Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 от другата страна
Автор: Frida   
Дата:   05-02-04 14:00

Нека насоча вниманието Ви в посока, която се различава до известна степен от досега обсъжданите. Бих искала да се опитаме да застанем ”от другата страна на барикадата” – на мястото на модела. Според вас каква е природата на желанието да се снимаш? Какво изпитва човек, когато го снимат? Най-лесно бихме могли да кажем “суета”, но дали е толкова просто, как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: от другата страна
Автор: emmmo   
Дата:   05-02-04 14:16

Ха, ето една интересна и по-различна тема! Но по нея по-добре първо да се изкажат моделите.

Автор: borissov   
Дата:   05-02-04 14:39

Хм, моят модел се оставя да я снимам основно за да спра да й мрънкам - два часа "мило, айде пак да те пощракам малко" и накрая кандисва:-) Иначе когато го прави професионално е само заради парите - сама си плаща университета, наема, и т.н...
Смешното е, че се срамува да признае какво работи - въпреки че никога не е приемала да прави голи снимки, или дори по бельо (освен тези, които аз съм й правил, ама то е друго:-)). Мразела да се чувства като предмет на витрина или парче месо, а и заради кофти имиджа на моделите (абсолютно оправдан). Затова като я пита някой какво работи само гледа да изклинчи, което пък мен много ме радва :-)

Дата:   05-02-04 17:00

borissov: при теб случая е много интересен, защото имаш реални отношения с модела си. Естествено е, че ще и е по-приятно ти да я снимаш, защото ти има доверие. Всички сме виждали красотата и от твоя поглед. Много ми е любопитно обаче тя самата дали се харесва на тези портрети.

Дата:   05-02-04 17:03

Всеки един е заставал пред фотоапарат и може да си спомни как се чувства. Пък и аз нямах предвид професионалните модели, които вече са претръпнали. Мого по-интересно е как би отговорил човек, който е бил и от двете страни на камерата. Ти например как се чувстваш, когато те снимат?

Автор: Jin   
Дата:   05-02-04 18:26

Забавно е да гледаш различните реакции на различните хора:
Едни се захилват до уши.
Едни стават сериозни.
Едни започват да съскат: "само да си посмял" и се приготвят да те замерят с камъни.
Едни добиват онази смешна физиономия, както когато се гледат в огледалото и си мислят, че действително така изглеждат.
Едни просто започват да пърхат от щастие.
На едни им става неудобно.

За мен най-истински са снимките, в които моделът разбира, че е станал модел чак след като чуе 'цък'. После може да прави което си иска от горепосочените. Все ми е едно.

Автор: asklep   
Дата:   05-02-04 22:19

На тия дето се занимават с това изобщо не им пука какви мисли вълнуват моделката тях ги интересува единствено какви ПАРИ ще вземат за положения труд [smilie18]

Дата:   06-02-04 13:21

JinMachine: Хахахахах! Да, точно така се случва и аз мисля, че това е едновременно тъжно и смешно. Започнах тази тема, защото си мисля, че е много важно да създадеш някаква нагласа в човека, някакво доверие, за да се избегнат конфузните физиономии.

asklep: по въпроса за тези хора: нека се направим, че такива няма. :)

Публикацията е редактирана (06-02-04 13:24)

Автор: Jin   
Дата:   06-02-04 14:41

Ами, аз пък всеки път се правя, че няма фотограф и че никой не ме снима.

Резултат: сватба като слънце, всички гледат усмихнати в обектива и само един, който е много зает да изразява твърде преднамерена непринуденост... или да снима фотографа, който снима него.

Също смешно и тъжно. Всеки си има своя начин да бъде чаровно нефотогеничен.

Автор: zar   
Дата:   06-02-04 18:13

според мен това е много обширна и интересна тема, смисъл обширна защото за всеки е индивидуално поведението, е за професионалните модели е ясно, там вече е като навик, прави се за пари, някои влагат чувства, други не чак толкова...
по-интересни са според мен другите "модели" - случайните хора, непознатите и т.н.
ама аз по тая тема не съм чак толкова компетентен, аз мразя да ме снимат, не обичам и да снимам хора... ама това последното може би е защото не притежавам необходимите умения и усет... ама просто това не ме влече

Автор: junior   
Дата:   06-02-04 18:27

А според мен истинската фотография се крие в очите на хората.

Дата:   07-02-04 12:34

junior, какво имаш предвид?

Автор: junior   
Дата:   07-02-04 12:42

re:Frida
Просто отговарях на zar. Най-трудното нещо е да се снима човек. Но и най-истинското.

Дата:   07-02-04 12:47

[smilie19] [smilie18]
съгласна съм

Автор: milen   
Дата:   07-02-04 13:04

vse pak si mislq che zavisi kakvo snimash- moda, portret, reportaj i t.n.
Ako snimash portret pri vsichki slichai trqbva da predrazpolpjish modela, taka che da ne se pritesnqva i da bade sebe si. Ako pak snimash moda, trqbva malko aktiorstwo- da nakarash modela da predade nastroenieto, koeto ti celish da postignesh. No kak se chustva modela- niznam!

първа  назад  1     всички  напред  последна