Автор: cristo
Дата: 26-10-04 10:50
Ами много дълго се чудих какво да взема и дали изобщо имам нужда от стар апарат, защото си имам хубава дигитална сапунарка, но много ми липсваше щракането и ръчното пренавиване на лентата на старите СЛР-и, абе изобщо удоволствието от процеса на снимане, без значение на резултата
Тук много се изписа за проблемите с проявяването на лентите и копирането на снимките, но за себе си реших, че тъй като никога не съм снимал с СЛР, то трябва да се върна назад във времето и да си взема един (и без това в eBay са без пари направо), дори само за да си сбъдна ученическата мечта и да си ей така за кеф
Проучвах близо половин година историята на фото техниката, на отделните фирми. Никога не бях се интересувал от тези неща и изобщо не бях в час с отделните марки, фирми, модели, с различните видове обективи, байонети и т.н.
След като разбарах кои за най-добрите manual focus и с ръчно пренавиване апарати и видях, че цените им не са ниски изобщо и не си заслужават, след като си купувам апарата повече за играчка отколкото за отговорно снимане, то се отказах от тези "най-велики" модели. Нещо се бях привързал към К-байонета на Pentax, може би защото това беше първата система обективи с която се запознах някъде преди около 1 година, когато влечението ми към фотографията се събуди. И така си взех едно RICOH XR7. Има един сайт тук , който беше първият фото-сайт, който зачетох по-сериозно и там имаше много за тази марка и моделите й.
Харесах го това Ricoh, нищо лошо не съм чул за тези тела, а и то си има всичко - и DOF preview, и компенсация +-2 през 1/3 стъпка, и АЕ lock, а бе всичко което прецених, че трябва да има едно тяло, а и ми беше писнало да умувам и го взех
|
|