Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За негативите, летищата и ренгените, хелп?
Автор: Sid   
Дата:   22-10-04 18:46

Здравейте, искам да питам доколко е опасно да се прекарват негативни филми през ренгените на летищата? Моя приятелка се прибира другиден. Та се чудехме опасно ли е?
Има изснимани негативи (непроявени). Както и нови филми. Ще се прекачва на 2-3 пъти. Та молбата ми е към тези дето пътуват често да кажат?

Отговори на това съобщение
 Re: За негативите, летищата и ренгените, хелп?
Автор: jumbo   
Дата:   22-10-04 18:49

да ти кажа като има избори и в НДКато са разните партийки и конференцийки та те понежа са плашливи и затова на входа слагат ренген и металотърсач и до сега не са се осветявали лентите (това преди 3 години).....
на летищата не ги знам какви са
в хама правеха едно време сейфти кутии за негативи ама кой знае за кои години е ставало
не знам колегите в дупедавното събрание как го карат

Автор: karlson   
Дата:   22-10-04 18:49

Най-добре е да ги сложи в оловна кутия.
[smilie25] [smilie21] [smilie19]

Автор: jumbo   
Дата:   22-10-04 18:51

и на нея напиши биохазард

Автор: karlson   
Дата:   22-10-04 18:52

Да я омотае с канап. И да си сложи и будилника вътре, защото и за него има опастност да се повреди от лъчите.

Дата:   22-10-04 18:53

Да бе и те щото американците не са плашливи и няма да я пуснат да се прибере. А ти за свтъхбагаж чувал ли си?

Автор: Thor   
Дата:   22-10-04 18:53

филмите до 400 ISO може и в ръчния багаж от 400 ISO нагоре задължително на ръчна проверка да не минават през сканера ,е ако може всички филми да минат на ръчна проверка най добре ..най добре е да ги сложи в прозрачни кутийки и в прозрачни торбички и да се виждат ясно и да ги носи отделно от другия багаж в ръка ..за да не издразни митничарите ,да им се усмихва и любезно да ги помоли да ий прегледат филмите ръчно ... иначе както са заети ако се бави ,може изобщо да не ий обърнат внимание и да прекарат всичко през сканера ..[smilie6]

Дата:   22-10-04 18:57

А Thor, има ли значение дали са нови или са вече снимани (непроявени) филми?

Дата:   22-10-04 18:58

Тя сега ще потърси някъде в НЮ да ги прояви де, ама ако е цифромания, ще си ги носи тук непроявени

Дата:   22-10-04 19:05

при новите филми ,няма голям риск от воалиране .но при вече .изснимани филми има такъв риск ,аз досега не съм имал проблем ,но не съм и минавал никога до сега с 800 ISO филм през сканер ,затова не мога да ти кажа нищо за над 800 ISO ,но с 400 ISO съм минавал през няколко сканера за ръчен багаж и с нови и с изснимани вече филми и не съм имал до сега проблем ,но много е важно как се държиш с митничарите ..[smilie6] винаги можеш да се помолиш да ти ги минат на ръчна проверка и в повечето случаи няма проблем и ти преглеждат всички филми без да ги минават през сканера ..най добре е да гледа да мине когато няма много хора чакащи да минат през сканера ,просто да застане отстрани и да дебне момент .. когато има много хора става сложно ..малки трикове но работят ,като ги приложи човек [smilie6]

Дата:   22-10-04 19:11

Thor много ти благодаря инфото беше много изчерпателно (както винаги)[smile] , jumbo и на теб. Сега пращам инструктажа на ИЦКуто. Благодаря ви отново [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   22-10-04 19:11

ако ги е сложила някъде по средата на багажа ,когато минават през сканера ,увеличават дозата на радиацията за да видят по добре и точно тогава е най опасно за филмите ,затова и важно е филмите както казах независимо от всичко ,задължително във прозрачни кутийки и в прозрачни торбички, а ако трябва точно като минава пред митничарите да ги изкара от кутийките и да си стоят с касетките в торбичката за да е по лесно за митничара да ги прегледа ..[smilie6]

Дата:   22-10-04 19:28

Предадох всичко точно: Копи/пейст [smilie5] [smilie5] [smilie5] . Благодаря отново [smilie5]

Автор: stoevmobile   
Дата:   22-10-04 20:14

късно видях темата - съвета ми е по никакъв начин нови или непроявени филми да не преминават през скенери!!!
Thor, това за "по средата на багажа" особено ме изкефи[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Иначе другите съвети са[smilie24]

Автор: PolarBear   
Дата:   22-10-04 20:33

Sid, и аз да добавя нещо, отдавна не съм минавал през скенери с филм (отдавна снимам само цифрово) но за сметка на това вероятно съм шампион по минаване през скенери...та: имай предвид, че те са различни. В повечето случаи не са опасни за филми, но има и такива с много по-интензивно излъчване. И наистина най-зле се отразява (макар и много рядко) на вече експонирани филми.
Препоръчвам филмите да са в РЪЧНИЯ багаж. Защото другия след чек-ин-а минава на съвсем различни и много по-мощни скенери.
BTW, сериозният преглед не е от митничаря, а от служителите по сигурността.

Samo v rachnia bagaj!
Автор: Travis   
Дата:   22-10-04 21:07

Vsiakakvi filmi da gi nosi samo v rachnia bagaj! Vsichkia chekiran bagaj se skanira ot edni ogromni industrialni skeneri - siguren sam che taka e na vsichki letishta koito imat direktni poleti do US (onia im go dostaviat bezplatno). Tia skeneri e izvestno che skapvat filma.

Inache skenerite za rachen bagaj sa garantirano bezopasni za vsichko pod 800 ISO neexponiran film. Za exponirania garancia niama, no nikoga ne sam chul niakoi da e imal problem, a znam dosta hora koito letiat s filmi prez den.

Автор: stoevmobile   
Дата:   22-10-04 21:16

ами изчакай и nsirakov да ти ди даде мнение относно рентгените:)
и на него му е професионално набито връзка радиация/филми.
друг май не засякох у форума :)
имаше едно интересно за оловна кутия :)
не мога да те посъветвам, какъв филм да си купиш, ама как се пази преди проявяване....[shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна