Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 защо?
Автор: azalis   
Дата:   04-11-04 22:59

защо ми се струва,че повечето от снимките които се качват тук са минали през фотошоп или някъква друга обработка?
Не искам да критикувам никой и нямам право защото не съм качил още нито 1 снимка но не трябва ли в албума да има място за снимки които не са обработвани?
Мисля че така ще се разбере кой е кадърен Фотограф и кой е компютърен специалист![smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: защо?
Автор: lava   
Дата:   04-11-04 23:13

;-)
Ami da minali sa! kak inache shte stanat 700px 100k ?

Автор: boni   
Дата:   04-11-04 23:19

Ако прочетеш малко стари книжки отпреди 30 години ще видиш ,че повечето кадърни фотографи обработват кадърно снимките си ,преди да ги публикуват,защото фотоапаратът не е съвършен и рядко дава достатъчно творческа свобода.
примерно правят маски където снимката гори ,накланят хартията където трябва да се изправят перспективни изкривявания ,правят двойни експонации и т.н. Всичко това няма никаква разлкика и значение дали се прави в тъмната стаичка или във фотошоп,стига да е направено КАДЪРНО.
Кдърния фотограф ,не е само този ,който е улучил късметлийски един момент ,а и този който по-късно с много мисъл и търпение прави снимката си достойна за показване.
И най-големия компютърен специалист ще сътвори едно голямо нищо ако не е кадърен фотограф:))

Автор: adda   
Дата:   04-11-04 23:25

boni https://photo-forum.net/joro/emoticons/604.gif

Автор: Krassy   
Дата:   04-11-04 23:43

Ади ади... моите спецове дето ми бачкат в офиса не са фотографи [smilie5]

Дата:   05-11-04 00:05

мисля ,че не можеш да сравняваш времето когато човекът е преценявал каква бленда да сложи и скорост и с примитивна техника е изкарвал снимка ,която можеш да гледаш дълго докато и се нарадваш и да си кажеш "Е това е снимка" със сегашно време ,когато фотоапарата мисли вместо теб и изчислява бленди и скорости и компютъра с няколко щракания ти усъвършенства снимката
Въпроса е как е направена снимката от фотоапарата а не как е обработена!
според мен не е творчество това да щракнеш нещо с някое цифраче и след това да го оцветиш и да разместиш тук там по нещо или пък да изтриеш ненужните неща от снимката!Колко от снимките са правени с лентов апарат?
Всеки може да снима с хубав и скъп апарат но дали може да направи истинска снимка с киев или зенит или практика и тн.[smilie25]

Автор: joshua   
Дата:   05-11-04 00:09

с няколко щракания ти усъвършенства снимката

nema losho be, ga znaesh ko praish tea shtrakaniya

Дата:   05-11-04 00:10

Който може да направи стойностна снимка с цифрак и ли много скъп цифрак ,го може и с киев и Зенит.
Говоря за стойностна снимка ,не за шаренийка.
Времената не са много по-различни.По-различни са само техниките на обработка,но те нямат никакво значение ,важен е крайният резултат.

Автор: Thor   
Дата:   05-11-04 00:13

хмм ..абе с цифровия е 1000 пъти по лесно ,и се учи ,и се налучкват кадри ,и е по евтино ..и..иии..ии ако я немаше цифровата фотография нинам аз как щеше да има толко фотографи у форумо .. [smilie5]

Дата:   05-11-04 00:14

Tova Photoshop li e :
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/uzbr8542.JPG
https://photo-forum.net/images//E_1098686514_b_c.jpg

Ili tova :
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/sgfw3534.JPG
https://photo-forum.net/images//AVEL_1089280412_fB.jpg

A tova ? :
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/xqzw6023.JPG
https://photo-forum.net/images//o_1099597923_gelanie.jpg

Дата:   05-11-04 00:16

Тези неща за мен са "фотография" - рисуване със светлина,много повече от просто "снимка"

Дата:   05-11-04 00:24

boni не съм сигурен ,че човек на който първия апарат е цифров ще направи супер снимка с зенит примерно но както и да е !сигурен съм че в този форум има фотографи дето могат да публикуват снимка без никаква обработка и всички да "ахнат"[smile]
не искам да засягам никого но обичам повече истинските неща!И исках да знам как стои въпроса с качването на снимки![smilie6]

Дата:   05-11-04 00:25

цифровата фотография е за фотографията на XXI век,
каквото е бил Kodak за фотографията XX век просто приближава по близко масите до фотографията и както Kodak е сложил фотоапаратите в ръцете на народа то цифровата прави достъпен и постпоцесинга за всички които могат да четат и имат достъп до компютър ..така че което преди това е било по трудно сега става по лесно и достъпно ...няма какво да се лъжем .. друго е да щракнеш 2000 кадъра филм и да платиш 600лева и да получиш надраскани и окипазени филми ,друго е за тези 600лева да щракнеш 20000кадъра с цифрак да се научиш да композираш + свободата на photoshop да се научиш да правиш хубави снимки още повече нет-а е пълен с идеи и обяснения кое как става ...иначе незнам ...[smilie6]

Дата:   05-11-04 00:27

супер снимки!
[smilie24]

Автор: stiwan   
Дата:   05-11-04 00:52

Azalis, време е да си промениш мирогледа...

