Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интерсувам се скенер за негативи/диапозитиви ...
Автор: junior   
Дата:   04-02-04 18:06

Имам доста негативи (на ролки и на нарезани ленти) и диапозитиви (на слайдове), които бих искал да сканирам.

Тъй като става въпрос за около 2000-3000 броя, си направих сметка, че е по-добре да си купя скенер, отколкото да ги дам на фотостудио. Първо ще е по-евтино и второ ще си имам хардуер за по-нататък.

Обаче имам няколко въпроса:
- Кои са най добрите марки скенери?
- Какви характеристики да търся?
- В България намират ли се и на какви цени?
- Има ли някой да ми препоръча нещо специално?

Благодаря ви предварително!

П.С. Както винаги за полезна информация отвръщам с бира.[beer]

Отговори на това съобщение
 не случайно е скъпо..
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   04-02-04 18:31

Много са скъпи тези скенери, дори и любителските.
Аз ползвам HP scanjet 4570c/5500c series. Сканира бавно, но добре..софта му е тъп, но най-лошото е, че няма филмова приставка за ролфилми (само за нарязани х4 35 мм. color/chrome).
Като ме шокираха тея с цените,и аз си правих устата за скенер и за ролфилми. Препоръчаха ми epson. Имат различни модели, този май беше среден клас, за около 400$.
epson3200

Re: Интерсувам се скенер за негативи/диапозитиви ...
Автор: le_corbeau   
Дата:   04-02-04 18:42

В неделя гледах скенери на НР в ТЕХНОМАРКЕТ. На всички пише че имат приставка за сканиране на негативи., но както съм казвал винаги - В България е голям проблем да тестваш скъпата стока преди да я закупиш...за разлика от евтината /например ютия за 20 лв. от Илиянци/. Виж също така епсъните. правят отлични фотопринтери, значи може и със скенерита да са така.

Мда....
Автор: GenaDP   
Дата:   04-02-04 19:21

След като видният разбирач Моби Уя се изказа мъдро по темата, смятам, че повече коментари са излишни...

И що се шокираш бре, дръвник? Снимаш с Лайки и Мамии, а парите за свестен скенер ти се видят много. Или твойта Лайка е от онея, руското производство, дето отгоре им пише "Зоркий"?

Автор: Stoyan22   
Дата:   04-02-04 19:41

Samo za 35mm ili i za sreden format?
Kolko $ ?

Дата:   05-02-04 04:38

Става дума само за 35 мм и незнам за колко пари.
Очаквам информация за цените.

Автор: rovas   
Дата:   05-02-04 11:31

Ето тук можеш да се ориентираш за цени. [beer]

...
Дата:   05-02-04 12:25

Земи си филмов скенер, има на разни фирми, най-евтиното ще е към 700лв. май - Acer, Umax и т.н. Никон, Канон и Минолта също правят, но за повече пари, ниския им клас е по-калпав от Acer напр.

Дата:   05-02-04 14:24

Cenite v USA sa mejdy 250 i 1100 $
+ transport do Bg 100-200$ + 20% dds.
Vajno e kakvi celi si postavia6. Skapite modeli naistina si stryvat, no samo ako tarsi6 golemi razmeri, nad 20/30 i komersialno izpolzvane na faiilovete

Дата:   05-02-04 16:26

Аз в същност от USA сам ще си го взема, но се интересувах дали в България ще се намери някоя свестна оферта, за да спестя носенето и разправията с митничарите.

А иначе по-скоро бих искал нещо като "среден клас" т.е. да ги прави качествени, но не е задължително много големи (например до 18/13 см.). Все пак повечето ми стари снимки са от серията "С Гошката в кръчмето" или с "Мама, татко и аз - по света и у нас".

rovas мерси за линка, ама аз имам предвид филмов скенер, аз вече един настолен Epson си имам.

Автор: Smahi   
Дата:   05-02-04 16:36

zna4i.....spored men 6te e nai-dobre da si kupi6 edin epson perfection 1250...ili po- now model...az ima takyw i sym dosta dowolen.skanira negatiwi i diapozitiwi na 1200-2400dpi......moje6 da gi naprawi6 ogromen razmer i smqtam 4e za ka4estwoto nqma da ima6 oplakwaniq......az pone nqmam apsoliutno nikakwi....problema e 4e za da si skanira6 2000 diapozitiwa i negatiwa.6te ti trqbwat nqkyde kym 2meseca da stoi6 w ky6ti i da ne izliza6 nikyde...za6toto skaniraneto stawa dosta bawni4ko...drug e problema 4e pri skaniraneto pri tozi wid skneri koito sa s pristawka e mnogo silno kazano pylno.po4ti winagi se reje malko ot nqkoq strana...cenata e dosta dobra naprimer ne6to ot sorta na 350lw za epsonite....otnostno ka4estwoto nqma da ima6 oplakwaniq az sym siguren no pomisli o6te.towa e..

Дата:   05-02-04 17:32

Именно за да не стоя в къщи два месеца, за да му бая на МОЯ скенер ми трябва филмов!!!!!

Автор: Jin   
Дата:   05-02-04 18:15

Забрави тези глупости с приставките към настолни скенери. Говоря за НР. И то като бивш продуктов менъджър на марката.

