Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Знам, че ви е писнало от тъпи въпроси за фотоапарати, но...
Автор: VooDooMaN   
Дата:   27-10-04 23:56

който може да ми отдели от ценното си време да ми драсне 1-2 реда [smile] .
Искам да си взема цифрово фото 5 мегапиксела, щото не съм доволен от Kodak CX6330 (като за първо фото бива, ама тея трагични нощни снимки ми взимат здравето) и оглежам модели.
Можете ли да ми препоръчате нещо, което ще прави готини нощни снимки - пари 300-350 евро, в Автрия съм сега и се намират интересни неща на промоционални цени, та ме ориентирайте за модели в тоя диапазон, ако ги намеря по-тънки няма лошо.
Набелязал съм разни модели -
Sony DSC-P93, Sony DSC-P100, Samsung Digimax V5, Canon PowerShot A95 - нещо от сорта.
Мерси предварително на всички, които ми отговорят и се занимаят с ме [beer] .

Отговори на това съобщение
 Re: Знам, че ви е писнало от тъпи въпроси за фотоапарати, но...
Автор: Brummaker   
Дата:   28-10-04 00:04

пич, за теа пари неъ ъ стани [smilie2]

хубави нощтни снимки = голям сензор /за малко шум [smilie3] /

сещаш ли се [smilie3]

аз съм правил не лоши снимки със 717, ама не ти знам критерия за "добри"...

Автор: VooDooMaN   
Дата:   28-10-04 00:15

Под добри се разбира - да не са размазани, да могат да се изкарват на хартия не само на най-малкия размер - (пълен ламер съм, не ми се смейте много). Любителска насоченост, нищо професионално.

Дата:   28-10-04 00:17

Sony DSC F 717 .

Автор: cristo   
Дата:   28-10-04 00:22

нощни ли имаш предвид, или в по-тъмни услевия, т.е. здрач, сумрак, снимки в гора, на концерт, в стая без светкавица и т.н.
за първото е от значение софтуера на апарата, там се работи на дълга експозиция, задължително на статив и апарата обработва изображението. тук каноните се справят много добре, за дрегите модели не знам
за снимане в сумрак трябва светлосилен обектив, а това е най скъпото при апаратите и за тези пари не става - Сони 717 работи добре в сумрак, ама за 350 евро и на старо не можеш го намери
а освен това всички модели дето ги описваш са мънички, а на този тип апарати не се слагат светлосилни обективи

Дата:   28-10-04 00:27

а, е те това е така [smilie24]

ама за 500 евро ще го намериш мисля...

Дата:   28-10-04 00:32

тук един го продава за 900 лв.

Дата:   28-10-04 00:35

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   28-10-04 00:56

добре де Бруме, ти все пак си от по-напредналите, не т или липсва RAW-а?
щото другите май само така снимат? и после тук демонстрират висши компютърни изкуства (но не и фотография)

аз нямам RAW също, но пък и не знам какво изпускам... Бони щеше да праща едни файлове да вида какво е RAW

БОНИиииииии

Дата:   28-10-04 01:02

cristo

RAW-а си е RAW - аз само малко съм си играл с този формат, щото наистина нямам [smilie2]

Дава огромни възможности, вярно е. Аз нямам опит с това , но от това, което съм пробвал ситигам до извода, че той би помогнал много при ... грешки в заснемането.
Иначе не е фатално и без него...Не знам, хората с опит да кажат, аз за сега се справям и без него [smilie3]

Колкото до висшите компютърни умения и фотографията: едното не може да замени другото /или липсата му/, както и компютъра е просто идеален помощник! Това е.

Иначе, повярвай ми, и без този формат може да се направят чудеса, ако имаш предвид "монтажите" [smilie5]

ТРЕСНАТ, where are you [smilie5]

Автор: ognyan   
Дата:   28-10-04 03:10

Mnogo Photoshop ima vuv foruma mnogo Photoshop:) kade ostava [shtrak] [beer]

Дата:   28-10-04 03:26

VooDooMaN slushai cristo i Brummaker.