Автор: sas   
Дата:   05-11-04 00:53

azalis,
та то допреди няколко десетки години хората на коне са се предвижвали, а колите са били по-редки от сегашните цифрови апарати.
Ти все още придвижването на кон ли предпочиташ като по-истинско?

Дата:   05-11-04 00:58

хм какво значи по истинско,да си апваш генномодифицирани храни ..или вие знайте кои са другите без никакви генни промени ,без изкуствени торове и да не са гледани по парници ,хмм ..много опасна тема ...[smilie6]

Автор: special_k   
Дата:   05-11-04 01:09

azalis, sas ti zadade mnogo umesten vupros !
[smilie21]
na4inut po koito razsuzdava6, be6e aktualen predi dve godini., sega nqma6 koz! OTE4E lentata, tova e!
obrabotkata puk izob6to ne e tema dori!
Otkakto ima fotografiq, ima i obrabotka na snimki!

Дата:   05-11-04 01:21

хех ....[smilie8]
по същата логика да беше оттекло и
рисуването
театъра
киносалоните
разходките в планината
пекането на плажа
велосипедите
и още и още ..много неща ..[smilie6]
докато има интерес ще има и филмова фотография ,а интереса го има ..докога незнам ..азалис много правилно е задал въпроса от своя гледна точка ..това че ,някои тук мислят различно от него не значи че е точно така както те си мислят ... [smilie6]

Дата:   05-11-04 01:28

Thor, nqmam ni6to protiv horata koito se kefqt na filmi !!!
Misulta mi e 4e filmovata fotografiq ve4e s ni6to ne prevuzhozda cifrovata. Ama s ni6to !
...osven "kefa" da si proqvqva6, i da smurdi6 na fiksaj ![smilie21]

Дата:   05-11-04 01:30

...i logikata s risuvaneto i razhodkata, hi4, ama HI4 ne e su6tata !

Дата:   05-11-04 01:40

ми ..[smilie6]
да за професионалисти сигурно е неудобна ,то и печенето на плажа е по избор ,както и карането на велосипед ,ходенето на кино пред гледането на филми на монитор или TV , така е всичко което се прави с непрофесионална цел е по избор и желание на този който го практикува ... та ..такиви ми ти работи казват че чернобялата фотография в момента е най популярна от 20-на години насам иии да... и на мен ми харесва и да речем на volokin ,а какво да кажем за тези които никога не са пипвали филмов фотоапарат [smilie11] може и на тях да им харесва ,но като не са имали досег с .... как да го разберат ,затова и ..аз си мисля че такива крайни изказвания са против фотографията като цяло .. [smilie6] [beer]

Дата:   05-11-04 01:47

ми да логиката е много логична с рисуването ..така са пророкували че с фотографията ще умре рисуването преди мноо мноо години [smilie6] [beer] а останалото е само реклама и/на интереси и мноо парички ..зарибяване за най новото ..най удобното...хехе нещо като микровълновата печка [smilie5] не отричам че за топлене на вода е чудесно да си имаш микровълнова печка ,но за друго не мерси ,но от големи реклами почти всеки си има една в къщи ,но колко ли готвят пекат и се надяват тя да замести фурната при печенето на пиле [smilie5] абе примери колко искаш viva Макдоналдс ..не ама да вече не само че не е популярен ами на това отгоре и го дават като пример на лошо хранене ..[smilie6] айде на[beer]

Публикацията е редактирана (05-11-04 01:49)

Дата:   05-11-04 01:50

Ok
Taka sum suglasen
[beer]
...ama ne iskam NIKOGA POVE4E da burkam vuv fiksaj !!! Preebah si 6 pantalona i namsikolko bluzi s taq gnqzzz..!!!

Skoro 6te napravqt GIGAPIXEL i polovina ot CANON sigurno...

Дата:   05-11-04 01:53

...tova za logikata ne go bqh vidql. Ne mislq taka. Ne e su6toto

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна