Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да поговорим пак за закона за електронните престъпления
Автор: sas   
Дата:   18-10-04 11:41

Има и такъв закон.
В него с няколко приказки са казва, че наказуемо е това да използваш злонамерено чужд софтуер или база данни, както и да ги променяш без разрешение.

Тук някои компютърни юнаци ще кажат веднага, че щом някой софтуер не е добре защитен защо да не го прецакаш.
Представете си следната ситуация. Прибирате се в къщи, вадите ключовете и хоп, ключалката разбита. Влизане с взлом.
Какво правите?
Викате ченгетата.
Защо?
Защото са влизали престъпници.
А сега нека направим аналогия с един сървър. Каква е разликата между вашата къща и сървъра? Никаква. Като хванат престъпника той пита ли защо не си си заключил по-добре къщата, че да не може да влезе? Разчитате на държавата, че има закони нали?
За да може една нова среда като Интернет да се развива като масова, държавата е приела закони и точно под тези закони попадат всички хакерски набези независимо дали някой си е заключил къщата или не.
Наказанията варират от хиляди левове парично наказание до 2 години лишаване от свобода.

За какво иде реч?
Фото Форум се разви като популярна и уважавана медия, като фото общество.
Това явно е против интересите на някои хора, които последните дни систематично опитват да прихванат паролата на root на машината. За щастие това не им се удава, защото машината е защитена не само с тази парола.
Другите вреди, които предполагам сте видяли в момента на нанасянето им са систематичните опити за правене на множество заявки от много компютри с цел претоварване на сървъра. Това на всички вас се отразява като забавяне и спиране на сайта. По този начин сървъра няма да "умре", но ще имате трудности при виждането му.

Драги хакери, това за екипа зад сайта не е игра, ако за вас е. Имаме сериозни рекламодатели и договори и доста хора нямат интерес да губят от вашите игри.
Предупреждавам ви официално, че всички ваши действия ще бъдат наказани адекватно според законите. Ще бъде използвана юридическата мощ на големи фирми. Да няма след това сърдити?

Помня преди почти година един нощен хакер не остана неразкрит. Макар и месеци по-късно информацията за действията му говореше...

Отговори на това съобщение
 Re: Да поговорим пак за закона за електронните престъпления
Автор: boni   
Дата:   18-10-04 11:54

Аз пък лично ще се погрижа тоя път този който трябва да си излежи 2-те години,не като миналия път.

Публикацията е редактирана (18-10-04 11:54)

Автор: GT   
Дата:   18-10-04 11:59

SAS ако трябва help да го спипаме казвай [smile] имам си добро екипче тук за такива "хакери"

Автор: RossN   
Дата:   18-10-04 12:01

брей, и това ли го има? в този сайт? гадна работа!!![smilie22] [smilie9]

Автор: mvelikov   
Дата:   18-10-04 12:14

изтрито.

Публикацията е редактирана (18-10-04 12:49)

Автор: Krassy   
Дата:   18-10-04 12:21

Не е лесна вашта [smilie11]

Автор: nlbk   
Дата:   18-10-04 12:25

то си има начини да се хване, ама има начини и да се покрие всичко...зависи от този, който го прави.... и колко му е пипката https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gif

Автор: volokin   
Дата:   18-10-04 12:26

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: jimmy   
Дата:   18-10-04 12:27

MVelikov,

ай стига си се правил на интересен. Всичките сте големи администратори и големи хакери.

Ако някой създава сериозни проблеми, точни за този сайт в 90% от случаите е ясно, че е не е случаен, а е някой недоволен или нещо такова. Такива хора винаги се хващат...при желание..

Дата:   18-10-04 12:27

ама като ще пробва роот паролата ми се струва, че е някой отчаян хахахахаха..

Автор: GT   
Дата:   18-10-04 12:30

Хубавото му е че на SAS в момента му вървят атаките та можем да го trace ако той пожелае и поне да го локализираме. Не се съмниявам във възможностите на админа, ама си спомням докато бях в НБУ колко съм бил благодарен на колеги оказали помощ при такива ситуации .. а там дал Господ какво да атакуваш [smilie5]

Автор: mvelikov   
Дата:   18-10-04 12:31

jimmy:

не виждам с кво се правя на интересен. Хората ме познават, администрирам 2 сървъра в БГ и един в Германия. Да речем че долугоре знам за какво става дума.

точка.

Дата:   18-10-04 12:33

jimmy, я по-добре не пиши, че такива хора винаги се хващат, че ме разсмиваш.... не казвам, че тоя, който го прави това няма да го хванат...щом пробва роот паролата, ще да е някой не много в час... но има и доста, които са в час.... те пък едва ли биха се занимавали да тормозят този сайт.. освен ако не им е платено разбира се :)

Дата:   18-10-04 12:47

MVelikov, правиш се на интересен с неетичното си поведение, виж си писанията.
Аз пък работя за ORACLE, да съм казал някога на SAS нещо като не върви примерно, че това е първата база данни, която вижда през живота си ?!???

Nlbk, вместо и да се разсмиваш пак прочети какво съм написал. Говоря не за принципа, а за конкретния случай с форума.

ТОЧКА.

Дата:   18-10-04 13:04

като чета пак, все стигам до израза: такива хора винаги се хващат...... та аз исках да кажа, че не е винаги... за форума или не.. просто зависи... както и да е.. дано всичко си дойде на мястото https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif

Автор: daru   
Дата:   18-10-04 14:01

Успех [smilie24]

Автор: n_antonov   
Дата:   18-10-04 14:05

Всъщност, нека не наричаме разни пишлигари, дето още не могат да си вдигнат гащите, хакери. Нито имат, нито са имали, нито ще имат нещо общо с културата на хакерите, които създадоха интернет.

Автор: Sid   
Дата:   18-10-04 14:17

Успех на админите и от мен [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: mib   
Дата:   18-10-04 14:20

...хакерите, които създадоха интернет...

[smilie10] [smilie10] [smilie10] ибаси хакирити...[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: ancho   
Дата:   18-10-04 14:48

Че е гадно, гадно е, когато става с твоя сайт, форум или къща !!! Така е !

Ама нали същите тези хакери бяха добри когато хакваха сайтовете на ислямистите !!!

Не !!! Не ги защитавам !

Но всички е относително !

А защо например 95 % от народа български ползва хакнати софтуери. Първоначано от бедност защото не може чавек с доход 100 $ да си купува Windows за 500 $ !!! (Дано сега не предизвикам вътрешно форумна война между привържениците на Windows срещу тези на Linux) А сега вече даже и да забогатее българинът вече манталитетът е насочен към масово ползване на хакнати продукти

Автор: behemoth   
Дата:   18-10-04 15:22

ancho, що си мислиш че само в България ползват такъв software. Е сигурно само тук го продават на пазара до книгите...

а за хакера това е нормално 10% от трафика
към Microsft.com е хакерски

Автор: ancho   
Дата:   18-10-04 16:21

Древно Чудовище (Бегемот)

Ти си прав наистина ама не знам дали в Аглия има сайтове подобни на free.evro.net или bubu.to например.

Всъщност ако знаеш подобен сайт натъпкан с MP3 ще съм благодарен да го споделиш

Автор: Георги   
Дата:   18-10-04 18:31

абе стига сте си мерили ония работи на тема интернет сигурност...

истините са няколко
- за да пробва root паролата през интернет директно - значи, че или не е в час човечето, или че е пипвал сървъра и му е ясно къде и как е построена защитата. има немалко сървъри, които позволяват такъв достъп. що па не?

- ако някой реши да пипа някъде... иди го фани по айпито... :) хората преди 5-6 години написаха мултипроксирането на кернел ниво... нещо ново под слънцето.

и други такива.

джими, да знаеш че говориш тъпотии :) ако ще и за където и да работиш.

абе я да оставите сайта намира :))))

Дата:   18-10-04 19:13

Айде, поредния комплексар...

Дата:   18-10-04 19:21

не ве jimmy, Георги е изцяло прав в това, което пише... май ти си с комплексите