Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 на много места се видях
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   08-11-04 14:34

Редно е и да отговоря.
Темите бяха закривани преди да се включа - та ще изложа тук моите виждания.boni - търпимост..да, но дали винаги? Колкото от по-високо падаш - толкова повече ще те боли /меко казано/.(това ми го каза един алпинист, когато се катерех покрай него с апарата да го снимам, как се катери соло по тура..защото и аз се заплесвах по този спорт тогава - извадих си поуката и слязох:))).
Тук все-повече стават хората, често току влезли де се вика - не ги знаеш и познаваш...а модерират, класифицират, говорят за фотографи, творци, псевдофотографи и т.н.(и във вчерашната тема имаше такъв "диригент" които изрече доста небивалици, направи доста заключения, отправи доста обиди към хора които не познава...и всъщност я и закри, без всъщност да знае за какво иде реч, и откъде иде нечие засягане:)))
Де ги тез творби, де ги тез признания, от де е таз увереност в някои, че са нещо?
Аз никога не съм спуквал самодоволно надутите балони някому, но почти закономерно явление е, че същите не се задоволяват само да се изживяват като велики-небивалци, ами тръгват да секат псевдофотографите!!
Ако Пена се съблече гола на пл. Народно събрание и на нея ще и пляскат, ще я снимат, публикуват....но защо трябва да се мисли за конкурентка на мис Свят например, и да гледа другите стрини от балона си?"Пази боже сляпо да прогледне".
Каква е тая артмания бре! Колко от фотографите са арт, колко с това си вадят хляба - аз не познавам такива.
Може ли, преди да си станал фотограф, да се изживяваш като артвеличие, и да плюеш фотографи, които с фотография /не арт/ си вадят хляба, че не са такива. Ми отиди на една сватба дори, изложи се и си падни на задника, аман!
Аз лично напълно пренебрегвам разглеждането на "творби" на личностно ущетени хора - просто ги пропускам /а някои дори нито ги знам, нито познавам - чул съм как говорят с някого, дори не с мен, и ми е ясно/! Какво ли ги кара пък същите, да влизат в диспут с мен относно това, аз какъв съм фотограф!! Трябва да им влизам в профила, да видя, за да може да кажа нещо...отде да ги знам иначе.
На такива казвам - аз не съм АРТ, не съм ви потенциален конкурент, не се джанкайте с мен.
Какво кара някои хора да казват постоянно..."Пистаааа аз съм юриста - марш", "пистааа аз съм фотографа-марш","пистааа аз съм сърфиста - марш"?
Зашо ли тези хора, макар и рядко в сайта винаги са ОН на минутата, когато стане някоя такава изцепка..."пистааа, аз съм диригента - марш":)) Това случайно ли е? Не е ли стадото, глутницата това, което мотивира слабите да се изживяват като силни? Да се събират, кооперират, телефонират, организират? Ето този комплекс винаги ме е вбесявал в бг.ит.фотопространство - опита на няколко никакъвци да дирижират нещо, което дори не им се отдава.
Аз знам в този сайт доста фотографи, и юристи , които не си отварят устата за да лапат мухи.
Аз мога да приема всяка случайна изцепка, емоционална или на заблуден човек. Но аз не мога да приема грандоманията на определени посредственици, които регулярно ми досаждат без да си ги викал или търсил, без да си ги визирал или засегнал!
Какво кара мурнау да ми задава въпроси относно моят принос в сайта например /да спестя изцепките му/? Нима аз му коментирам снимките, мненията /откогато му обещах, че няма да го правя - а то беше сравнително отдавна? Оттогава само съм му отговарял на въпроси, ако са били в що годе приличен вид/.
Какво кара мурнау и определени хора в този момент да стискат палци, мляскат бузи и по всякакъв начин демонстрират солидарността си, общността си - /аз бих казал стадото си или глутницата си/., да "се активизират" без да имат някакво отношение иначе, да обиждат, класифицират? То мури-пури нема, то шампанско нема, то сълзи не се изрониха:)) аман.
На слабите хора им трябва един измислен враг, за да си чешат несъществуващото ЕГО.
Аз не мисля да ставам изтривалка на влизащите и излизащите от този сайт. Да се принуждавам да им влизам в положението или да им четкам душицата. Помни, че независимо дали влизаш или излизаш, каквото направиш рано или късно на своята глава ще намериш./тук не говоря за Авел - той не влиза с мен в регулярни диспути, даже не бях забелязал доскоро новото му присъствие в сайта. Неговото поведение приемам като някакъв емоционален изблик, а тогава логика не се търси. Говоря за тези, дето се напъхаха в случая да отправят обиди и да го насърчават в постъпката му/. Аз мисля, че добре се разбрахме с него, отърсени от емоцията и видяхме, че няма нищо - никакви нападки и засягане , така свърши темата.......преди да започне да се раздухва от други, и Авел пак се отдаде на "малко себелюбие", добре провокирано, не от мен.тук

