Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Студа и цифровите апарати?
Автор: Kirilius   
Дата:   10-02-04 17:19

Аз да попитам някой има ли наблюдения и опит как се държат цифровите апарати на студено?

Събота и неделя бях на Мусала и снимах доста с моя Samsung. Държах го в пазвата си и час по час го вадих да снимам. Не спрях, докато не ми свърши батерията. Направих към 150 снимки. Чудя се, ако не беше толкова студено, дали щеше да издържи повече?

На Мусала времето беше общо взето топло - малко под 0 градуса, но имаше страшен вятър, това сваля температурата доста и доста бързо охлажда апарата.

Въпреки, че апарата е на топло в дрехите, все пак той влиза в контакт с околната среда за по 1-2 минути докато снимам. Знае ли някой каква е минималната температура в която е допустимо да се снима по този начин?

Публикацията е редактирана (10-02-04 17:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Студа и цифровите апарати?
Автор: TheMadMan   
Дата:   10-02-04 17:31

read your user's manual - Чети в указанието за работа, няма начин там да не пише [smilie24]

Автор: plam   
Дата:   10-02-04 17:37

по-миналата седмица снимах на Мальовица при -12 и малко се претеснявах но снимките си бяха O.K.
не съм забелязал и проблем с батериите
Oly C750UZ

Дата:   10-02-04 17:43

Абе то указанието е ала-бала според мен. Там не може да не се презастраховат, освен това там ако пише 0 градуса, това какво значи: апарата да стои постоянно на открито или от време на време да го вадя за по 1 минута?

plam: при тези -12 къде беше апарата? За по малко навън и после пак в дрехите?

Публикацията е редактирана (10-02-04 17:47)

Автор: Стефан   
Дата:   10-02-04 18:18

Температури около и над 0 градуса не са никакъв проблем. Под 0-та също не са особен проблем, зависи най-вече от батериите. В ръководствата на каквато и да е електроника има огромни презапасявания, моя апарат например е само за Home and Office use ако се вярва на ръководството, както и повечето любителски апарати. За да ти го сертифицират за outdoor трябва да ти го наблъскат едва ли не с разни космически технологии, на съответните цени. А истината е, че нещо ако е направено качествено, може да издържи на доста по-тежки условия от колкото са си мислели даже и създателите му. Специално с Canon A70 и A100 не съм имал никакви проблеми от студа - и друг път съм писал, че с тях съм нощувал при отрицателни температури в планината и на сутринта са тръгвали без проблем, при това не се е отразявало и на заряда на батериите. То всъщност студа влияе най-вече на LiIon-ните батерии, при NiMH не съм забелязал да влияе съществено.
Последния път когато снимах при силно отрицателни температури беше на Тодорка при минус пет-шестнайсет градуса (във всеки случай от небето падаше "диамантен прах", който както разбрах вали при t <= -15C ;) Апарата през цялото време беше на открито и в интерес на истината батериите паднаха, но пък аз и не бях ги заредил от предишната седмица [smilie8] така че не мога да съм сигурен до колко студа е имал отношение към това и доколко са си били разредени, с резервните нямаше проблем.
Ако искаш да си сигурен си дръж резервните батерии на топло, а апарата както ти е удобно, само дето не знам твоя Самсунг можеш ли да му носиш резервни батерии.

Публикацията е редактирана (10-02-04 18:19)

Дата:   10-02-04 18:23

Blagodaria, tozi otgovor beshe dosta izcherpatelen!

Автор: BoneCollector   
Дата:   10-02-04 19:30

Аз пък бях чел, че студа е много опасен за LCD-то.Така ли е ?

Автор: sas   
Дата:   10-02-04 19:56

Аз имам наблюдение с моето Sony 717, че температури от порядъка на -7 -8 не са му проблем и снимах цял ден. Е верно, че го слагах под якето ама времето, което бе навън бе твърде достатъчно да падне батерията ако имаше опасност. Дори ми остана батерия и за следващия ден.
Батерията е Li-ion и не знам до колко й действа студа

Автор: Ronson   
Дата:   10-02-04 19:58

Да, правилно си чел BoneCollector. При ниски температури течният кристал се втвърдява.

Автор: junior   
Дата:   10-02-04 20:02

Еми то на Еверест се ходи със "Смяна 8" ...
Ама ние на там ли ще снимаме???

Дата:   10-02-04 20:06

V BG planinite spokoino mojem da dostignem niakoi Everestski temperaturi ot poriadaka na -20, che i po-malko ;-))

Публикацията е редактирана (10-02-04 20:07)

Автор: plam   
Дата:   11-02-04 07:06

Kirilius написа:

> plam: при тези -12 къде беше апарата? За по малко навън и после
> пак в дрехите?
>
не висеше ми отпред на врата даже и като се спусках по пистата и снимах отвреме навреме-
горе може и да беше -16

https://photo-forum.net/i/8470&USER_ID=109
>
> Публикацията е редактирана (10-02-04 17:47)

Автор: fanko   
Дата:   11-02-04 17:55

На 7 февруари с една група тръгнахме от х.Пионерска до х.Рилски езера и моят апарат (HP735) през повечето време беше в калъфа, закачен на врата ми. Когато се качихме горе и снимах около хижата по едно време индикаторът за оставащия брой снимки се побърка и взе да ми показва нереални числа - вместо оставащо място за 20 снимки той показваше 150! :) Но като влязох в хижата на топло се коригира. Друг проблем не забелязох,а и батериите издържаха. По-важното е, че всички снимки излязоха перфектни:)

Автор: special_k   
Дата:   11-02-04 17:58

Basi tupoto !

Автор: special_k   
Дата:   11-02-04 18:00

Ei, tova ne be6e za tyk, SORRY !
[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]