Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 5 от първите 12 снимки в конкурса моя свят...
Автор: jumbo   
Дата:   20-10-04 17:43

... са яко фотошопени а една е 1:1 копие на заставка на фокс ТВ която се излъчва всеки ден следобед по БТВ (за тази както и да е)
но това с шопа показва че хората наистина са се наситили на истинското изкуство и се хвърлят към нереалното.....
лично мнение - класическата фотография е по-ценна защото се постига по-трудно и без участие на комп.... иначе какво, стига да имаш някаква снимка и да си по-опитен с PS и шедьовъра е готов и ще е по-примамлив от един мислен и уловен момент....

Отговори на това съобщение
 Re: 5 от първите 12 снимки в конкурса моя свят...
Автор: Krassy   
Дата:   20-10-04 17:44

В моите няма грам шоп [smilie7]

Автор: stoevmobile   
Дата:   20-10-04 17:45

а в моите ни снимки ни шоп[smilie11]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   20-10-04 17:46

чак пък грам....
а ресайзване или кропване
но аз говоря за друго за абсолютната намеса

Автор: NeonBird   
Дата:   20-10-04 17:49

Темата е интересна, навежда ме на други размисли, за които ще пусна отделна тема.

Автор: ognyan   
Дата:   20-10-04 17:50

V tvoia podkrepa za prekomernoto shopvane.
Eto dnes edna snimka koiato napravih s greshni nastroiki:
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/xexe1093.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/566/o632338877767500000.jpg

Chel sum niakolko stranici ot shopa i nishto ne znam.Za niakolko min.rovene v nastroikite sushtata snimka vij kak izglejda veche:
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/ynxn1294.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/566/o632338863542656250.jpg

Ne kazvam che i tazi e hubava,no razlikata e ogromna.

Автор: deltalink   
Дата:   20-10-04 17:50

mi tva e maistorlaka
taka da gi barnesh che da ne se useshta

pri cifrovata fotografia PS si e zadalzhitelen

Автор: Krassy   
Дата:   20-10-04 17:51

Ресайз и едни ниво шарпен, както и необходимия цветен баланс на RAW-а, също тока и .JPG компресирането за ъплоад в никакъв случай не можеш да ги причислиш към така нареченото "Манипулиране".
Друг е въпроса, че шоп-а го знам изкл. добре, просто... преценявам още преди да направя 'щрак' ... и снимките ми стават [smilie7]
А ако някой желае да се намира на приказки се обзалагам и показвам суров RAW... иначе просто няма смисъл си отваря устътъ [smilie19]

Автор: jimmy   
Дата:   20-10-04 17:52

Ти за какво им говориш ,те за какво ти говорят....

Jumbo [smilie24]

Дата:   20-10-04 17:53

задължителен за донастройка вместо това да прави кописта в студиото ама я ми кажи кописта в студиото може ли да ти десетурира отделни места в негатива доката ги копа???
или да ти докара набръчкан лист, или пък да ти навърже 10 пички по хавлии, или клуб 12 те стола или.....

Дата:   20-10-04 17:53

Trupkata e druga kogato dokarash edna dobra snimka blagodarenie na opita si i pravilno boravene s tehnikata.
Taka,che deltalink ne sum suglasen s tebe.
[beer] [shtrak]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-10-04 17:56

Аз не разбирам защо е нужно да имам въобще някаква снимка - то дорде я щракна по-бавно отколкото да я изкопая и трансформирам например!! Изобщо фотоапарат не е нужен даже, но аз преди всичко гледам моя си кеф, затова щтракам и затук по класическата технология засега - демек с фотоапарат.
А първите, да. Не ми се говори там, където форумните авторитети са си казали тежката дума, и non coment там:) Аз не съм доказан член, и не знам новите директиви, само мога сляпо да ги следвам :)

Дата:   20-10-04 17:57

примерно като ме мързи играя на Ф1 със включени всички помощници: скорости спирачки тракшън контрол.....
като съм на кеф ги махам.... несравнимо по-трудно е когато сам трябва да овладея ситуацията

Публикацията е редактирана (20-10-04 17:58)

Автор: deltalink   
Дата:   20-10-04 18:06

Mi davam primer

Biah na mnogo krasivo mestence s chudna livada i rekichka, ama posredata beshe pobit edin el.stulb da drazni okoto. Malko clickane s cloning tooola i vsi4ko e nared [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/fmxs7451.JPG
https://photo-forum.net/images/deltalink_1095688437_PICT0012.jpg

Публикацията е редактирана (20-10-04 19:28)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-10-04 18:16

Темата май беше не за изписване на вежди, а за вадене на очи - ама май повечето не правят разлика между двете.