Отговори на това съобщение
 Re: на много места се видях
Автор: jimmy   
Дата:   08-11-04 14:42

Писта..........аз съм алпиниста...

Моби, "Колкото от по-високо падаш - толкова повече ще те боли /меко казано/" - да така е, само че до 15-тия метър.

От там нататък НЕ БОЛИ. Може би е вярно и за други области - не знам....

Публикацията е редактирана (08-11-04 14:43)

Автор: Krassy   
Дата:   08-11-04 14:46

Моби, мен не споменаваш нали, щото не съм луТ да чета толкуз много [beer]

Дата:   08-11-04 14:46

jimmy - така го казах за по-нагледно и по-"меко", такъв пример ми хрумна:))
Това алпинизма си е живо трепане. Добре, че във фотографията грешките не са толкова фатални:))..но пък защо тогава поуките да са по-трудни:)

Дата:   08-11-04 14:48

Krassy - пък не чети, то е и безмислено. Няколко само е добре да го прочетат , не че ще се променят, но се чуствам морално задължен да обясня:)) че много обичат някои да правят и се ползват от мътилките.

Автор: white_man   
Дата:   08-11-04 14:49

Като гледам ми се вижда ,че в този сайт ти отговарят само ако ти започнеш .
Не съм видял Авел,Лукчето или Мурнау да са започнали да нападат някой заради качествата на снимките му.Струва ми се ,че ако не ги впечатли някоя снимка ,те я отминават.
Ти и особено Бруммейкър,Неон
се забърквате в тези разправии ,защото вие ги подхващате.
С изрази от типа "каква е тая артмания бре"
или с редакции като на Бруммейкър в които той взема оригиналната снимка и я зачертава на кръст,защото не я харесва ,какво отношение очаквате?
Мисля си ,че основната ви грешка ,е че се заяждате с хората ,отричайки това което правят,защото впоред вас на става и според вас е боклук,без да потърсите причината в себе си и да допуснете,че щом пък на някои други хора им харесва има някаква вероятност просто вие да не го разбирате.
Ако можеш да ми дадеш пример ,ти или Бруммейкър или Неон за злобен коментар под ваша снимка от горепосочените ви "опоненти" ей така без да сте ги предизвикали,моля покажи го.
Така ги чувствам и виждам аз нещата отстрани.

Автор: Brummaker   
Дата:   08-11-04 14:52

поклон пред теб, Бели мъжо https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/zbsw0058.JPG
http://www.geocities.com/tgcmistico/images/misticos/TgC_mistico_87.gif

всичко е точно така, както го написа [smilie3]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: jimmy   
Дата:   08-11-04 14:52

Моби, примера е добър, за това допълних, за да стане малко по-обемен :)

Автор: n1x0n   
Дата:   08-11-04 14:53

Moby, макар частично да си прав, тези неща идват от начина по който е организиран форума тук. Цедка на входа няма, модериране няма - ми естествено че ще е пълно с амбалаж, простотии и "хартиени тигри"... не знам защо се дразниш толкова?!
Дадено е пространство на хората да се правят на велики, после що го експлоатират по техен вкус... еми така е устроен форума.
Да се сърдиш на хората що са такива каквито са е празна работа.

Автор: pinko   
Дата:   08-11-04 14:54

Скиваш ли кво става, като не си взимаш хапчетата навреме....

Аре не ни тормози повече с душевните си терзания, че.....

Абе с една дума, колкото и да си ми симпатичен, ходи се лекувай, имаш мнооооооооооооооооооооооооооооо добра болница на един х.. хвърлей място (само на 300 - 400 метра от местоработата ти)

Нема да споменавам баш къде работиш, ама като ходя да печатам в Атия, се те срещам по светофарите

Смееееееееххххх

Дата:   08-11-04 14:58

white_man - ти си в категорията дето съм описал горе - бъркаш се в нещо, дето не ти е ясно.
Къде аз съм визирал лукчето МЕСЕЦИ, ГОДИНА назад...преди тя да ме визира мене /виж за чичо Дик и камара други от предните теми/. Кажи къде - дай пример или млъкни.
Къде аз съм визирал АВЕЛ, аз говорех за определена снимка и , че бони не е прав за фотошопа. Дори не съм коментирал под нея, както и под която и да е. ДАЙ ПРИМЕР ИЛИ МЛЪКНИ.
Аз не отричам творчеството на Авел, дори съм му харесвал снимки в друг сайт, преди да те знам като ник тебе. Аз тогава съм го коментирал, питал съм го - няма ли да разнообразиш и т.н.
Къде тука в тези дни и спорове визирах мурнау, къде последните месеци /след като му казах/ съм му коментирал снимки или мнения - КАЖИ, ИЛИ СИ ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ. АМАН ОТ ПРАЗНОДУМЦИ.
Ако искаш да видиш, къде лукчето или мурнау ми нападат тъпо и свирепо снимки - да ти дам десетки примери? Да ти дам примери със снимка, водела в конкурс със камара мнения, и омаскарена от лукчето? При това БЕЗ да съм я коментирал преди това нито личностно, нито под снимка. Искаш ли?

Автор: special_k   
Дата:   08-11-04 14:59

Moby, az sus teb vednuz sum sporil, ama taka mi vdigna kruvnoto togava 4e.., leleeee..![smilie19]/bole6e me i zub.../
Ima6 darba ti ! Siguren sum 4e i murtvec moze6 da izkara6 ot kozata...[smilie7]
Pomisli, tazi darba moze baq kinti da ti donese! Seriozno ti govorq ! [smilie24]
Ina4e az.., az se zabavlqvam... Ne mi pre4i nikoi tuk.

https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonSurrendering.gif

Дата:   08-11-04 15:02

pinko - и ми свиркаш, и дружелюбно се поздравяваме. А тук ме обиждаш!!
Защо не ме подминаваш бре пинко?
Какво нещо е нета, а?
Аре да не ти слизам на тона:)) защото аз те знам, още когато пазарувах от татко ти:))

Дата:   08-11-04 15:02

Специале бееееееееее....

още нема поща...[smilie2]

Дата:   08-11-04 15:04

special_k - в онзи спор ти тогава не прозря, че аз се забавлявах, и поуката от него. Сега съзря, и виждам - разбираш и не съжаляваш:)
Скоро говорихте за как трябва да се плащат хонорари, пламеннно...аз не участвах, защото ТИ там защитаваше моята теза в нашия спор. Не е било напразно, нали?

Дата:   08-11-04 15:10

n1x0n - защото виж тук? Захапаха ме разни хора, с които се знам или съвсем не. Които поне знам, че не са арт маняци, не съм ги дискутирал под снимките им а......идват и почват да отправят нелепите си обвинения и обиди? Както казах в началото - АЗ НЕ СЪМ ИЗТРИВАЛКА ЗА КОМПЛЕКСИ ИЛИ ЯДОВЕ НЯКОМУ.

Дата:   08-11-04 15:11

:)))
Tvoqta teza az q potdurzam, no togava stava6e vupros za suvsem dobrovolno otdavane na snimki ot koito iska. I taka i stana. Ne trqbva6e da me duv4e6 togava! Ne sum iskal da krada, nito da o6tetq nqkogo!
A mozeh - bez NIKAKVI posledstviq da go napravq! Tova iskah da ti kaza prez cqloto vreme...

Автор: maceman   
Дата:   08-11-04 15:11

направо се чудя на някои хора... пишат все едно е литературен форум...
и кат казвам "пишат" имам предвид юнашката...
при тях няма шест/пет, компетентни са от всичко, още преди да си казал А- те са вече на Я... дразните бе компетенции... на едно "ръкопляскане" от публиката вие сте "длъжни" с десет да отговорите...
така и така не ви чета плявата, ама като видя нова тема,или че е отговорено по друга, която ме интересува и пустото любопитство ме кара да кликам и да влизам... бахтимусе и работата, бахтимусе и чудото... аман викам [smilie23]

Дата:   08-11-04 15:12

Ми разбира се, бе Моби, що да не ти свирна един клаксон, колко пъти на ОНЯ светофар се срещат фотографи, що да не те поздравя, ми това си го изисква елементарната учтивост, аз нямам нищо лично против теб, даже си ми адски симпатичен на моменти, споренето с теб е "шевелить мозгами", аз обичам да причинявам конвулсии на мозъка си....

Един упрек имам към теб - бъди мааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааалко по-толерантен, мааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааалко по-не се връзвай, такива едни, дребни неща са

Дата:   08-11-04 15:12

maceman

ха ха ха [smilie24]

Публикацията е редактирана (08-11-04 15:13)

Дата:   08-11-04 15:21

special_k - ти не усети майтапа дори като спаднах до 2 лв:) Карай:) Няма да я дъвчем пак. Иначе всеки, не само ти можеш да вземеш изображенията - то е ясно.
pinko - казваш
мааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааалко по-толерантен, мааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааалко по-не се връзвай, - нима не го демонстрирам! Не ти приписвам хапове и лудници, нали...въпреки, че ти току що ми ги предписа..?!
А за връзването - ще се връзвам, докато ми писне. Тъпо е разбира се, но като се връзвам...пак някои хора се позавързват, ако затрая...може би трябва - ще се упуснат, де се вика. Ма кво ми пука. Да правят каквото щът. Ако пак стане кочина - вратата е отворена за всички нас.

Дата:   08-11-04 15:24

Moby, az togava kazah 4e zub me boli, a ti si sednal da me caka6 s dva kinta...[smilie18]

Дата:   08-11-04 15:30

Автор: Mobby_Dick
Дата: 08-11-04 15:02

pinko - и ми свиркаш, и дружелюбно се поздравяваме. А тук ме обиждаш!!
Защо не ме подминаваш бре пинко?

Знаеш ли що: ЩОТО ТЕ УСЕЩАМ КАТО ПРИЯТЕЛ, ЗАТОВА, КАТО СПОДВИЖНИК, КАТО СЪУЧАСТНИК, МИРИСАЛ И ИЗНАЕЩ МИРИЗМАТА НА СИЧСИТЕ БОЗИ, ВКЛЮЧАЯ ФИКСАЖА.....като човек, заразен от същата мания, дето тука и викат за по-лесно фотография

Нищо лично, ПРИЯТЕЛЮ, аз по принцип съм добронамерен и незлоблив човек, ама ти на моменти ме вадиш от равновесие и словесните(дуели) двубои с теб за са една приятна разтуха...

Що не ми се обадиш???????????????

дом. тел. 9921471 (може да вдигне и баща ми, ама ти си го знаеш, той е симпатяга)

Требе адски да се гордееш,тоя телефонен номер се дава само на СУПЕР-ПУПЕР близки хора

Дата:   08-11-04 16:00

и за това вече всеки може да го има....Пинкоооо бееее : много хора четат тук, имай го предвид [smilie24]

Дата:   08-11-04 16:03

Нещо ми стана много неприятно напоследък да влизам в сайта, само навика ме задържа. Явно някаква метаморфоза в живота му има. Все трябва да отговарям на нападки някому. Ако дам мнение или влеза в спор - гледам да се придържам към очевидно доказуеми или явни неща, и пак нещо не се получава, пак не съм прав за някои. Нещо на много не се харесва, виждам го.
Може би моето разбиране за фотография, за истина... противоречи на разбирането на повечето тук? Аз уважавам мнението на мнозинството! макар и да не съм съгласен с мнозинството.
Ами спретнете едно гласуване. Ако резултата е "за" - емигрирам от форума. Снимки може и да пускам някога - но няма да дискутирам. Разбира се, ако е "ЗА", няма да искам да си виждам и името във форума, или да бъда провокиран. Просто се забравяме.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна