Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ? за телеконвертори
Автор: vazmuten   
Дата:   09-11-04 11:07

да питам аз, може ли да се сложат повече от един? и какво ще стане ако може? ако сложа 3х и 2х заедно, колко ще стане 5х или 6х?
благодаря ви предварително.
поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: ? за телеконвертори
Автор: Junior   
Дата:   09-11-04 11:08

МАЗИЛКАААА!!!!

Дата:   09-11-04 11:10

верно?
а само с един как е? пак ли е мазилка?

Дата:   09-11-04 11:12

с един бива, с малко компромиси...

Дата:   09-11-04 11:14

съгласен съм на малко компромиси. не съм от много претенциозните :)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-11-04 11:15

Аз съм шокиран!!https://photo-forum.net/joro/emoticons/E9.gif
Ако си целял мазилка - да. Но ще стане и ТЪМНИЦА, поне във визьора де.

Дата:   09-11-04 11:23

просто питах, защото не разбирам. не знаех какъв ще е ефекта и дали има смисъл да си купувам телеконвертор. а съм съгласен на компромис от гледна точка на съотношението цена качество. става ? за един телеконвертор. предпочитам да дам 40лв за конвертор отколкото 150 за телеобектив. това ми беше идеята. благодаря за информацията.

поздрави

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-11-04 12:44

Например при един конвертор като ти падне блендата с 2 стопа, а контраста и резолюцията също - какъв е смисъла?
За 2 и повече един след друг - абсурд, никой не го прилага това.
Телеконвертора е компромис. Ако ти е удобно като цена-качество ОК. За целта трябва да имаш светлосилен твърд и добър обектив. Не го прилагай на зоом оптика. Освен това има голяма разлика от конвертор до конвертор.
Удобен е, ако трябва да носиш компактна чанта. Дава възможност да снимаш и в известен макродиапазон. Това е.

Автор: stoevmobile   
Дата:   09-11-04 20:18

аз съм мераклия на тема зумове/мегазумове, имах една тема, дето пуснах снимки с конвертер х1.6, мушнат на Canon S1.
не се гордея с тях, откъм качество, просто бе опит. еквивалент е на 608мм на дългият край.
наскоро открих (поради собствена ограниченост и нечетене на книжки сигурно), че стабилизатора на изображението с телеконвертер си имал отделен режим, за моя си апарат поне. не съм го изпробвал до момента, нямам и възможност до събота.
няма качеството на 600мм твърд обектив, ама и не му е и на цената също.
ако не си спортен журналист, или не снимаш на тема wild life или папарашко за някое списание, дългият обектив може да заместиш и с телеконвертера.
Mobby_Dick е прав у последният си постинг почти за всичко, с частично изключение относно коментара за зум оптиката - има модели сапунерки с повечко зум, за които има специално разработени за модела телеконвертори.

Автор: tonibg   
Дата:   09-11-04 21:35

Да, има си отделен режим, който върши работа, а имаш ли приставката за широк ъгъл ?

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   09-11-04 21:39

Dobre imam vapros i az !!!
Imam edin Soligor 2x imam i 80-200mm Vivitar kato go sloja stava 160-400mm no sigurno 6te ima o6turb ot kum ka4estvoto
Razlikata golqma li 6te bude???
i drugo su6tiq go izpolzvam s 50mm Nikkor-H
toest 100mm stava za portreti( no pak snimkite 6te budat s po gadno ka4estvo sigurno nali???)

Дата:   09-11-04 21:40

едно ще ти кажа - на твърдия 50мм би трябвало да има по малки щети в/у качеството...

Дата:   09-11-04 22:51

tonibg,
нямам, няма и да я търся. този апарат е направен за любители на зума май. няма смисъл да си го взема човек, ако ще го опва по често у широката част.
кой ще си купи х10, за да му набие широкоъгълна приставка и защо? виждаш ли някакъв смисъл?

Автор: scrap   
Дата:   09-11-04 23:01

аз виждам [smilie5]

Дата:   09-11-04 23:19

scrap,
дай пример.
аз си купих мегазумче сапунера и го усилих заради мераци.
ако търсех нормален фотощрак-сапунерка, то е пълно с тях, а и цените им са добри.
Малко сме извън темата, ама Аторът и няма да се обиди, предполагам.
Та какво ще примеросаш?

Дата:   11-11-04 13:38

изобщо няма за какво да се обидя. интересно ми е да научавам нови неща.
а си мисля да взема телеконвертор за зенит 11 и варио 80-200. ама както рабрах ще бъде много зле откъм качество.
поздрави

първа  назад  1     всички  напред  последна