Автор: volokin
Дата: 28-10-04 12:31
То не е казано, че задължително трябва да се харесва на някой. И на мен много фотографи не ми харесват. Ми точно затова има такова разнообразие, както от хора така и от фотографи.
На мен лично най ми допадат Магнум-фотографите, такива като Bresson, R.Capa, Jean Gaumy, Pinkhassov, Seymour и т.н. Или Юрген Тейлър, който на повечето тук не им харесва. Ми то ако всички харесвахме едни и същи, какво щеше да стане?
А относно изкавания от рода ''разбирачи'', бих отговорил, нивото да смята човек че искуството се разбира и хората които го упражняват или консумират са съответно разбирачи, говори само по себи се за този който смята така, едва ли е нужно да коментирам.
Дори тази дума не съм я срещал в другите езици, имам предвид относно изкуството, например тя на немски е ''kenner'', което от своя страна означава ''знаещи'', а не ''разбиращи'', ама то кой е казал че Бай ти Ганя е умрел?!
Иначе той от всичко разбира: тук ще си позволя да разкажа една случка.
Та значи имам един познат (бивш мой съученик, с който съдбата ни събра отново) чиито компютър поради малки познания често се срутва. Та всеки път когато ходя да му преинсталирам Виндоуса и нагласям системата, той накрая завършва с думите: ''...бе то трябва малко да прочета някой неща и ще си го оправям сам, ама все не ми остават един два часа...''. Естествено аз му отговарям така '' ми като започна да ти вземам пари за моето време, може и да седнеш да почетеш, макар и да не съм сигурен, че с един два часа и ще научиш изпуснатото с години''. Той съответно се инати и опитва да омаловажи моята загуба на време, след което аз престанах да ходя. Той съответно си е намерил друг балък да му оправя системата, та така. Бай Ви Ганя е жив, повече от всякога....
|
|