Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за права
Автор: ogimag   
Дата:   24-10-04 12:03

Значи следния казус:
Онази вечер си снимам и правя нощни снимки на една сграда. След малко излиза охраната и казва "Не може да снимате! Това е частна собственост. Собствениците не дават." А аз казвам, че това е фасада на сграда, снимам си тротоара, не влизам вътре. И мога да си снимам каквото и както си искам. Въпросната сграда е развлекателен център. Не е военен или някакъв секретен обект.
Та кой е прав и как стоят нещата юридически?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за права
Автор: Junior   
Дата:   24-10-04 12:05

На/от улицата мо'еш да снимаш квот ти дойде...Па ако ще и да е военен обект (отдавна нема такива забрани)

Автор: jumbo   
Дата:   24-10-04 12:05

като ти насини шишарката ще видиш кой е
но щом е частна значи прав е собственика а не ти

Автор: jumbo   
Дата:   24-10-04 12:06

джуниор айде опитай се да снимаш военен обект или посолство и да ти видим сеира че мен са ме държали 3 часа арестуван за това
или опитай да снимам АЕЦа

Автор: Canon   
Дата:   24-10-04 12:12

На обектите (военна собственост и или подобни) има поставен знак "снимането забранено" със задраскан фотоапарат
Колкото до превишаването на правата от страна охранителите това е често явление
Правно погледнато "Всичко което не е законово забранено, е разрешено"

Дата:   24-10-04 12:14

Преди няколко дни видях в един постинг, че lukcheto е юрист. Сигурно има и други такива. Нека и те да кажат. Все пак да имаме аргументирани и вярни отговори, а не предположения. Защото утре може да се случи същото на някой друг и да си знаем правата. И за пълна яснота- ставаше въпрос за снимка на кино "Арена".

Автор: J0R0   
Дата:   24-10-04 18:18

"Всичко което не е законово забранено, е разрешено"

Автор: Krassy   
Дата:   24-10-04 18:21

Бе и да е разрешено нямаш гаранция от насиняване на канчето [smilie18]

Автор: TPECHAT   
Дата:   24-10-04 20:03

biat ribite!

Автор: stoevmobile   
Дата:   24-10-04 20:54

Правото е на по-силния или в някои случаи на по-бързият :)
тоя, дето го гръмнали на центъра на София тази вечер бил силен, ама некой бил по-добър и бързо му взел мярката....
иначе - снимаш/бегаш, хванаха мъ=биха мъ, като ти нахлузят апарата у главата и големото варио у гъ**, оди си търси правата - куо вика народа - "битият бит - еба****- еб**"......
за jumbo - ами снимал съм АЕЦ "Козлодуй" като студент. Бях на бригада там 1987 некъде. Работих като заварчик на 6-ти блок. и снимки правих, и лових риба в "топлият" канал. бягал съм 2 пъти от милицията, че преследваха риболовците, сигурно сме се опитвали да събориме централата или да направиме късо съединение с телескопите[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   24-10-04 21:42

Стоев [smilie7]
Сядал ли си някога с някакво търсене или дявол знае какво да си преброиш думите в постингите в този форум дали имат километър наредени... в 10 пункта вестникарски шрифт да речем?
И колко от тези неща са чути или забравени? Погребани сред килобайти общи приказки?
Дали този форум е архивна банка или една голяма кофа с не знам какво си, където смислените неща трябва да ги търсиш?
Гледайки статистиката за новите постинги и теми все по-дълбоко се убеждавам, че процента на смислените постинги клони към нула в безкрайност...
Тогава... какъв е смисъла?

Дата:   24-10-04 22:19

Krassy,
разпускане бе [smilie7]
това си е моят свят дето си почивам от нервното ежедневие.
да се плювнем с някого (или заедно по някому)у форума, да науча новините, да погледам красиви или смешни, професионални или любителски снимки.

Дата:   24-10-04 22:27

Krassy,
а за думите в постингите - ами аз съм бърборко, дето много говори.
А какво значи смислен постинг? Да си разменяме характеристики на фотоапарати, обективи, цени и т.н., дето си го има у нета? Или съвети за как се прави туй-онуй, дето го има у книжките?
Това си е място за почивка.
За мене е интересно място.
Както и за теб. Нямаше да сме тук, ако беше скучно, нали?

