Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Споделям челен опит!
Автор: J0R0   
Дата:   07-10-03 11:01

Побългаряване на сложна японска техника
[smile] [smile] [smile]

Гледам, че напоследък нещо ми се зацапваше огледалото на апарата. Като се вгледах по-внимателно, видях, че то се лашка в една дунапренена ивица, горе при матовото стъкло. Пипнах я с пръст и тоя дунапрен направо се намаза гадно по ръката ми. От годините се беше превърнал на някаква лепкава каша.

Остъргах го внимателно с клечка, почистих после мястото с памуче и изрязах една лентичка от естествена кожа, от един стар портфейл. Залепих я внимателно. После повторих операцията и с другите уплътнения от дунапрен, тия дето са между капака и кутията. Стана трепач! Сега се затваря плътно, направо си прилепва както трябва капака, без никакъв луфт.
А огледалото което при удара правеше преди едно гадно ДРЪН, сега прави едно звучно ЩРАК.
Ей с такива неща се занимавах рано сутринта.

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Споделям челен опит!
Автор: emmmo   
Дата:   07-10-03 11:36

Това звучно щрак дали няма да ти разтриса апарата? А и сигурен ли си, че сега няма да прониква светлина през процепа под капака? Да няма после един изсниман филм за боклука!

Автор: Smahi   
Дата:   07-10-03 12:59

:))))abe gadni4ko zwu4i..

Автор: pinko   
Дата:   07-10-03 13:14

На моя Nikon F2 по същия начин се беше разпаднала от годините лентичката дунапрен, в която се удря огледалото, все пак апарата е произведен 1969 година.
Изчегъртах я, почистих със спирт мястото и залепих лентичка "гумен" дунапрен от стария ми сърфистки неопрен, стана трепач.
С кожа не знам дали е много подходящо, защото все пак огледалото се удря там с висока скорост и трябва нещо да омекоти удара, затова неопрена е за предпочитане според мен, пък и в другия ми Никон, че и в Ролая СЛ66, а и в Хаселблада ми материалът е много подобен на разпенена гума.
При средния формат огледалото наистина е доста по-голямо и по-тежко, ако демпфирането е само с парченце кожа, може и да се счупи огледалото...

Публикацията е редактирана (07-10-03 13:18)

Дата:   07-10-03 13:44

Пинко, продължавам да се боря със скенера като прасе с тиква, като Гената с малоумни юзъри...
Днес се опитах да го чистя отвътре с памук, обаче стана по-зле май.
Ето какво прави, без филм:
https://photo-forum.net/joro/test.jpg
Това е сканирано на 100%

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-10-03 16:42

J0R0 - що си го не даде на "Аксаков" да го направят? Аз като заекспериментирам по мои обективи особено, или пердета...и после апарата ходи за по-голям ремонт)) е сега, таман да си оправя блендата на един Биометар за Пентакона...и затегна яко и..в насипно състояние направо ще го дам. Ти хубаво си го направил, но пробваи на ниските скорости дали няма да ти маже, или както казват хората - да се получи по-голямо напрежение върху плоскостта на огледалото от ударите, и след няколко десетки филма да се напука.

Дата:   07-10-03 17:27

Няма причина да маже - скоростите какво общо имат с огледалото? То се вдига и после скоростта се определя от затвора.
Не вярвам и да се напука, то досега се лашкаше направо в корпуса. Тоя дунапрен беше съвсем сдал багажа, все едно че го нямаше. Кожата поне малко омекотява удара.
Е, може би с някаква гума би станало по-добре, ама такова имах под ръка...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   08-10-03 00:02

J0R0 - ами като не се омекоти удара от огледалото, резонанса остава и като се вдигне пердето - в този смисъл, а ако си го оставил така както досега, е по-кофти и от кожа, разбира се, но мисля, че слагат дунапрен, защото максимално омекотява удара на огледалото., абе апарата ако не е много скъп и пробите ти излезнат успешни, може и така.

ne iskam da te pritesniavam ...
Автор: opeldjia   
Дата:   08-10-03 15:43

... obache nosih na remont edin HP za podobni(jylti) ivici na scannera mi kazaha che skanirashtata CCD matrica e zaminala [smilie4]

... ako otkriesh nachin i misto kydeto da go opraviat svirkai,pls

Публикацията е редактирана (08-10-03 15:44)

първа  назад  1     всички  напред  последна