Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нещо като "цифровите измами"
Автор: pehata   
Дата:   06-11-04 22:14

Само че става дума за лентовите. Преди снимах с Киев 4А. Давал съм да ми копират снимките в много различни фотоателиета. За едни от тях смятах, че са добри, от други просто изпадах в ужас и не стъпвах повече там. И така докато се случи да отида в Испания и да дам да ми изкопират един филм. Останах удивен от качеството!!! [smilie10] Никога не бях подозирал, че моят фотоапарат има такава добра оптика (а снимам с него вече 12-13 години)!! Да не говорим за цветовете, които бяха почти като истинските!

Сетих се да пусна тази тема докато разглеждах днес разни Канони и обективи - какъв смисъл, казах си, след като във фотото развалят всичко.
И ако някой знае фото, където човек да се чувства щастлив от снимките си (и да е в БГ), моля да сподели.

Отговори на това съобщение
 Re: Нещо като "цифровите измами"
Автор: GM   
Дата:   06-11-04 22:24

golqm problem kato se ima vpredvid 4e pove4eto atelieta rabotqt sas samnitelni materiali i ne si poddarjat ma6inite . da ne govorime za kakite zad minilabovete deto si nqmat i haber ponqtie ot pravilno cvetopredavane...Vse nqkade ima dobri.[smilie24]

Автор: murnau   
Дата:   06-11-04 22:28

pehata, tochno taka e!

Автор: boni   
Дата:   06-11-04 23:53

Аз преди 3 години си купих първия цифров апарат след като снимах в Барселона и там си проявих 3 негатива ,а тука останалите 8.
Напрао ми се прирева като си сравних негативите проявени тука с онези там.. Нямаше нищо общо ...Тука явно трябва да имаш връзки или да подкупваш копистите да ти кажат кога ще сменят проявителя ,за да отидеш същия ден....

Автор: bebson   
Дата:   07-11-04 00:00

GM ужасно си прав за каките.Скоро една се опитваше да ме убеждава, че разликата в цвета идва от това, че съм поръчал мат а не гланц [smilie10]

Автор: PolarBear   
Дата:   07-11-04 08:32

У нас човек се принуждава да мине на цифрова техника. Мърлячите по фотолабовете не са единствената причина, но този проблем засега е практически нерешим.

Автор: ognyan   
Дата:   07-11-04 08:35

Az s plemennika shte minavam na lenta.Kajete vuv Varna kade promivat nai kachestvenno?
Te uchenichkite navsiakude sa pluznali i kachestvoto na uslugite estestvenno e[smilie23]

Автор: J0R0   
Дата:   07-11-04 15:31

Мърлячите са навсякъде. Това, че си минал на цифрова техника не е спасение. Преди седмица дадох в едно фото да ми изкопират 20-ина снимки в размер 20х30 от файлове. И познайте какво бяха направили!? Включили машината на режим Auto levels - познайте какво беше останало от нюансите, тонирането... вечерни снимки изглеждаха като снимани по обяд и т.н. и т.н.

Автор: PolarBear   
Дата:   07-11-04 15:37

Така е, но все пак за себе си по-рядко копираш на хартия, а за публикуване попадат в ръцете на по-подготвен народ (донякъде). Спасение тук и сега няма, но цифровата техника те прави зависим от по-малко мърлячи. За ония снимки си представям какви л.... и помии е било...

Автор: pehata   
Дата:   07-11-04 18:03

Това беше причината и аз да мина на цифрова техника - да съм по-независим от разни мърлячи. Преди това бях пробвал от същите подбуди да копирам цветно в банята. И да ви кажа, получавах по-добри резултати отколкото в някои фото студиа (при това с отработени проявители и избелинели, изпросени от един познат).

първа  назад  1     всички  напред  последна