Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 струва ли си?
Автор: venny   
Дата:   26-10-04 09:27

Искам да ви попитам дали ще е изгодно да се купи що годе добър апарат втора ръка от Германия за около 50 евро?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: струва ли си?
Автор: D_M   
Дата:   26-10-04 09:32

Ако не те хванат вземи и на нас по един!!!

Дата:   26-10-04 09:48

Има ли някои който да си е купувал от там и как стоят нещата с митата на границата?

Автор: cristo   
Дата:   26-10-04 10:01

аз си взех за 100 евро, ама с няколко обектива [smilie5]
но ще ми го донесат чак по Нова година, че не ми се плаща за куриерски услуги

Дата:   26-10-04 10:02

честито !!
Какъв си взе?

Автор: cristo   
Дата:   26-10-04 10:50

Ами много дълго се чудих какво да взема и дали изобщо имам нужда от стар апарат, защото си имам хубава дигитална сапунарка, но много ми липсваше щракането и ръчното пренавиване на лентата на старите СЛР-и, абе изобщо удоволствието от процеса на снимане, без значение на резултата

Тук много се изписа за проблемите с проявяването на лентите и копирането на снимките, но за себе си реших, че тъй като никога не съм снимал с СЛР, то трябва да се върна назад във времето и да си взема един (и без това в eBay са без пари направо), дори само за да си сбъдна ученическата мечта и да си [shtrak] [shtrak] [shtrak] ей така за кеф [smile]

Проучвах близо половин година историята на фото техниката, на отделните фирми. Никога не бях се интересувал от тези неща и изобщо не бях в час с отделните марки, фирми, модели, с различните видове обективи, байонети и т.н.
След като разбарах кои за най-добрите manual focus и с ръчно пренавиване апарати и видях, че цените им не са ниски изобщо и не си заслужават, след като си купувам апарата повече за играчка отколкото за отговорно снимане, то се отказах от тези "най-велики" модели. Нещо се бях привързал към К-байонета на Pentax, може би защото това беше първата система обективи с която се запознах някъде преди около 1 година, когато влечението ми към фотографията се събуди. И така си взех едно RICOH XR7. Има един сайт тук , който беше първият фото-сайт, който зачетох по-сериозно и там имаше много за тази марка и моделите й.
Харесах го това Ricoh, нищо лошо не съм чул за тези тела, а и то си има всичко - и DOF preview, и компенсация +-2 през 1/3 стъпка, и АЕ lock, а бе всичко което прецених, че трябва да има едно тяло, а и ми беше писнало да умувам и го взех [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна