Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малък проблем с албума
Автор: PolarBear   
Дата:   07-10-03 12:00

Днес при опит да ъплоудна две снимки с обем по 100 КВ те бяха отхвърлени като твърде големи. Тъй като по дължина на по-голямата страна и двете бяха под 700 пиксела, единствената причина би могла да бъде закръглянето на размера, което някои програмни продукти правят - смият Windows, GIMP, Photoshop и т. н. Вероятно е имало някой бит в повече, което обаче потребителя разбира твърде късно.

Затова бих предложил да остане задължението за потрбителите да свиват файловете до 100 КВ, но действителната граница да е 100.5 (или 101)с което поне на сайта да поправим "неакуратността" на разните там Microsoft, Adobe и GNU...

Cheers.

Отговори на това съобщение
 Re: Малък проблем с албума
Автор: Pho   
Дата:   07-10-03 17:34

По отношение на качеството няма никаква разлика дали снимката е 98 или 100КВ. Т.е. мисля, че е по важно всеки да си избере подходящ инструмент за компресия. Аз ползвам обикновено ACDSee на около 80% и снимките почти винаги се вместват в оганичението[smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-10-03 17:44

да, Photoshop дава разлика при компресация - пише, че ще е един размер к., а отива винаги малко нагоре, Photoshop Elements по-малка, освен това снимки компресирани с Photoshop 7 не ги приема машинката на www.photo.net, обикновено сайтовете държат известен реверанс, пише 100, но може и до 101 к, което е доста улесняващо, и аз често съм доработвал, ако снимката отива точно около 100- те.

Дата:   07-10-03 19:27

Pho: Напълно съм съгласен, но, разбира се, не става въпрос за качеството. Нещата са много по-прости - правиш варианта за постване, записваш го и в някакъв момент го качваш на сайта, за да разбереш, че ще се наложи да го правиш пак. Случва се на всеки и е загуба на време. С мъничък толеранс от половин до 1 КВ въпросът се решава веднъж завинаги, както казва и Mobby_Dick.

Автор: Pho   
Дата:   08-10-03 12:11

Прав си, реших че гониш максимален обем за по-добро качество.[beer]

Дата:   09-10-03 10:35

Все пак какво мислят по това предложение администраторите на сайта?

Автор: J0R0   
Дата:   09-10-03 10:57

2-3 KB няма да ти решат поблема. Софтуера е настроен да приема 100 КВ. Точно. Наистина има някои програми, които пишат 100, а в действителност са 102, примерно. Но мисля, че е по-коректно ти да си промениш файла, вместо ние да си променим софтуера. И по-бързо е и е по-лесно.
100 КВ не са задължителен обем.
Моите снимки, например са под 50 КВ.

Все пак, това е личното ми мнение, Сас има последната дума, той се занимава със софтуера.

Дата:   09-10-03 13:14

JORO, аз подчертах, че не вашия софтуер е виновен за малката неприятност, която ми се случи и отвреме навреме ще се случваи и на други. Никой не може да ви принуди да си променяте софтуера, разбира се. Макар че става дума за минимална промяна в интерес на ВСИЧКИ потребители. Промяната би била еднократна, а това ще помогне многократно на много хора, които оцениха високо вашата инициатива да създадете този сайт и, всеки в границите на възможностите си, се опитват да го направят интересен и атрактивен. И за които написахте "Този сайт е направен за вас".
Cheers.

първа  назад  1     всички  напред  последна