Представи си скенер, който е разработен да сканира А4, а някой умник е решил, че може да сложи приставка, с която да сканира и ленти.
При същата линейна плътност на сканиращия елемент, при това...

приставките са 2 вида, ако не си ги виждал:
призма с 2 огледала, които отразяват идващата отдолу светлина (много лошият вариант) и нещо като похлупак със собствена светлина (просто лошият вариант)...

Така че, послушай Гената като ти говори за филмов скенер - няма да сбъркаш.

Ами...
Дата:   05-02-04 18:24

...от САЩ е доста по-евтино.
Огледай се за следните модели:

- Acer ScanWit 2720s
- BenQ 2720s (същия като горе)
- PrimeFilm 3650

Не вземай стари, които нямат Digital ICE (dust removal), че после ще губиш много време в чистене... Може и някой Никон ако намериш, но са по-скъпи и по-бавнички...

Дата:   05-02-04 18:50

Moiita preporaka e Minolta DiMAGE Scan Elite II
Ako moje6 da go kypi6 i sas tozi softyer v komplekta Silverfast Ai6
Naistina si stryva

Дата:   06-02-04 10:58

JinMachine , точно така..и сега драгия любител ще си купи скенер за 3000$ , че е най-добрия, да си сканира снимките за пускане 100 к. във фотофорума?...все едно, че някои друг по-любител от даващите акъл си е купил такъв [smile]
Малко пояснение, за някои объркани.
Аз лично скенер ползвам почти САМО за ИТ фотопускане (за това нито ми плащат, нито ми купуват скенер), иначе си копирам снимките ръчно, че така ми ги искат. Другият вариант -ползвам дигитален апарат на цената на скенера.
Скъпите скенери са във възможностите и за работа само на специализирана фирма за предпечат, или издателска дейност,..и за които му трябват за работата, а не за в къщи. Като казах цени - имах предвид, че веднъж ми предлагаха 50 лв. за сканиране на кадър от ролфилм за подготовка на диг.копие ~150 мб. 50/70 см....с омазване на гърба при това. Като се включи и цената на копието после...то цената става оправдана само ако ще правиш снимката за корицата на NG например. Доста по-евтино ми излезе, като си купих голяма хартия и ги изкопирах ролфилмите на Дурста.

Както вече отбелязах...
Дата:   06-02-04 11:23

...затаяваме дъх и прекланяме глави, зашеметени от дълбочината на твоите фотографски познания, и от гениалната ти разсъждения на темата кой тип скенери за кого е предназначен...

Дата:   06-02-04 11:45

на човека му трябва скенер, да си сканира 1000-та снимки., споделих скромния си опит, и това, че за целта HP ми върши доста добре работа. Малко го интересуват твоите познания за Лайки-Зорки, или WWW опита от гледане на картинки, че имало и по-хубави. На всичкото отгоре, по-хубавите им качества блесват особено при по-големи размери на копията, като тои надали ще си прави увеличение 1х1м. на снимката с Гошо...изобщо, що смяташ сега, че имам разговор с тебе и по тази тема? Отговаряй си, на които те пита, аз нито те питам, нито акъл ти искам.

Хе...
Дата:   06-02-04 12:02

Че аз и не се опитвам акъл да ти давам, той Господ не е можал, че аз ли...

Автор: Jin   
Дата:   06-02-04 15:20

Забелязах два постинга на Junior, в които споменава, че вече си има настолен и се интересува от филмов скенер.

Не отричам, че с настолен може да се сканира, както и не отричам, че с механичния телевизор на Нипков
(http://www.tvhistory.tv/1926-Baird-Transmitter.JPG)
може да се гледа телевизия.
Някаква... телевизия...

Дата:   06-02-04 16:14

JinMachine - аз забелязах първия му постинг и под него писах...а иначе кои ще си купува профи филмов скенер за вкъщи - не ме инфо., да дава съвети, които си е купил такъв за вкъщи...мисля, че и други клубари му препоръчаха подобни модели...ама ако номера е Гената да си говори сам - ОК.

Абе Уй Белезникав...
Дата:   06-02-04 18:06

Номера не е само да се плещи - а и да се казват смислени неща. Кат не можеш - що само се напъваш като слаба овца?

Дата:   06-02-04 21:29

Плещи си сам, кво ми се лепиш..казах ти, че акъл ти не ща , а "общуването ни" ми е досадно - как по ясно да ти го кажа? Няма нужда да цвикаш и викаш компанията да омърсява и насам, и непрекъснато и жално да скимтиш. Ето - обещавам ти, че за техника само ти ще си дискутираш, под всички теми - и във всички форуми, ай със здраве, и успех. Няма нужда да ми благодариш, или отговаряш. Ти си the best велик, и знаещ.

Публикацията е редактирана (06-02-04 22:18)

Хе-хе...
Дата:   06-02-04 21:40

Схвана най-сетне кво се иска от тебе, а? Е, трябваха ти няколко месеца, ама не се притеснявай - има и други, дето им е нужно повечко време, дорде стоплят...

първа  назад  1     всички  напред  последна