Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фокусиране при ниска осветеност
Автор: TVPETROV   
Дата:   27-10-04 15:15

Темата сигурно е банална за някои,но аз ви моля за съвет,тъй като имам нисък клас фотоапарат "КОДАК4530" ,който е без ръчни настройки и снимките които правя при по лоши светлинни условия някога са добре фокусирани друг път не.Аз ли греша нещо или за толкова пари дават толкова.На какъв принцип става фокусирането при тези модели и ако е до модел,то какъв да си купя в този ценови клас.Също не ми е ясно какво означава едноточков,деветточков автофокус?Кой е за предпочитане?

Отговори на това съобщение
 Re: Фокусиране при ниска осветеност
Автор: TheMadMan   
Дата:   27-10-04 15:16

мини на ръчен фокус, конкретно за твоя модел виж в указание му как става това. успех [smilie24]

Автор: Junior   
Дата:   27-10-04 15:19

повече точки - повече пари... попитай Мтел...

Автор: Thor   
Дата:   27-10-04 15:37

вземи си статив ...[smilie6]

Автор: misho2   
Дата:   27-10-04 15:45

Az imam sushtija aparat i suotvetno sushtija problem.Maj njama reshenie.Ako probvash sus stativ kazi dal vurshi rabota molja

Дата:   27-10-04 16:03

Inache dovolen li si ot nego

Автор: TVPETROV   
Дата:   27-10-04 16:46

Здравей Misho!Доволен много силно казано.Автоматиката ме връзва и не крия съжалението си че не се спрях на нещо по добро.Мои познати скоро си донесоха от САЩ "КОДАК7630",който явно е много по добър,тъй като доколкото разбрах има пълни ръчни настройки и като цяло е подобрен,но още несъм видял снимки от него.Иначе за непретенциозни потребители е долу-горе добре ама като цяло е слаб.Това е моето мнение.Ще пробвам със статив,но не вярвам да има голяма промяна.Ще пиша какъв е резултата.

Автор: Smahi   
Дата:   27-10-04 16:55

abe to ne e samo zarydi statiwa bre...senzora ne moje da si hwane focus 6toto ni6to ne widi...wzima6 edno fener4e i oswetqwa6 ne6toto deto ti trebwa posle gasi6 fener4eto oba4e dyrji6 kop4eto napolowina natisnato ,za da ne izbqga focusa i snima6...az taka prawq..to zatowa na nqkoi aparat4eta si imat wgradeno fener4e..i kato ti e tymno to si se wkliu4wa i senzora si hwa6ta focusa...ako nema6 fener4e probwai s gsm-a si i taka sym prawil stawa.....wajnoto e da dyrji6 kop4eto napolowina natisnato to predpolagam na displeia na aprat4eto ti ima edno kwadrat4e deto kato e fokusiralo se ocwetqwa po edin na4in ,a kogato ne e fokusiralo po drug...pali6 fener4eto natiska6 kop4eto to si focusira posle gasi6 fener4eto i snima6..dano samo ne6tata deto snima6 da ne begat byrzo..ako e ne6to stati4no wyr6i rabota ...

Автор: hose   
Дата:   27-10-04 19:28

a tochkite na fokusa sa kude tochno v kadura da ti bude fokusa - gore dolu liavo diasno
osobeno ako imash predmeti ili hora prusnati v dulbochinata na kadura na razlichni mesta

i razbira se kolkoto poveche tohcki tolkova po-dobre - ili po-tochno po -lesno za teb ako rabotish samo na AF - inache ili minavash na ruchen ili si 'vsimash' fikus

Автор: stoevmobile   
Дата:   27-10-04 22:44

.....а накрая отиваш на купуване на още едно апаратче, защото искаш да снимаш и на сумрак.........
и това не е майтап, а жестока истина, за съжаление.....
успехи желая, ама въпроса отива на хардуерен ъпгрейд на съществуваща техника с друга мечтана такава......
[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: BossaNova   
Дата:   27-10-04 22:47

osven ako ne sednesh da risuvash[smilie19] [smilie18] [shtrak] [beer]

Автор: Thor   
Дата:   27-10-04 22:52

слушайки Жобим ,Жилберто или някой друг от техната банда [smilie5]
момичето от Ипанема

[smilie24][smilie6]

Дата:   28-10-04 08:53

az snoshti probvah neshto drugo-snimash na noshten rezim i tam kudeto AUTO-to ne se spravja se poluchava...

Автор: siluet   
Дата:   28-10-04 09:22

Ia probvai neshto drugo! Predi imah edna Praktika DCZ 4.1 mp i tia imashe sashtia problem - v sumrak vaobshte nemojeshe da fokusira tochno. Sled mnogo eksperimenti, sluchaino zabeliazah che v makro rejim fokusira po-bavno no mnogo tochno i probvah da snimam i na po- goliamo raztoianie na makro rejim 2;3m, bezkrainost i se poluchavaha izkluchitelno rezki snimki, no samo pri max zoom out, toest pri shirokoagalno polojenie na varioto, daje i pri max otvorena diafragma. Pri niska osvetenost sashto fokusirashe bezpogreshno,samo tribvashe da polzvam stativ ili opora i se poluchavaha mnogo prilichni snimki za takava "Praktika" mojebi China made, nevervam nemec da naprai takova chudo. Ta saveta mi e probvai dali Kodaka shte fokusira v makro rejim na po-goliamo razstoianie i v sumrak, no pri zoom out.

Автор: Veniamin   
Дата:   28-10-04 09:42

eee Karlos Jobim mi e liubim :)
osobeno kogato e s Stan Getz...

първа  назад  1     всички  напред  последна