива, ама апарата не мери през него. Ако си добър и можеш да мериш на око [smilie24] [smilie24] [smilie24] , в противен случай ти трябва светломер.
Ако апаратите бяха дигитални тогава нещата стоят по друг начин, за жалост не може да видиш на лентата какво е станало и ако не ти хареса да поправиш грешката в меренето.[smilie18] [smilie18]

Дата:   10-11-04 00:31

ахам, е това беше много полезно инфо :) ще почакам значи, ще посъбера пари, пък като му дойде времето пак ще помисля [shtrak]

Eto ti linka
Автор: Travis   
Дата:   10-11-04 01:27

http://www.bythom.com/n75.htm

Kakto vijdash, razlikite sa savsem minimalni. Bih dobavil che zatvora na F80 e dosta tih. Snimal sam i s F65, i s F80 - i dvata sa ednakvo kachestvo. Goliama razlika v cenata idva tochno ot tozi marketing che F80 e "polu-profesionalna" kamera, "vijte me, snimam s cheren Nikon" (povecheto razumni lubiteli snimat sas srebrist Canon). Az dosega ne sam sreshtnal profesionalist koito da snima s F80, a kakvo e 1/2profi ne mi e iasno.

Ako darjish na Nikon, vzemi si po-evtinia, jivot i zdrave sled 2-3g. shte smenish kutiata s ciforova - primerno D70 na staro za 500lv.

[smilie5]

Автор: thor   
Дата:   10-11-04 06:41

най добре един F100 на старо няма да ти излезне кой знае колко по скъпо от един F80 на ново ,но естествено трябва търсене и дебнене ,или финансово още по добре един от последните модели на F90 пак на втора ръка естествено ,до преди две три години се продаваха нови и те си мерят с механични обективи ,пък и ако не си зависим от аутофокус-а най добре си вземи един FM2n или FM3а те поне няма да имат остаряване и ще се котират винаги по скъпо от който и да е аутофокусен Nikon от рода на F80 или тези под него ...[smilie6] при това сега е просто грехота да се купуват аутофокусни фотоапарати на ново ,пазара на втора ръка е засипан с F100,F90х всички бягат към цифрата и гледат да се отърват ,то даже ако се заинтересуваш може да попаднеш и на F5 на супер цени ,пък и всички профита които са имали по 2-3 F5 сигурно гледат да ги продадат ,пък може да попаднеш и на добри комбинации с обективи много мигрират към Canon и направо подаряват Nikon [smilie5] ще платиш повечко ,но ако вземеш с няколко обектива можеш да пооопродадеш някой и дори да си избиеш и парата ..та нещо такова ..[smilie6] ако имаш време не бързай ..[smilie6]

Дата:   10-11-04 09:21

хехе аз имам ф100 на старо ама не е колкото един ф80 нов (щото имам и бустер към него [smilie5] )
за тва пък е егати джелезото и като го хванеш в ръка ти става едно весело на душата

и струва само 1300 BGN

Дата:   10-11-04 12:06

ами да, и аз като гледах, най добре да из4акам известно време и да си взема ф100 или след още време дори ф5... джъмбо ти с какво го даваш твоя ф100 и колко време е ползуван?

Дата:   10-11-04 12:21

последно гледах един F90х на старо много добре запазен и по евтин от един F80 на ново ,а един F100 колко ли по скъп може да е от един F80 на ново [smilie11] ето малко ориентировъчни цени за на старо

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?A=search&Q=&b=2&a=264_1975&Submit.x=16&Submit.y=11&shs=&ci=3017&ac=

при условие че един Nikon F5 запазен на 8+ се продава за 1150US$..колко ли ще струва един F100на старо също запазен на 8+[smilie11]
Nikon F5 нов е 1749 US$
F100 нов е 899 US$ а с намаление е 749US$
F80 нов е 489 US$
грешка нещо съм завишил доста цената на F80 има го и за 339US$ нов ..
всеки да си прави изводи ...[smilie6]

Публикацията е редактирана (10-11-04 12:37)

Дата:   10-11-04 15:43

моя Ф100 е на 2 години последните 8 месеца не е ползван по принцип има един 24/2.8 сигма към него но тя се продава отделно за 220лв
запазен е защото както казах вче си обичам техниката и я пазя
не мога да конкурирам американската цена тука е бг а и не виждам смисъл да го "подарявам"
аз съм го взел за 2500лв (общо с бустера тогава в шатско струваше толкова) за това си мисля че 50% е напълно приемливо
освен това има и дистанционно като бонус (иначе струва 70$)

Автор: volokin   
Дата:   10-11-04 16:07

Комрад, грабвай това предложение на Джъмбо, пък ако не ти трябва дистанционното аз ще ти го откупя.
Това е апарата нон-плюс-ултра!!! Може всичко за което си помислиш. Солидно тяло, прекрасно мерене (само Ф5 има по-добро, то колко ли по-добро може да се направи?) Да не говорим какво може със системните светкавици на Никон...А и като пипнеш металното тяло всичко останало ще ти изглежда като детска играчка...
За автофокуса да не говорим, ако някой тук говори за автофокусни апарати, то споменаването на някакви сапунерки или незнам какви си ме кара да се смея, това е АВТОФОКУС Multicam 1200!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]
Предложението на Джъмбо е добро, толкова струват и в Е-бай, при това не може да го видиш преди това какво копуваш, а тук може да се срещнете и да видиш за какво става дума...[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Napalno saglasen
Дата:   10-11-04 16:29

"сега е просто грехота да се купуват аутофокусни фотоапарати на ново ,пазара на втора ръка е засипан с F100,F90х всички бягат към цифрата и гледат да се отърват"

Napalno sam saglasen s tova - drug vapros e che v ogranichenia BG pazar tova e mnogo trudno - a pazaruvaneto fototehnika 2-ra raka e ciala otdelna tema. Az veche ne kupuvam nishto bez da go vidia ili pone da znam che moga da go smenia bez razpravii.

Дата:   10-11-04 23:45

Travis .....коментара ми се отнася до темата на komrad ..и точно за него ,до колкото знам той не е в България в момента ,така че ,ако беше в българия коментара ми щеше да е различен .. след като ми прочетеш коментарите мисли малко върху тях защо съм ги написал и към кой ..[smilie6]
иначе и аз като теб не купувам нищо без да го видя освен , ако ми го продават на такава цена ,че дори и да не работи пак си заслужава .....[smilie6]

Дата:   11-11-04 01:28

Sajaliavam, ne poznavam nikoi tuk. Mislia che biah chel niakade che ti jiveesh v shtatite.

Дата:   11-11-04 02:11

no problemo Travis .. а и дори и на старо и дори и от USА стига да е от сериозен магазин като да речем B&H си заслужава да се погледнат офертите на втора ръка още повече не съм сигурен 100% за политиката на магазина на втора ръка - но ако купуваш от B&H и ако не си доволен от това което си получил имаш 14 дневен срок от получаването да го върнеш - естествено най добре е да се прочете политиката на магазина за връщане за даден артикул преди да го поръчаш ..та затова и дадох пример с тях все пак те не продават развалени фотоапарати и фотоапаратите и състоянието им е разделено на категории с оценки ..[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна