Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Tyrsq Compact Flash 128/256
Автор: Ghostdog   
Дата:   29-01-04 14:26

Tyrsq Compact Flash Card 128/256 MB,nova ili vtora upotreba,no da e na renomirana marka (Viking,Samsung,Infineon).Ako nqkoi moje da me upyti v koq firma prodavat na tiq marki ili pyk ima drugi oferti shte sym mnogo blagodaren!

Отговори на това съобщение
 Re: Tyrsq Compact Flash 128/256
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-01-04 14:31

Виж в Дейзи и ВИП Трейдинг[smilie24]

Автор: machine_head   
Дата:   29-01-04 15:32

moga da et upatia kam karti na "nerenomirana" marka:

www.vali.bg

Автор: Stefoo   
Дата:   29-01-04 15:59

Ne znam sto tyrsi6 to4no tezi marki, ama az polzvam PQI i sym mnogo dovolen za 63$ moze6 da si ja nameri6 ot vsjakyde - 256 MB.

Дата:   31-01-04 18:27

Shtoto chetoh razni post-ove na potrebiteli v USA,koito tvyrdqt,che Canon-ite ne rabotqt dobre s kofti Compact Flash karti i vseizvestniqt problem - greshkata E-18 - se poluchava tochno ot skapani karti i skapani baterii.Zatova predpochitam da ne riskuvam...Inache pazaryt e zalqt s PQI,koeto e siguren priznak,che neshto ne e nared.

Автор: BoneCollector   
Дата:   31-01-04 18:50

Аз пък за грешката 18 при Канон А60 бях чел, че е от изтощени батерии или съвсем малки физически пречки, но не и от кофти памет https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie11.gif

Дата:   31-01-04 19:06

Az pyk imam Cannon i 256 PQI njamam problemi.
Bratcheda sy6to si vze Cannon A80 i 256 PQI i systo njama problemi. Dori 10-12 pyti ja prepylva do dypka, taka 4e ne imal problemi. V firmata kojato si vzeh PQI mi dadoha 6 meseca garancija, taka 4e ako nesto se slu4i vrysta6 i tolkoz. Ne iskam da zvu4a kato reklamen agent na PQI, no pone az njamam problemi. Ako ima njakoj s takiva ste mi interesno da znam 4e tazi marka e komprometirana.

Автор: junior   
Дата:   31-01-04 19:11

RE:Stefoo Бе то ако се развали връщаш и толкова, ама те връщат ли ти загубените снимки...
А колкото до памет- и аз съм с "куча марка" и какнон и досега не съм имал проблема E18 за повече от 2 години, но кой знае той винаги може да се случи....

Дата:   31-01-04 19:38

RE: Junior
Prav snimkite ne mogat da gi vyrnat. Ama az ne sym 4ovek, kojto si izkarva hljaba s tova- no vypreki tova, ne hubavo da ti se zartijat spomenite. Daj boze da njamam problemi sa pametta.

Дата:   31-01-04 22:59

re junior :

е що си мислиш че марковата не може да се преебе?

на тебе не ти ли се е случвало да не ти се чете дискетата или диска? И като ги прехвърлиш на CD правиш ли по 3 като единия да заключваш в огнеупорен сейф, а другия в друга сграда в друг град?

от моя опит с техника(компютърна) марковата се е преебавала с една идея по-вече от "немарковата"...

Дата:   31-01-04 23:27

re: machine_head
сигурен съм, че и марковата се дъни и затова аз си купих евтина (и занапред ще купувам такава).... Както казах не съм имал проблеми. Изобщо за проблеми с CompactFlash съм чувал само въднъж, ама ставаше дума за апарат PhotoClip и най-вероятно това беше причината.

Автор: pulse   
Дата:   01-02-04 00:51

Та, къде в София може да се купи немаркова на добра цена?[smilie22]

Дата:   01-02-04 01:30

re: pulse

а ти ходи ли на сайта на http://www.vali.bg за да видиш къде са софийските магазини?

Дата:   01-02-04 02:44

Radvam se da go chuq.Qvno shte si vzema PQI,zashtoto sled kupishta zapitvaniq kym firmite se okaza che predlagat samo PQI.Samsung vidqh v Tehnomarket,no beshe na basnoslovna zena,neshto to roda na 110 lv. za 128MB i opredeleno ne si struva.

Автор: Стефан   
Дата:   01-02-04 03:11

Kaто става въпрос за "реномирана" марка, трябва да се има впредвид, че това е мнооого относителен въпрос. Тези дето ги споменаваш в началото не съм ги и чувал като производители на Compact Flash (e, за Самсунг може да се предположи, те какво ли не произвеждат), и това не е случайно - по света може и да са нещо по-така, но в България май има само 1 марка - PQI. Всичко останало е или куча марка (даже без лепенка отгоре), дето струва само с една идея по-евтино (2-3лв.) и наистина не изглежда много сигурно или някакви такива уж реномирани марки, които в България се продават 2-3 пъти по-скъпо, а по никой начин не са по-сигурни от PQI. Впрочем, PQI са лидер при паметите, та ако си вземеш някоя "маркова", най-вероятно всъщност да е PQI, само че двойно по-скъпа, защото не я е внесла компютърна фирма, а примерно вносител на фото-видео оборудване...

Автор: K_K   
Дата:   01-02-04 03:35

Moga da kaja che samo s "eFilm" na "DELKIN DEVICES" compactFlash , niama da imash problemi. Smenilsam 2 ili 3 marki na compactFlash . Ne che reklamiram tazi marka , no naistina sam dovolen , osobeno s 128MB. Ne savetvam da si vzemash na PQI. Imam problem s CARD READER na PQI .

Автор: pulse   
Дата:   01-02-04 14:17

Сега се сетих да питам нещо.

Когато си купувах CF в магазина имаше 2 вида JenOptic и Hama. Като попитах продавача защо JenOptic е доста по-евтина отговорът бе, че е много по-бавна от Hamta-та. Възможно ли е това и какво е положението със скороста при тези нереномирани марки които коментирате досега? На Hama-та пише HIGH SPEED. :)

Автор: k_k   
Дата:   01-02-04 14:44

Spored men , nqma znachenie skorosta na CF. Wsichko zawisi ot wazmojnostite na digitalnata kamera . Rabotq s dwe marki dig.cam. ednata na 2MP , a drugta na 6MP.

Дата:   01-02-04 15:07

Както при всички компютри и при дигиталните апарати от значение е цялостното бързодействие на шината. То зависи, както от инсивидуалните качества на всеки отделен компонент, така и от емержентността на всички компоненти заедно.

За тестове на памети препоръчвам:

http://www.dpreview.com/articles/mediacompare/

Но там са тествани почти само "маркови". Въпреки всичко може да отоговори на въпроса за значението на скоростта на паметта.
[smilie3]

Автор: k_k   
Дата:   01-02-04 16:00

Ne wqrwam da ima ili pone az ne sam sreshtal barzi lil bawni CF. Rabotq s 4 marki CF. Ot tqh dwe se skapiha , ne sam nameril i malka razlika v skorosta na pametta . Mislia che tuk ne stawa wapros za pamet ma PC. Parametrite na procesora , kakto i temperaturata v dig.cam. opredelqt skorosta.[smile]

Дата:   01-02-04 16:19

всеки тип памет си има скорост на писане и на четене. Погледни им характеристиките в спецификацията.

Автор: GuruMMX   
Дата:   01-02-04 16:40

az bachkam s 2 x 1gb microdrives i compakt flash-a ne go pipam...
burzite CF sa dosta skupi a microdrive-a v serioznite DSLR-i raboti predostatuchno burzo!

veche struva kum 160$ v US
suotvetno e naj evtin $/mb

Автор: le_corbeau   
Дата:   01-02-04 21:44

Говори се, че microdrives е много капризен. Едно малко по-силно чукване и край с него. така ли е?

Автор: GuruMMX   
Дата:   01-02-04 21:49

ne

e osven ako ne go bluskash s 5kg chuk hehe

makar che CF mi se struva po kekava na takiva izpitanija :)

...

Автор: le_corbeau   
Дата:   01-02-04 22:19

това ми го разправяше дин продавача памети на PC изложението миналата година. Можех да си взема такова нещо за моя апарат, но той ме разколеба.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна