Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 help
Автор: poli_rolli   
Дата:   09-11-04 17:40

[shtrak] Здравейте,[smilie11] много искам да разбера как се прави панорамна снимка и как в черно-бяла снимка да има нещо цветно. благодаря ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: help
Автор: alex_markov   
Дата:   09-11-04 18:26

Взимаш апарата и снимаш от ляво на дясно (или обратно;) пеизажа които си избрала (внимаваи апарата да не ходи много нагоре-надолу, да е хоризонтално) и след това чети тази тема
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=69891&t=48115&phorum_uriauth=#reply_69891

за цветното не знам как точно но с фотоШопа ФСИЧКО е възможно
Поздрави

Публикацията е редактирана (09-11-04 18:53)

Автор: neuromancer   
Дата:   09-11-04 18:30

за цветното, селектираш това което искаш да е цветно, обръщаш селекцията и даваш desaturate например за да стане черно-бяло

Автор: Sid   
Дата:   09-11-04 18:44

... или дубликираш пласта (layer) новия пласт се десатуира (прави Ч/Б) правиш маска и си рисуваш в маската, тва дето е черно, е цветно, тва дето е бяло е Ч/Б

Автор: joshua   
Дата:   09-11-04 18:52

ta po povod desaturate-to... mozhesh da si napravish experiment da dublirash snimkata i na ednata da i izbuhash desaturate, a drugata da oburnesh v Lab i da i iztriesh cvetnite kanali

Автор: sp   
Дата:   09-11-04 19:17

начини за ч/б много... а тоя с десатурацията ми се струва най-скапан...
на мен лично най много ми харесва с чанел миксера... или пък convert to grayscale дублираш слоя, слагаш го на multiply след това настройваш opacity по вкус...

Автор: neuromancer   
Дата:   09-11-04 19:18

channel mixer май е най-добре, ама аз като за начинаещ...

Автор: чичовия   
Дата:   09-11-04 19:58

Два леяра.
1-ви леяр цветен
2-ри черно-бял,маска и оставаяш това което ти душа сака като цвят от 1-ви леяр,ако имаш прозрачни елементи става играчка ама е забавно[beer] [smilie3]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   09-11-04 21:16

poli-rolli,
появяването за пореден път на тази тема ме накара да опитам нещо - панорама БЕЗ програма за правене на панорами. Нащраках преди малко -найсет пози и ги налепих набързо. Явно с по-голямо старание могат да се получат много добри неща. Но ако лепиш кадрите на ръка, "застъпвай" ги по време на снимането поне на 50-60%. Не се бях замислял за това, а то е толкова очевАдно. Така ще можеш да направиш преходите по-изпипани.
Ето една много бърза обработка без допълнителен софтуер:

https://photo-forum.net/i/53646&USER_ID=2947

Заради ограничението от 700 пиксела се наложи да скъсам панорамката на 2 части.

Автор: joshua   
Дата:   09-11-04 21:20

dazhe 70 i nagore

първа  назад  1     всички  напред  последна