Автор: boni   
Дата:   28-10-04 09:40

RAW формата няма нищо общо с компютърните умения и фотошопа. В голяма грешка сте !
Той просто отключва пълната мощ на фотоапарата.
Както и друг път съм казвал :
JPEG - все едно вече проявена на хартия снимка - орязана динамика,цветове и т.н. Не можеш да правиш много по нея
ТИФФ - това е вече проявен негатив - дава повече възможности и пази повече информация от снимката
RAW - това е непроявен негатив. Можеш да го проявиш с различни видове проявител - по-бърз,по бавен,по-контрастен и т.н.
Можеш да го пушнеш ,да го отслабиш и т.н.
Но за разлика от негатива ,можеш да го проявиш безброй пъти по различен начин.Най-малкото за което се използва РАВ е да си коригираш грешките :))) Не знаете за какво иде реч,по принцип и СТЕ В ГОЛЯМО ,БИХ КАЗАЛ ОГРОМНО ЗАБЛУЖДЕНИЕ.В РАВ фотоефекти не могат да се правят ,те се правят после във фотошопа.
А на човека дето питаше за апарат ,бих препоръчал Canon G2 - светосилен обектив(2.0-2.5),страхотна динамика,RAW,въртящ дисплей
Някой продаваше почти нов Г2 за 650лв скоро - струва си!

Публикацията е редактирана (28-10-04 09:42)

Дата:   28-10-04 09:45

Аз се хващам на бас със всеки за 100 кинта да речем,че с Canon G2/G3,снимайки в RAW и печатайки до 30х40см ще извадя по-добро качество от всеки апарат на Сони до 5мп .
И не говоря на изуст,защото съм ги имал тези апарати и имам по няколко хиляди снимки с тях.

Автор: pne4ev   
Дата:   28-10-04 10:22

Tova e absoljuto vqrno/boni/

Дата:   28-10-04 10:59

boni,

ти напълно потвърди моите думи за RAW формата [smile]

Приемам баса [smilie24]

Има една техническа подробност, за която уви, аз не виждам решение...
Тя е, че за понятието "качество" още не се е намарила обективна оценка [smilie2]

Ще дам един пример: братята японци за да настроят луминофора на кинскопа на дадена марка телевизори, използват т.нар. субективна оценка.
Демек: хващат хора от улицата/след подбор от определни групи, разбира се/ и им прожектират...
Вижте това и това, кое Ви харесва повече...И така си настройват цветовете.
Разбира се, правят се и измервания с апартура, но субективната оценка я използват с пълна сила [smilie24]

Може да мерим разделителната, или съвпадението на честотата на цвета и кво ли не още, но нали разбираш, че това не значи качествена снимка [smilie2]

Та Бони, как ще определим критериите за оценка, това ми е болката, иначе довечера в яйцето ще нося 100 лв [smilie5]

Дата:   28-10-04 11:03

Ами ще снимаме едно и също ,ще го разпечатаме 30х40см при Деков примерно и ще донесем копията на сбирка да кажат хората кое им харесва повече(без да казваме кое от кой апарат е )
Тъкмо ще стане шоу!
Трябва да намерим човек с Г2/Г3 само :)))

Дата:   28-10-04 11:05

YES !

deal [smilie24]

/ [smilie18] [smilie18] ще подкупя г-н Деков [smilie18] [smilie18] /

майтапа на страна: за щоуто [smilie24]

сега се сещам: Фо има G3 !
обаче има още еднин проблем: ако машината на фотото е с "по-приятелски" настройки към единия апарат, тогава...[smilie10]
[cool]

Публикацията е редактирана (28-10-04 11:06)

Дата:   28-10-04 11:05

Kupete mi edno i sum gotov:)))))))[shtrak]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-10-04 11:21

В отговор на основния въпрос: А95.
Моят съвет: посъбери още малко над 100 Е и щом си там, поразгледай дали някъде не са останали канони от Г-серията (не Г6, разбира се). Те имат тенденцията да държат цена, независимо че вече са спрени от производство, но това са вече последни бройки и цената пада. Може и да имаш късмет. Аз преди 3 седмици така по неволя станах собственик на чисто нов, с гаранция и т. н. но в Белгия, уж купен за друг, който междувременно се обзавел с такова чудо, а аз не можах да го прежаля и си го задържах за back up...трагикомедия...

Автор: ancho   
Дата:   28-10-04 11:40

PolarBear,

Защо да не си взема G6 ???

Защото е скъп или ... ???

Автор: PolarBear   
Дата:   28-10-04 11:52

Не го познавам. Но просто вече се отдалечава много от сумата, която си написал.

Аз имам известни резерви към много пиксели в не особено големи матрици, но може да си е чист косерватизъм...Съвсем скоро имаше тема за Г6, виж търсачката.

първа  назад  1     всички  напред  последна