Автор: Mobby_Dick
Дата: 03-11-04 17:27
ами аз снимам 15 години с една такава, даже си няма ръчно варио /никакво даже, впрочем снопа се регулира с приставки/...ама е с 6 батерий, и е много пъти по 60$:))..а имам и една такава с автоматично варио и другите му работи, ама и тя е много пъти по 60$. Те се казват Metz. И у нас има аксесоари за тях, има и къде да ги поправят, сменят лампи и т.н.
Не съм експериментирал с евтини варианти. Впрочем, имам една Soligor с горните възможности /сходна/ и за такива пари /60/ съм я взел..е така ми стои, но не съм снимал още с нея /е така, щото е компактна, може да ми потрябва за носене да не заема място при снимки за спомен само/.
Вероятно това чудо за което питаш е по подобие на Metz 45-50 моделите, двулампови. Ако е такова,/т.е. осветителят е изнесен на прилично разстояние над обектива/ си заслужава да опиташ - кво му плащаш:)
Однако вспышки, как и сменная оптика, выпускаются также и "независимыми" производителями. Чем они привлекательны для покупателя? Часть таких вспышек, представляемая фирмами Sigma, Soligor, Cullmann, Unomat - более низкой, чем у "родных", ценой. Естественно - более низкая цена чаще всего получается при ухудшении их данных в сравнении с "родными". Другие же, например Metz, при цене, близкой к цене "родных" вспышек, не только отрабатывают большинство режимов, аналогично "родным", но и предоставляют пользователю ещё и свои, иной раз совершенно уникальные режимы работы и систему принадлежностей. http://www.photoforum.ru/lib/equipment/metz_flash.php
Публикацията е редактирана (03-11-04 17:40)
|
|