Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пак за гласуването :-(
Автор: Kirilius   
Дата:   02-02-04 16:40

Аз пак се връщам на темата за гласуването, този път защото съм засегнат лично.

Значи днес се получи следният казус:
Качих една снимка
https://photo-forum.net/i/8251&ORDER=rating и изпратих адреса на няколко приятели да я видят (някои от тях също са фотолюбители).
Не съм карал никой от тях да гласува!
На практика обаче, те са я видели, харесали са я (или пък просто заради приятелските чувства), някои от тях са гласували за нея със 6ца. За момента съм хванал 2ма човека и им се накарах заради това. Те бяха много изненадани!

За момента снимката има 12 6ци (все така да е ;-))) и това естествено буди подозрения у другите форумци. Аз съм сигурен, че малка част от тези оценки са "приятелски", но иди че доказвай сега...

Защо им се накарах на моите приятели? Защото исках да участвам в класирането честно, без да има подозрения в оценката на снимката ми.

Защо се изненадаха моите приятели, когато им се скарах? Ми защото и вие да бяхте, щяхте да се изненадате! Какво толкова - отиваш на сайта, пишеш някакво фиктивно име и гласуваш, колко му е? Нали?

И тук пак идваме на една от идеите на админа да гласува само този, които си е заслужил правото да гласува.

Ако това беше така, сега нямаше да има подозрения в тази купчина 6ци.

Съжалявам, че ви занимавам с чстен (и личен) случай, но той ме наведе на тези мисли и реших да ги споделя.

P.S.
Сега виждам, че някой добър човек с будна съвест е решил да компенсира 6ците и ми е набил една 2ка, ей така между другото ;-)

Публикацията е редактирана (02-02-04 16:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Пак за гласуването :-(
Автор: ceco   
Дата:   02-02-04 19:13

Това с 2-ките "за компенсация" е също толкова порочно, колкото и приятелските 6-ци. Така се пишат оценки, нямащи нищо общо с качествата на снимката, нито с личната оценка на гласуващия, решил да си изкриви душата за да компенсира тези, които са си я изкривили преди него. Но това най-вероятно ще провокира нови и нови компенсации ... В крайна сметка общата оценка ще е далеч от крайности, но и далеч от тази, която би се получила ако всеки честно бе гласувал със своята собствена оценка.

Дата:   02-02-04 19:17

Taka e, i imenno zatova podkrepiam ideiata da ne moje vseki da glasuva, a samo "dokazani" chlenove na photo-forum.

Автор: le_corbeau   
Дата:   02-02-04 19:31

Аз пък гласувах по мая си начин!!! като имаш време, метни едно око в албума...:-)))))

Автор: BoneCollector   
Дата:   02-02-04 21:54

Спред мен ще е най-добре ако могат да гласуват хора, който имат поне една снимка с оценка над 4.50 .Е, тази граница може и да се промени, но е важна идеята.Дано да ви харесва.

Автор: snooper   
Дата:   02-02-04 23:20

Da, i posle puk suma goveda shte pishat dvoiki za da ne poluchat novi useri pravo da glsuvat, mnogo porochna istoria e tova...
Izobshto vidia se sled nekolko glasuvania, che taia sistema na oceniavane e obrechena na proval...

Az sum za:
1. Oceniavaneto da bade obvarzano s komentar
2. Da ima otdelna ocenka za kompozicia, druga za kachestvo, treta za originalnost i t.n. ... vijdal sum go v niakoi ot saitovete s podobna nasochenost...
3. I spored men nai dobre - ocenkite da sa hresva mi/ne mi haresva - vidia se che ocenka 4,37 postavena na novak ne pravi snimkata po-malko slaba ot niakoia s 5,16 na izvesten v saita avtor ...

Estestveno tova sa si moi razsujdenia, prosto davam idei...

Автор: BoneCollector   
Дата:   02-02-04 23:28

Съгласен съм с 1. и 2. , но не и с 3. :)

Автор: dpa   
Дата:   03-02-04 03:14

DVOIKATA TI E ZASLUZENA I NE E ей така между другото [smilie19]

DA VZEMESH DA SI OPRAVIASH SNIMKITE PREDI DA GI PUSKASH CHE E SRAMOTA OT KAMERATA(Samsung Digimax V3) I PRED PUBLIKATA[smilie19] [smilie19] [smilie19]
MNOGO MNOGO LOSHO

Автор: special_k   
Дата:   03-02-04 10:23

Mdaaam.., i az si imam "fenove"...
Opitah se da im obqsnq 4e trqbva da glasyvat za snimkite, a ne za men.., no mai ne se poly4i. Misleh da si smenq nika, no nqma smisul, pove4eto ot tqh sa ot redakciqta i mi znaqt snimkite na izyst...
Trqbva da se napravi ne6to po vuprosa !
.
Do togava - 6te pyskam snimki izvun konkyrsa, taka nqma da se draznq izli6no.
.
[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: junior   
Дата:   03-02-04 17:26

special_k - имаш фенове... Повечето юзъри от форума са.....[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: plam   
Дата:   04-02-04 08:26

Българите се управляват само с твърда ръка... с риск да ви прозвучи банално - ЕДИНСТВЕНИЯ ПРАВИЛЕН ИЗБОР Е ЖУРИ!

Дата:   04-02-04 11:33

Oshte edna ideia mi hrumna za oceniavaneto:

Moje da ima 2 tipa potrebiteli - fotografi i web-surferi, ednite se poznavat po tova, che imat kacheni snimki na saita i tezi snimki imat niakakva (da kajem > 3) ocenka, a drugite prosto sa se registrirali za da mogat da glasuvat.

Neka i dvata tipa potrebteli da mogat da glasuvat i saotvetno da ima 2 ocenki: ocenka na fotografite i obshta ocenka.

Prosto ideia...

Публикацията е редактирана (04-02-04 11:41)

Автор: sagittarius   
Дата:   04-02-04 11:38

... при това не лоша идея!

Автор: emmmo   
Дата:   04-02-04 11:47

Да.