Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 имам проблем с цифрата..
Автор: svetalcho   
Дата:   21-10-04 05:29

Аз като новобранец в дигиталната фотография се сблъсках със следния проблем: как да си пренеса снимките от компютара до фотото ако искам да ми изпечатат нещо? Значи проблема е че нямам записвачка,за дискета файла е голям,а обратно на картата не иска да го ъплоудне а го свива на 640/480 пиксела.Значи снимам,качвам на компютара,пооправям я на шопа и не мога да се светна как да я закарам тази снимка до фотото за печат на хартия[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: имам проблем с цифрата..
Автор: stoevmobile   
Дата:   21-10-04 06:37

има USB flash memory, дето отдавна не скъпи или екзотика някаква, ама не знам дали приемат на тях - не съм питал по фотата

Автор: PolarBear   
Дата:   21-10-04 06:42

Я, и от мен ли имало по ранобудни ;) Светльо, аз винаги съм ползвал компактдиск, но ми хрумна че може би ще стане с един УСБ мемори стик, дето вече от години е-гъзарите ги използват за ключодържатели...но питай и в студиото. Според мен истинският ти проблем е другаде, как да си съхраниш файловете въобще, защото рано или късно харддискът ще се напълни (много бързо става) а и това е най-развалящата се част на компютъра. Евентуално с мемори стик-а може да ги пренасяш на машина със записвачка, но ми се вижда тромава работа. Ако, разбира се не можеш направо да ги източиш с кабел.

Автор: valjo   
Дата:   21-10-04 07:06

Опитай следното:
1. Включи апарата към компютъра (вероятно чрез USB)
2. Отвори Windows explorer. В дясния прозорец да е отворена папката, в която се намират файловете, които искаш да качиш на картата, така че да се виждат техните икони. В лявата част да се вижда включен апарата като "Removibel Drive".
Файловете които искаш да качиш, ДА НЕ БЪДАТ отворени в някоя програма
3. В дясния прозорец копираш интересуващите те файлове и след това кликваш с дясен бутон върху иконата на "Removibel Drive" в левия прозорец, така че да се маркира в синьо точно тя, в отворилото се контекстно меню натискаш "Paste" .
4. Отваряш "Removibel Drive" за да се увериш преместени ли са файловете. Ака са там, затваряш Windows Explorera
5. Вадиш картата и я носиш във фотостудиото

Предполагам, че ти си опитвал да запишеш файловете със снимките на картата директно от някоя графична програма чрез командата "save" или "save as", като при това си посочвал като устройство-цел включения в компютъра апарат и вероятно настройките в тази графична програма при изпълнение на командата "Save" са такива, че да записва снимката с размер 640 на 480 пиксела. По същата причина всеки неопитен трябва да знае, че ако във Фотошоп е настроил при изпълнение на командата "Save for WEB" качеството да не е максималното, например за да не става голям файла при качване във WEB, то ще се губи повече или по-малко качество при всяко изпълнение на командата "Save", след което файла бива затворен.
Тоест не може да се прави асоциация с работата с някоя текстообработваща програма, при която колкото пъти да отваряш някой файл и да го запомняш отново и отново, той няма да се промени.
При използването на Windows explorer няма опасност да се промени изходния файл, тъй като explorera не рабира какъв е файла който премества.

Публикацията е редактирана (21-10-04 07:13)

Автор: Brummaker   
Дата:   21-10-04 07:21

еуементауно, Уотсън ;)

качи ги някъде в нета и ...99% във фотото имат нет и от там ;)

/е, ще дадеш 2 лв за "почерпка" на оператора/ [smilie5]

Дата:   21-10-04 08:09

Малеее колко раннобудници!! Благодаря много!Ша има бири като се върна[beer] [beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   21-10-04 08:13

[smilie3]

[smilie24] [beer] [smilie24] [beer]

Автор: Junior   
Дата:   21-10-04 08:26

Абе брат, как така ти го ресайзва на Мемори картата???? тва па за пръв път го чувам???????

Дата:   21-10-04 14:54

като искаш да го качиш обратно от компютъра на камерата ти казва,че трябва да го ресайзне на 640/480 за да се вижда на екрана...и няма опция или ресайзваш или не го качва[smilie2]

Автор: mr-drone   
Дата:   21-10-04 15:04

Това е сигурно ако използваш някакъв софтуер, който е към апарата или нещо такова. Ако си го копираш с конвенционалните средства на картата (води се 'Removable Disk' в My Computer) не би трябвало да има такъв проблем.

То и аз си нося програми и мп3 понякога на картата, тях как да ги ресайзна до 640/480 ?!? [smilie5]

Публикацията е редактирана (21-10-04 15:13)

първа  назад  1     всички  напред  последна