Дата:   24-10-04 22:38

а иначе, много научих, за тези няколко месеца у форума. което не го пише тук, питам по мейлите хората, дето намирам за подходящи, помагали са ми.
а смисъла на постингите....
ами имат смисъл, понякога дори и само за пишещият, защото се е поначерпил у повечко и пише у всите теми и под снимки "кърти рибата", ама и той разпуска у момента...
хора сме, нали?
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   24-10-04 22:44

Има истина в думите ти [smilie7]
Чатерски форум с една дума [smilie5]

Дата:   24-10-04 22:53

абе не съвсем, има и сериозни спорове, кой обектив с кой адаптер е по-остър :)
там чета и не коментирам, защото не съм компетентен :( любителче съм [smile]
ама когато опре до сериозни съвети, как да не се прее** купуващият нещо ново, има огромна полза от мненията на препатилите.
абе "и така и така"....
хем се учиш, хем разпускаш [smilie24]
готин си е форума
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: ognyan   
Дата:   24-10-04 22:55

Krassy stoi v mircata kato ne ti haresva:)
Tuka piem i se biem[smilie18] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: papi   
Дата:   25-10-04 03:26

da vi se pohvalq i az s edin takyv slu4ai vyv varna sam 1999 g i se razhojdam po morska gara,i si haresvam edin voenen turski korab,re6avam si az 4e moga da si napravq nqkolko snimki i hop uvlqkal sam se i vlizam v voennata zona...idvat dvama-trima voenni policai i me pitat kakvo pravq,i az si im kazvam ami snimam si,kakvo da pravq,tova mi e rabotata,a te-ami nqma6 pravo da snima6 tuk,tova e voenna zona...i pisahme cqla no6t edni obqsneniq,ta mi vzeha fotoaparata,ta nakraq samo proqviha filma i si mi vyrnaha fotoaparat4eto,v kraina smetka po dobre da ne se zanimava 4ovek s zabraneniq plod,kakto se kazva de...

Автор: Junior   
Дата:   25-10-04 03:32

Амиии снимал съм и АЕЦ-а и куп военни зони/бази/ала-бали и посолствата на САЩ и на Великобритания и НЕ СЪМ СЕ КРИЛ...
никъв проблем не могат да ми направят....
А па и да се опитат - КОФТИ - СКАНДАЛ!!!!!!

Дата:   25-10-04 09:10

Ама много разводнихте темата. Няма ли адвокати тук?
Вчера видях, че има нов Закон за частната охранителна дейност. Или аз трябва да го намеря, прочета и сведа до вас [smilie22] [smilie22] [smilie22]

Автор: Mick   
Дата:   25-10-04 09:24

a we, ai hodi se probvai v ulichkata mejdu USA posolstvoto /tuk v BG/, i BNB ...[smilie5]
...nema da ti mine nomera..bez 'malka' proverka na lichnite danni i kakvo li oshte ne... :)))
men taka predi 3-4 god me zanimavaha... izobshto ne gi vulnuvashe che sum student i v sushtiq den imam izpit po fotografiq......[smilie8] ...
abe luda rabota...
ta Junior ,ako si free sledobed...hodi shtrakni fasadata otvun ,a...?[smilie5] [smilie5] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (25-10-04 09:37)

Автор: deltalink   
Дата:   25-10-04 09:39

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/luzj8427.JPG
http://www.deltalink.net/pho/gallery/2004.10%20-%20Assembly/PICT0007.jpg

Това е снимка на стената на яз. К-ли. Там снимането е забранено защото има опасност от терористични заплахи и винаги има полиция. Та след като естествено не устоях и вдигнах камерата да снимам една тъпа кука се засили "ДА МИ КЪСА ЛЕНТАТА НА ЦИФРАКА" [smilie5]

Автор: RossN   
Дата:   25-10-04 09:40

Младши, скандал ако си репортер на Ройтерс, ама редови снимачи като нас са си го отнесли.[smilie19]

Автор: RossN   
Дата:   25-10-04 09:46

ама сега, както сайта взе да се популяризира, Бони и група да вземат да спретна по един членски внос, да осигурят нещо като правна защита и обучени кое да и кое не...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak] [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   25-10-04 10:16

Айде Джуниър, ходи снимаи посолството да те видим.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна