Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 factory refurbished
Автор: mi5   
Дата:   02-11-04 11:16

Някой знае ли какво точно означава това?
Дали апарата е подновен по някякъв начин или цената е намалена фабрично?
Има го в листата на American -deals /www.american-deals.com/.
Купувал ли е някой от тях в САЩ? /цените са доста сносни/

Отговори на това съобщение
 Re: factory refurbished
Автор: inmitev   
Дата:   02-11-04 11:19

В компютърната техника означава, че е върнат по една или друга причина от клиента, преминал е през фабрични процедури за възстановяване на добрия външен вид и евентуално отстраняване на дефекти и е пуснат на по-ниска цена от новите. Предполагам, и при фото-техниката пак е така.
Демек, втора ръка, ама проверен от производителя.

Автор: jumbo   
Дата:   02-11-04 12:15

точно така

Автор: asahi   
Дата:   02-11-04 12:59

Най-често апаратът не е задоволил очакванията на клиента. На запад клиентът е на почит и може да си позволи такива глезотии.

Автор: dsp   
Дата:   02-11-04 13:47

Аз имам factory refurbished апарат - даже е Refurbished Class 'C' - клас 'А' са като нови, а клас 'С' могат да имат петна и драскотини по корпуса и т.н., които не пречат на работата на устройството, разбира се.
По принцип си бачка много добре... все пак нали се предполага че са го тествали повторно във завода... ама кой знае :)

Автор: mi5   
Дата:   02-11-04 13:58

Благодаря на всички за бързите отзиви.
/Явно още ще си помисля за такъв апарат.То всичко си е късмет/[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: murnau   
Дата:   02-11-04 14:09

kupuvaj bez da se chudish ;)

Max 90 dni garancia
Автор: Travis   
Дата:   02-11-04 16:37

Tova koeto znam ot hora v USA:

"Factory refurbished" NE E aparat koito e napalno OK, prosto varnat ot klineta - tova ostava kato "store special". Samo na Dell store special i refurb sa edno i sashto.

"Factory refurb" e aparat, koito e prodaden na klient, no e varnat zaradi defekt - t.e. klienta e kazal tochno zashto go vrashta. Magazina gi vrashta na fabrikata, tia gi opravia, tova e klas "A" refurb.

Aparati koito sa defektirali v garancionnia si srok (sled tia 30 dni), i koito e po-lesno da se smeniat (obiknoveno digitalki) sa klas B i C. Tiah gi karpi serviznia centar, ne fabrikata.

Vsichki refurb ima max 90 dni garancia i za tiah ne se vrashtat parite, a samo ti go smeniat.

първа  назад  1     всички  напред  последна