Автор: Mobby_Dick
Дата: 08-11-04 14:34
Редно е и да отговоря.
Темите бяха закривани преди да се включа - та ще изложа тук моите виждания.boni - търпимост..да, но дали винаги? Колкото от по-високо падаш - толкова повече ще те боли /меко казано/.(това ми го каза един алпинист, когато се катерех покрай него с апарата да го снимам, как се катери соло по тура..защото и аз се заплесвах по този спорт тогава - извадих си поуката и слязох:))).
Тук все-повече стават хората, често току влезли де се вика - не ги знаеш и познаваш...а модерират, класифицират, говорят за фотографи, творци, псевдофотографи и т.н.(и във вчерашната тема имаше такъв "диригент" които изрече доста небивалици, направи доста заключения, отправи доста обиди към хора които не познава...и всъщност я и закри, без всъщност да знае за какво иде реч, и откъде иде нечие засягане:)))
Де ги тез творби, де ги тез признания, от де е таз увереност в някои, че са нещо?
Аз никога не съм спуквал самодоволно надутите балони някому, но почти закономерно явление е, че същите не се задоволяват само да се изживяват като велики-небивалци, ами тръгват да секат псевдофотографите!!
Ако Пена се съблече гола на пл. Народно събрание и на нея ще и пляскат, ще я снимат, публикуват....но защо трябва да се мисли за конкурентка на мис Свят например, и да гледа другите стрини от балона си?"Пази боже сляпо да прогледне".
Каква е тая артмания бре! Колко от фотографите са арт, колко с това си вадят хляба - аз не познавам такива.
Може ли, преди да си станал фотограф, да се изживяваш като артвеличие, и да плюеш фотографи, които с фотография /не арт/ си вадят хляба, че не са такива. Ми отиди на една сватба дори, изложи се и си падни на задника, аман!
Аз лично напълно пренебрегвам разглеждането на "творби" на личностно ущетени хора - просто ги пропускам /а някои дори нито ги знам, нито познавам - чул съм как говорят с някого, дори не с мен, и ми е ясно/! Какво ли ги кара пък същите, да влизат в диспут с мен относно това, аз какъв съм фотограф!! Трябва да им влизам в профила, да видя, за да може да кажа нещо...отде да ги знам иначе.
На такива казвам - аз не съм АРТ, не съм ви потенциален конкурент, не се джанкайте с мен.
Какво кара някои хора да казват постоянно..."Пистаааа аз съм юриста - марш", "пистааа аз съм фотографа-марш","пистааа аз съм сърфиста - марш"?
Зашо ли тези хора, макар и рядко в сайта винаги са ОН на минутата, когато стане някоя такава изцепка..."пистааа, аз съм диригента - марш":)) Това случайно ли е? Не е ли стадото, глутницата това, което мотивира слабите да се изживяват като силни? Да се събират, кооперират, телефонират, организират? Ето този комплекс винаги ме е вбесявал в бг.ит.фотопространство - опита на няколко никакъвци да дирижират нещо, което дори не им се отдава.
Аз знам в този сайт доста фотографи, и юристи , които не си отварят устата за да лапат мухи.
Аз мога да приема всяка случайна изцепка, емоционална или на заблуден човек. Но аз не мога да приема грандоманията на определени посредственици, които регулярно ми досаждат без да си ги викал или търсил, без да си ги визирал или засегнал!
Какво кара мурнау да ми задава въпроси относно моят принос в сайта например /да спестя изцепките му/? Нима аз му коментирам снимките, мненията /откогато му обещах, че няма да го правя - а то беше сравнително отдавна? Оттогава само съм му отговарял на въпроси, ако са били в що годе приличен вид/.
Какво кара мурнау и определени хора в този момент да стискат палци, мляскат бузи и по всякакъв начин демонстрират солидарността си, общността си - /аз бих казал стадото си или глутницата си/., да "се активизират" без да имат някакво отношение иначе, да обиждат, класифицират? То мури-пури нема, то шампанско нема, то сълзи не се изрониха:)) аман.
На слабите хора им трябва един измислен враг, за да си чешат несъществуващото ЕГО.
Аз не мисля да ставам изтривалка на влизащите и излизащите от този сайт. Да се принуждавам да им влизам в положението или да им четкам душицата. Помни, че независимо дали влизаш или излизаш, каквото направиш рано или късно на своята глава ще намериш./тук не говоря за Авел - той не влиза с мен в регулярни диспути, даже не бях забелязал доскоро новото му присъствие в сайта. Неговото поведение приемам като някакъв емоционален изблик, а тогава логика не се търси. Говоря за тези, дето се напъхаха в случая да отправят обиди и да го насърчават в постъпката му/. Аз мисля, че добре се разбрахме с него, отърсени от емоцията и видяхме, че няма нищо - никакви нападки и засягане , така свърши темата.......преди да започне да се раздухва от други, и Авел пак се отдаде на "малко себелюбие", добре провокирано, не от мен.тук
|
|