Автор: Стефан
Дата: 10-02-04 18:18
Температури около и над 0 градуса не са никакъв проблем. Под 0-та също не са особен проблем, зависи най-вече от батериите. В ръководствата на каквато и да е електроника има огромни презапасявания, моя апарат например е само за Home and Office use ако се вярва на ръководството, както и повечето любителски апарати. За да ти го сертифицират за outdoor трябва да ти го наблъскат едва ли не с разни космически технологии, на съответните цени. А истината е, че нещо ако е направено качествено, може да издържи на доста по-тежки условия от колкото са си мислели даже и създателите му. Специално с Canon A70 и A100 не съм имал никакви проблеми от студа - и друг път съм писал, че с тях съм нощувал при отрицателни температури в планината и на сутринта са тръгвали без проблем, при това не се е отразявало и на заряда на батериите. То всъщност студа влияе най-вече на LiIon-ните батерии, при NiMH не съм забелязал да влияе съществено.
Последния път когато снимах при силно отрицателни температури беше на Тодорка при минус пет-шестнайсет градуса (във всеки случай от небето падаше "диамантен прах", който както разбрах вали при t <= -15C ;) Апарата през цялото време беше на открито и в интерес на истината батериите паднаха, но пък аз и не бях ги заредил от предишната седмица така че не мога да съм сигурен до колко студа е имал отношение към това и доколко са си били разредени, с резервните нямаше проблем.
Ако искаш да си сигурен си дръж резервните батерии на топло, а апарата както ти е удобно, само дето не знам твоя Самсунг можеш ли да му носиш резервни батерии.
Публикацията е редактирана (10-02-04 18:19)
|
|