Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kakva kamera?
Автор: Aquarian   
Дата:   06-11-04 23:13

Zdraveite!
Haresvam mnogo fotografiqta i snimkite, koito sa tuk, no vse oshte sum nachinaeshta i edva li shte moga da napravq nqkoi takuv kultov shediovur. Iskam da si kupq kamera, s koqto da moga da pravq hubavi snimki, bez pretenciqta da buda profesionalen fotograf, prosto snimki za udovolstvie. Kakvo bihte mi preporuchali? Blagodarq vu predvaritelno.

Отговори на това съобщение
 Re: Kakva kamera?
Автор: lava   
Дата:   07-11-04 00:06

Трябва да решиш дилемата цифра / лента...
и после до каква сума.

По принцип всеки апарат, без сапунерките с платмасови лещи ще ти свърши работа...https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   07-11-04 00:14

А бе момичето вероятно не знае какво е това сапунерка. [smilie25]
lava говори за онези "напълно автоматични апарати" от 20-30лв.[smile]

Публикацията е редактирана (07-11-04 00:40)

Дата:   07-11-04 02:58

Hmmm...smqtam da e cifrova. "Sapunerka" qvno nqma da mi svurshi rabota :) Kakvo vi e mnenieto za panasonic Lumix Dm-Lc33?

Автор: PolarBear   
Дата:   07-11-04 08:09

Тук когато се задава такъв въпрос колегите обикновено искат повече информация от типа "за какво точно смяташ да го използваш". И правилно. Фотоапаратът е инструмент, а инструментът се избира според задачата, която трябва да бъде изпълнена.

Когато човек е толкова начинаещ, че не може смислено да отговори на такъв въпрос има два пътя:

1. Да прочете няколко книжки и/или да поразрови из нета и след това ако не си отговори сам, поне да пита по-конкретно;

2. Да предостави рещението на тези, които тук ще отговорят, поемайки риска препоръката да не е точно съобразена с нуждите и очакванията.

Излишно е да ти казвам, че аз съм за първия вариант. Но ако нетърпението те гони много силно (дано това да е причината) и предпочиташ втория, кажи поне до каква сума можеш да отделиш за апарат. Все ще измислим нещо.

За терминологията: това което вероятно ще вземеш тук се нарича "цифрова сапунерка". Няма страшно, някои от тях далеч не са цифров еквивалент на онези лентови за 30 лева. И с такива снимат повечето хора тук.

А, забравих, ползвай търсачката на форума, има много такива въпроси и много добри съвет в отговор. Успех.

Дата:   08-11-04 01:05

Thanks za informaciqta. Smqtam da polzvam kamerata/fotoaparata/sapunerkata za liubitelski snimki. Razbira se, iskam da sa hubavi. :)
Ideqta e, che sum snimala s razlichni kameri, no tozi model na Panasonic mi pokaza snimki sus strahotno kachestvo. E, ne nai, no takova, koeto na men da mi haresa.
Za parite - moje bi neshto do 300 dolara.

Автор: PolarBear   
Дата:   08-11-04 07:22

Е, това вече е мой пропуск но ти ме подсети - откъде смяташ да пазаруваш? В Европа или Щатите? Защото тук за $ 300 е сложно, там е доста по-евтино...

Доларите ме навеждат на американски мисли, ако е така, надявам се да стигнат за един Канон А80...много добър вариант за случая (или А95?). Ако не в Америка, пак ще мислим.

Дата:   09-11-04 23:24

Ami da, Amerika e, pozna. Az sge ahste pogledna tozi Canon kak e kato cena, no mi se iska da vidq primerna snimka s takuva aparat, za damoga da precenq nai-dobre.

Автор: Transfiction   
Дата:   09-11-04 23:32

Аз бях начинаеща през февруари. И сега съм начинаеща, но по-малко [smilie25] Тогава си взех Канон А80, много съм доволна. Но тъкмо гледах в едно списание А95 - с 5 мегапиксела е (моят е с 4МП), същата цена е каквато беше моят преди 10 месеца, вземи си А95. Ще ти е достатъчен за дълго време, има какво да се научи от него. Освен това можеш и да филмираш, да правиш avi файлчета с него [smile] Няма да съжаляваш.

първа  назад  1     всички  напред  последна