Дата:   20-10-04 18:18

всъщнос моби си прав

Дата:   20-10-04 18:48

Predi biah otvoril podobna tema i Krassy pak zashtitavashe shopa:)Krassy da ne si Shop bre?[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Brummaker   
Дата:   20-10-04 19:01

...абе аз не знам за шопа, ама като гледам и ...стаааавааам леееко песимист [smilie2]

ама само леееко де...[cool]

Автор: todorov   
Дата:   20-10-04 19:09

Роб Шепърд казва, че компютъра няма да измести никога истинската фотография, защото това си е изкуство, майсторлък, занаят. А за повечето тук хоби. Но човека не отрича и шопа. Даже в "Тайните на фотографията: Цифровите снимки" горещо го препоръчва за "поправка" на някои "кусури" - въпрос на виждане. Аз съм напълно съгласен с него.
Ако трябва да махнеш стълба, защото загрозява цялата снимка - ок. Но да твориш снимка с копи и пейст и т.н. - не съм съгласен.
Лично аз не гласувам за снимки брутално обработвани с ФШ. Но това си е лично мое мнение.

Автор: cristo   
Дата:   20-10-04 19:18

Абе не си съвсем прав за Шопа

Ама аз се дразня на монтажите, които превръщат фотографиите в нещо съвсем друго.
Тази "снимка" с компютъра и клонираното момиче, дето се разхожда подава моливи и т.н. е супер като идея и изпълнение, ама не е фотография!!! Как може да е измежду първите снимки!!!
Ама винована е публиката (т.е. ние), която е на много ниско ниво, без ясни критерии и не може да разбере, че тук се говори за фотография, а не за компютърни изкуства!

Прав е Брума да се отчайва

Дата:   20-10-04 19:23

Тъй де за монтажите ставаше дума...
И вярно става въпрос за фотография. [smilie24]

Автор: volokin   
Дата:   20-10-04 19:38

Идеята на снимката хич не е лоша, с фотошопа да си играе човек също не е лошо, само където много, много малко го могат, така както трябва. Въпроса е че хората го използуват на поразия и с едно шарпен, сатурейшън и или десатурейт и т.н. мислят че снимката е станала по-хубва. Да ама не.
В случая въпросната снимка е толкова претрупана, че не мога да разбера как събра толкова точки. но да не забравяме, това не е сайта на магнум или нещо от рода....
Същите милси вървят и в посока на ''всичко е любов'', доста от снимките които натрупаха точки даже не отговарят на нивото ''аматьор''. Разминаване има тотално. Лично аз виждам много малко автори чиито снимки наистина си заслужават точките, да не говорим, че има и такива които останаха далеч назад като тази: https://photo-forum.net/i/29089&OFFSET=192&CATEGORY_ID=18&PERIOD=500

Но както и да е, живота е такъв къвто е....;-)[shtrak]

Автор: murnau   
Дата:   20-10-04 19:54

volokin, za "moiat sviat" stavashe vupros be :))

Дата:   20-10-04 19:55

Волокин май иска да кажи "по принцип".

Автор: Stoyan22   
Дата:   21-10-04 00:05

Tradiciite ne sa tova koeto biaxa,
I fotografiata nikoga niama da e sa6tata.
A kompytara e prosto o6te edna 4etka, sredstvo za dostigane na celta, sazdavane na vizia ilystria6ta ideata na avtora.
Ako oba4e niakoe e re6il da pravi konkyr za foto jyrnalizam i e ne dopostima kompytarna manipolacia to go spomenava v ysloviata.
Ta, tozi spor prili4a na onia ot na4aloto na veka izkystvo li e fotografiata sled kato se polzva niakakva ma6inka a ne se risyva s 4etka na raka[shtrak] .

първа  назад  1  2     всички  напред  последна