Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за сканиране...!
Автор: komrad   
Дата:   28-10-04 20:29

Скенера ми е Epson Perfection 2400 Photo,
дайте идея как да сканирам 6х6 филм с него, приставки продават ли се в България, щото в и-бей засега няма...

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за сканиране...!
Автор: knutanozavar   
Дата:   28-10-04 21:01

Ako si oste w Muenchen moze da widq dali na sluzebniqt hp nqma da stane... tam ima wsqkakwi pristawki... I ste se widim prez weekend-a da ti gi skaniram?

Автор: Travis   
Дата:   28-10-04 21:17

V komplekta na skenera ima 2 razlichni pristavki - za 24x36 i 6x6cm. Ako si go kupil nov, triabva da sa ti gi dali, ako ne sa...ne znam.

Az pozlvam po-golemia (3200) i skaniram nai-veche Superia 100 i 400 cveten negativen film. Probval sam s Velvia, no tam e zle.

Tova sa moite softwareni nastroiki za TWAIN-a na EPSON pod PS 7.0

Full Professional Mode
Saotvetnia film
48 bita cviat
2400dpi
Original Size
Chekni Unsharp Mask - Low
Otchekni Dust Removal

V Preview:

Histograma - Auto, posle leko ia otvariam, nai-chesto vdiasno

Tone Adjustment - pochti vinagi "Open Shadow" ili "Lighten" mode (nagore ot liniata) na vsichki kanali - posle moga da si naduvam kontrasta.

Ami tova e. Skanira edin kadar na 3200 kam 6-7min, na 1200 kam 3. Mnogo sam dovolen, za tia filmi e OK. Gamata chesto mi biaga kam tamnoto, no tova zavisi i ot drugi neshta.

Sahraniavam TIFF bez kompresia, 48 bitov - stava 66MB fail na max(3200x48 cviat), RARa go smachkva napolovina. Pri teb sigurno shte sa dosta poveche:)

Дата:   28-10-04 21:18

еха, това ще е много мило, в неделя съм до 14 на работа, ако искаш ми звънни на 0179/5468795
да се разберем :)

Автор: Stoyan22   
Дата:   28-10-04 22:09

Po princip model 2400 maii e samo za 35mm. vij v spesifikaciata.

Дата:   28-10-04 22:30

Травис, Стоян май е прав... 2400 е само за сканиране на 35мм филми. Иначе мерси много за настройките, ще ги пробвам :) между другото току що сканирах от велвия и стана страхотно, ето едната симка тук

Автор: Travis   
Дата:   29-10-04 02:07

Ako lampata na 2400 e kadeto e i na 3200, to bi triabvalo formata ot 3200 da pasva pri teb.

Nimamam nikakava idea dali ne mojesh da si kupish takava ot Epson prez web - na moiata skara 24x36 niama shtampovan part no...uvi

[smilie11]

Inache skanirai si Velvia za radost na okoto - az vinagi ia dokarvam silno martva kato cvetove, i si mislia che problema e v skenera. Toia portret e mnogo dobre, ama probvai voda, nebe, kamak..neshto takova i kaji kak go dokarvash nai-dobre. Az sam experimentiral samo s tonalnata nastrokia i ili e martvo, ili e neestestveno.

Автор: vase   
Дата:   29-10-04 11:24

Epson Perfection 2400 Photo - imah go, sega sum s 3200.
i dvata imat maski za vsi4ki formati 35mm/6x6;7x6;9x6/120x95mm. Kapacite im sa identi4ni - maskite vzaimozameniaemi. na 3200 sa po-priatni, ima kapa4e, s koeto pritiskash filma ... ako si go vzel na staro nai veroiatno ne sa ti gi dali ... Uspeh v taseneto - skenera si zaslujava... moje bi e edin ot nai dobrite ploski skeneri (za tazi cena)

Дата:   29-10-04 13:00

взех си го нов, и на кутията нищо не пишеше за 6х6 приставка... благодаря на всички, както и да е.

Автор: knutanozavar   
Дата:   29-10-04 14:33

Komrad, rowq ot 2h tuka i ne moga da namerq pristawkata za 6x6 naprawo ste si stupa na wrata... ste razpitam i priqteli, da widq dali nqkoi ima i ste ti zwunna utre po nqkoe wreme... [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна