Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нуждая се от професионален съвет
Автор: nsirakov   
Дата:   08-02-04 22:34

Имам намерение да се прехвърля от "конвенционалната" към "дигиталната фотография" :)))
Не че не съм доволен от стария ми ЗЕНИТ 12 ХР , но за аматьор при това късогед (-3 диоптъра +25* астигматизъм :) :) ), какъвто съм признавам си без притеснение, ми е малко трудно да мъкна постоянно с мен фотапарат, светкавица, да не говорим за това, че хората, които снимам, се изнервят след 10тата секунда необходима ми да се уверя, че съм направил подходящия фокус (какво да направя, като очилата се запотяват :) ).

Та реших да си купя и аз дигитален апарат :)
проблемът, както на всички май, е, че финансово съм принуден да мисля за апарат с горна граница на бюджета 500 лева, ето защо все още не съм решил какъв апарат да избера???

Моля помогнете ми със съвет - искам да намеря апарат за снимки! - не държа да има звук, видео, мп3 и т.н. - просто апарат, който да дава качество на снимките формат 10/15 с качество поне близко до това на ЗЕНИТА ми, който е перфектен :)

Гледах пазара - за 500 лева,май май, няма голям избор - все пак се спрях на:

Pentax Optio 33L
Olympus C220, C-350 (не съм намерил още да го продават в Пловдив :( )
Canon A60,

Моля, дайте ми съвет - кои да избера??

Отговори на това съобщение
 Re: Нуждая се от професионален съвет
Автор: carl_cox   
Дата:   08-02-04 22:50

hi NSIRAKOV,
i az imah su6tia problem do v4era....suvetvam te da razgleda6 3,2 mega pixelovite aparati s pedimstvo(vijdam 4e CANON A60 si haresal su6to)..
za PENTAX 33L ne te suvetvam za6toto toi niama opti4en vizior,puk poniakoga se izpolzva,kogato vremeto e mnogo slun4evo ili pri drugi obstoiatelstva(puk i ne vinagi LCD displei4etata pokazvat akuratno fokusiraniat obekt)...
za OLIMPUS niamam nabludenia,no za 500 lv ti preporu4vam :
v METRO MAGAZINITE -
SONY P 72-3,2 MEGAPIXELA, i tam vsi4kite mu harakteristiki za tozi klas aparati s vklu4en charger i zariadni baterii,(koeto si e dalavera ako pita6 men)
MINOLTA E 323-pak e 3,2 megapixela,
v4era si ia zakupih i purvite mi vpe4atlenia sa mnogo dobri ;)
moite kriterii za lubitelski-iasni i kontrastni snimki,s realni cvetove...;)

Автор: machine_head   
Дата:   08-02-04 22:52

а що си мислиш, че с цифровия няма да ти се запотяват очилата?

Автор: marto   
Дата:   08-02-04 23:40

Може би ще го използва само на автофокус!?![beer]

Дата:   08-02-04 23:50

da vi kaja chesno kolebaia se mejdu Pentax Optio 33L i SOny p72 ;)
samo deto promociata v Metro svarshi :( predi da se resha da go vzema pustia mu Sony :(

Makar i s tezi nedostataci za viziora kakvo e kachestvoto na snimkata na Pentax-a?

za Minolta sqm ozadachen - dori ne sa mi predlagali takav aparat dosega!?

E blagodaria za mnenieto :)
shte pogedna i minolta ;)

Публикацията е редактирана (08-02-04 23:57)

Автор: msld   
Дата:   08-02-04 23:57

opredeleno ti preporachvam canon A60

Автор: sas   
Дата:   09-02-04 00:51

Съветвам те да обърнеш внимание на
Canon A60
Samsung V3

Автор: Gafa   
Дата:   09-02-04 10:16

A ne si li miil da si vzemesh gore dolu za syshtata cena ogledalnorefleksna kamera
ot modelite na EOS seria 300
pak ste si polzvash avtofokysa ste tie mnogo po udobno s nego ima vid
syshto taka ste dade mnogo po dobra i kachestvena snimka ot izbroenite igrachki do sega
inache bih te posyvetval za canon A60
jalko svyrshiha v skada poslednia pyt beshe na cena 460lv kraina cena

Автор: MuTko   
Дата:   10-02-04 14:39

Ako iskash izchakaj i posyberi oshte malko parichki i si vzemi Panasonic DMC-FZ2 i shte si reshish problema s dioptyra. Ima korekciq na viziora za nezrqshtite. Sam shte mojesh da si korigirash na podhodqshtiq dioptyr ili nameri nqkoj fotoaparat kojto syshto ima korekciq

Дата:   10-02-04 19:22

Blagodaria na vsichki vi :)

Za Pentax - mai pochnah da se otkazvam veche

Olympus C350 sqm mu hvarlil oko - :( no za sajalenie v BG sa mnogo po-skapi - v DEKOM - 750 leva???!!!!!! dokato v Italy - 200 Euro! UVI PAZARNA IKONOMIKA :(

Ostavat Canon A60 i Sony p72

moje li niakoi da mi dade URL kadeto da sravna snimki praveni sas dvata aparata! imam v predvid edin i sasht obekt sniman s 2ta razlichni aparata

Za sajalenie ne shte moga da sabera poveche pari :) - nali znaete ;) chovek i dobre da jivee se jeni :) ta tova mai mai sht emi e poslednata pokupka kato ergen ahahah :))

Haide do skoro ;)

Автор: radko   
Дата:   11-02-04 11:15

Olympus C-350 вече е с цена около 570 лв. и смятам че си струва[smilie7]

Автор: carl_cox   
Дата:   11-02-04 12:57

hi NSIRAKOV,
vijdam 4e si se naso4l pravilno..za da ima6 po-pulna predstava za vuzmojnostite ma izbranite ot tam aparati vij

www.steves-digicams.com

na tozi sait ima vsi4ki aparati koito si haresa6..daje moje6 da pogledne6 i moiata skromna MINOLTA DIMAGE E 323..;) ei taka za sravnenie....;)
Ia4e ako tribva da dam predpo4itanie mejdu
CANON A60 i SONY P72 ,kategori4no sum za za SONY-to,vse pak e 3.2 megapixela,viarno e 4e SONY si struvat ako imat optika na CARL ZEISS,no puk i tozi CANON A60 ne e vurha v spisuka na CANON..a i ne e vklu4eno zariadno ustroistvo v komplekta za razlika ot SONY-to..a tova 6te napravi CANON-a 600 lv..triabva da si podgotven za fakta 4e digitalnite kameri nezavisimo ot markata har4at burzo bateriite...
mislia 4e 500 lv e suvsem prili4na sena za ka4estvoto na SONY P72, da ne govorim puk za moiata MINOLTA ;)

Публикацията е редактирана (11-02-04 14:19)

Автор: markishky   
Дата:   12-02-04 15:45

Бе то и диоптрова корекция да има на визьора, астигматизма няма как да го коригираш от там... ако визираш по LCD-то, само ако очилата за близо са ти с корекция на астигматизма, тогава ще си решиш проблема на 100%. Отскоро и аз си имам някои подобни проблеми и понаучих туй-онуй...
Само че като кажеш на докторите да ти измислят корекция на астигматизма за очила за близо гледане /четене/ - не всички знаят как става... поне тук в провинцията. Иначе за далеко - компютърния диоптрометър си го дава директно.
Друг начин е да си купиш една астигматична леща с нужните параметри като за гледане на далеко, да й намалиш диаметъра на подходящ шмергел /както оптикарите оформят фасетите/ и да си я закрепиш зад очната леща на визьора, като се съобразиш с ъгъла на цилиндричната съставна, който можеш да вземеш от рецептата /и който обикновено се отчита от ляво-надясно, от 0 до 180 градуса, от гледна точка на този, който е зад очилата:))/. По-евтино ще ти излезе от нов апарат.

Публикацията е редактирана (12-02-04 15:50)

Автор: special_k   
Дата:   13-02-04 09:44

carl_cox- ti 6to krade6 imeto na debeliq bre..?
[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна