Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ken Rosenthal или фотография без фокус и цвят или що е то фотографията....?
Автор: volokin   
Дата:   28-10-04 10:35

Линка го пускам умишлено за тези или тази част от форумците които си мислят, че фотографията е ''много шарп и много цвят''
Всъщност по-голямата част от фотосите са стари фотоси, които той е обработил нарочно така, по-голямата част са фамилни фотоси на най различни хора. Целта на фотографа е един колективен фамилиен албум, т.е. всеки да може да види себе си и да каже, ей това май съм аз едикъде си. Носталгия пур....[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]
http://www.kenrosenthal.com/

Публикацията е редактирана (28-10-04 11:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Ken Rosenthal или фотография без фокус и цвят или що е то фотографията....?
Автор: boni   
Дата:   28-10-04 10:39

De go linka ????

Автор: J0R0   
Дата:   28-10-04 10:39

Къде е линка?

Автор: aries   
Дата:   28-10-04 10:48

http://www.kenrosenthal.com/

Дата:   28-10-04 11:01

ми като бързам, така е под стрес съм !!![smilie23]

Автор: NeonBird   
Дата:   28-10-04 11:19

Този стил си е моят стил. Аз съм го измислил. Кен Розентал е копирач и плагиат. И долен евреин, както се вижда от името му [smilie25]
Ай ша ви таковам у разбирачите.
Като е
https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/cxyj0082.JPG
http://www.kenrosenthal.com/contact2.jpg

е шедьовър заслужава похвала
а като е
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/brry5005.JPG
https://photo-forum.net/images//NeonBird_1092213436_b50a.JPG

тогава е боклук и дайте Неоновата птица да я опечем жива и да я изядем заедно с перушината и с костите.

Дата:   28-10-04 11:24

Aaaa,ha-ha -ha [smilie18]
Verno ,nashia Neon raboti v takuv stil !

Дата:   28-10-04 11:26

Хубаво, за Неон, само че в цивилизования свят за тези думички за евреите биха му стрували пари, много пари.
А и след онази простотия която направи преди време, изобщо не му и обръщам внимание.

Дата:   28-10-04 11:27

Toi da ne tie uchenik,a Neone ?
Shtot kat gledam taia snimka :[smilie18]

https://photo-forum.net/i/33092&USER_ID=4047

Дата:   28-10-04 11:28

Da,za evreite ,neshto se ulia ....

Дата:   28-10-04 11:32

Работя, Бони, и то доста по-отдавна от тоя Розентал. Още от дете, когато тати ми даваше фотоапарата да щракам, фокусът го нямах за нищо.

Дата:   28-10-04 11:35

Кво бе, имам предвид, че се е родил човекът в долната част на Израел [smilie18] Вие какво си помислихте? Боб Дилън е горен евреин, защото се е родил в горната част на Мисисипи.[smilie18] [smilie21] [smilie7] [smilie6]

Дата:   28-10-04 11:36

Tи заеби майтапа,ама въпреки ,че ти се подиграваш с хората неоснователно,на мене все пак някои от тея твои "снимки' ми харесват. Примерно тая снимка дето си я пуснал тука ми харесва и може да се бъзикаш,но аз си казвам честно....

Автор: stoevmobile   
Дата:   28-10-04 11:58

... а на мен продължава да не ми допада...

Автор: denev   
Дата:   28-10-04 12:11

strahotni sa -za poreden put se dokazva 4e nai-vajna e snimkata ,a ne tehnikata
mnogo grafi4no ,mnogo monumentalno,mnogo vnu6itelno [smilie24]

Дата:   28-10-04 12:29

Денев, благодаря!
Бони,
тази снимка
https://photo-forum.net/i/33092&USER_ID=4047 я направих като дете, това е баба ми на село, която е простряла чаршафите в двора. Фокус няма и на оригиналния негатив. После преснимах негатива с цифров фотоапарат и нещата съвсем се размърляха.
Наречена е "somewhere in heaven", защото баба ми отдавна е на небето, детството сега също ми се струва толкова далечно, колкото тогава беше небето. След смъртта на баба и дядо в къщата никой не живя с години и тя накрая се срути.
Снимката е много лична.
За мен няма никакво значение, че е размазана или че няма фокус. Аз на нея си виждам баба, дори мога да и чуя тембъра на гласа, как вика по мене, защо съм направил пак някоя беля.
Но от друга страна, ако трябва да съм откровен, не бих нарекъл тази снимка "арт", защото не вярвам някой друг човек да може да усети, като я гледа, това което усещам аз.

Дата:   28-10-04 12:31

То не е казано, че задължително трябва да се харесва на някой. И на мен много фотографи не ми харесват. Ми точно затова има такова разнообразие, както от хора така и от фотографи.
На мен лично най ми допадат Магнум-фотографите, такива като Bresson, R.Capa, Jean Gaumy, Pinkhassov, Seymour и т.н. Или Юрген Тейлър, който на повечето тук не им харесва. Ми то ако всички харесвахме едни и същи, какво щеше да стане?

А относно изкавания от рода ''разбирачи'', бих отговорил, нивото да смята човек че искуството се разбира и хората които го упражняват или консумират са съответно разбирачи, говори само по себи се за този който смята така, едва ли е нужно да коментирам.
Дори тази дума не съм я срещал в другите езици, имам предвид относно изкуството, например тя на немски е ''kenner'', което от своя страна означава ''знаещи'', а не ''разбиращи'', ама то кой е казал че Бай ти Ганя е умрел?!
Иначе той от всичко разбира: тук ще си позволя да разкажа една случка.
Та значи имам един познат (бивш мой съученик, с който съдбата ни събра отново) чиито компютър поради малки познания често се срутва. Та всеки път когато ходя да му преинсталирам Виндоуса и нагласям системата, той накрая завършва с думите: ''...бе то трябва малко да прочета някой неща и ще си го оправям сам, ама все не ми остават един два часа...''. Естествено аз му отговарям така '' ми като започна да ти вземам пари за моето време, може и да седнеш да почетеш, макар и да не съм сигурен, че с един два часа и ще научиш изпуснатото с години''. Той съответно се инати и опитва да омаловажи моята загуба на време, след което аз престанах да ходя. Той съответно си е намерил друг балък да му оправя системата, та така. Бай Ви Ганя е жив, повече от всякога....

Дата:   28-10-04 12:33

Ето ,виждаш ли ,границата е много тънка...
Може би и други усещат тембъра на гласа на баба ти ,именно заради излъчването на снимката.Ти тогава се подигра на хората,но според мене в част от тези снимки наистина си вложил нещо повече от сарказъм. [smilie24]

Автор: bs6247   
Дата:   28-10-04 12:36

pusnah edna snimka po temata.....

....za koyato ne znam zashto nyakoi me obvini , che e kradena ?!?!

Дата:   28-10-04 12:36

Така или иначе ,част от снимките ти ми харесват [smilie25]

Автор: bs6247   
Дата:   28-10-04 12:40

taka ili inache ??? v smisul : "kradeni ili ne " ??

Дата:   28-10-04 12:40

Волокин, думата "разбирачи" е иронично употребена в предния ми постинг и макар, че не е поставена в кавички, мисля, че смисълът в който е употребена би трябвало да е ясен от заобикалящите я други думи в изречението, написани нарочно с правописни грешки и на диалект. Ако това ти е убягнало, чети повече. С течение на времето ще свикнеш да различаваш кога авторът в писаното слово използва ирония, кога самоирония, дори и да няма бележки под линия или кавички.[beer]

Дата:   28-10-04 12:44

...добре че се обади, имаш интересни снимки, явно съм изпуснал ....[smilie24]

Дата:   28-10-04 12:44

Ставаше въпрос за снимките на Неон,че ми харесват някои независимо дали са правени с цел подигравка или не.

Дата:   28-10-04 12:45

Ми Неон-е хубаво, само че след онзи случай, как да гледам на нещата с ирония?? Нали знаеш приказката за лъжливото овчарче?

първа  назад  1     всички  напред  последна