Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица - ?
Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   03-11-04 10:51

Някой пробвал ли е това нещо предлагано от Гената?

:4. Светкавица с 2 глави. Малката може да се изключва. Ръчно варио 28-85, въртене на главата хоризонтално и вертикално. Широкоъгълен дифузор и бял рефлектор при насочване нагоре. Тиристорна автоматика с 2 положения (F 2.8/5.6), чисто ръчен режим и режим 1/16 мощност, тест бутон. Калкулатор за F1,4-22 и 25-800 ISO. Водещо число 40 (85мм., 100/м.) 4 AA батерии.
Цена: $60 + транспортни разходи* (1-2 лв.)

Като технически данни добре, ама ми се види много китайско [smile]

Моля, ако все пак някой е рискувал, да сподели впечатления.

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица - ?
Дата:   03-11-04 16:43

Бутам нагоре [smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   03-11-04 17:27

ами аз снимам 15 години с една такава, даже си няма ръчно варио /никакво даже, впрочем снопа се регулира с приставки/...ама е с 6 батерий, и е много пъти по 60$:))..а имам и една такава с автоматично варио и другите му работи, ама и тя е много пъти по 60$. Те се казват Metz. И у нас има аксесоари за тях, има и къде да ги поправят, сменят лампи и т.н.
Не съм експериментирал с евтини варианти. Впрочем, имам една Soligor с горните възможности /сходна/ и за такива пари /60/ съм я взел..е така ми стои, но не съм снимал още с нея /е така, щото е компактна, може да ми потрябва за носене да не заема място при снимки за спомен само/.
Вероятно това чудо за което питаш е по подобие на Metz 45-50 моделите, двулампови. Ако е такова,/т.е. осветителят е изнесен на прилично разстояние над обектива/ си заслужава да опиташ - кво му плащаш:)
Однако вспышки, как и сменная оптика, выпускаются также и "независимыми" производителями. Чем они привлекательны для покупателя? Часть таких вспышек, представляемая фирмами Sigma, Soligor, Cullmann, Unomat - более низкой, чем у "родных", ценой. Естественно - более низкая цена чаще всего получается при ухудшении их данных в сравнении с "родными". Другие же, например Metz, при цене, близкой к цене "родных" вспышек, не только отрабатывают большинство режимов, аналогично "родным", но и предоставляют пользователю ещё и свои, иной раз совершенно уникальные режимы работы и систему принадлежностей. http://www.photoforum.ru/lib/equipment/metz_flash.php

Публикацията е редактирана (03-11-04 17:40)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   03-11-04 17:30

особено ако не ти е много скъп апарата, си заслужава риска:)

Автор: stoevmobile   
Дата:   03-11-04 19:03

кой писа наскоро, за руска светкавица, изгоряла електрониката на апарата [smilie5] [smilie5] [smilie5]

abe ne beshe tochno ruska mai ...
Автор: opeldjia   
Дата:   03-11-04 19:25

... pinko pisa che niakyv Nikon biz izpushil ot Unomat svetkavica ... maitapa nastrana ama az merih naprejenieto vyrhu kontaktite na moita - Unomat B24TAC ~52V [smilie25]
... oooabche Sonyto - F717 oshte se dyrji [smilie18]

Публикацията е редактирана (03-11-04 19:25)

Дата:   03-11-04 19:35

Mobby_Dick, благодаря
за дългия отговор.
Все пак не питах кой какъв светощрак има [smile]

Търся впечатления от това http://www.varna.net/t1/Photo-equipment.htm т.4

Китайски боклук ли е или може и работа да свърши. Като за сапунерка.

Автор: sMAHI   
Дата:   03-11-04 20:18

ZNA4I AZ SYM SNIMAL I O6TE Q IMAM TAKWAZ AMA MNOGO PODOBNA SWETKAWICA SAMO4E NEZNAM MARKATA NA TWOITA NE Q PI6E...NO E SYS APSOLIUTNO SY6TITE NE6TA PO NEQ...KWO DA TI KAJA ... AKO TI E ZA REPORTAJ 6TE SE OZORI6..6TOTO NEMA PROGRAMKI..NO AKO TI E ZA NE6TO MALKO PO STATINO..SI E PREFEKTNA MNOGO..NASO4WA6 GOLEMTA GLAWA NA NEKYDE ZA DA TI DADE PRIMERNO STRANI4NO OSWETLENIE..I MALKATA PROSWETKA TI DOPYLWA EKSPONACITA...AZ SYM APSOLIUTNO DOWOLEN OT MOITA..NO OTKAKTO SI WZEH SB-28 NE SYM Q POLZWAL:)))))))MISLQ 4E 6TE TI WYR6I RABOTA DOSTA...NQMA DA SE OPLAKWA6

Дата:   03-11-04 20:30

Благодаря sMAHI
Такъв отговор очаквах. [smile]

Марката се вижда там на снимката - YIN YAN CY-32-TWZ

Твоята същата ли?
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна