Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Размери на матриците, за тези които обичат да умножават и делят...
Автор: volokin   
Дата:   18-10-04 05:09

Лайка формат (малък формат) ------------->36 х 24 мм
APS-C ---------> 23,7 x 15,6 mm
4/3'' --------> 18 x 13,5 mm
2/3'' -------> 8,8 x 6,6 mm
1/1,8'' ----> 7,2 x 5,3 mm
1/2,5'' --> 5,7 x 4,2 mm

Най-голямо разстояние между пикселите смятано от център до център има Canon EOS-1Ds ==== 8,8 micrometer
Най-малко разстояние съответно Panasonic DMC-FZ20 === 2,2 micrometer!!!!
Като знам качеството което дава този апарат си правя изводите за Обектива на Лайка, мисля че не трудно да се досети човек какво му е на този обектив ;-))

(п.п. 1 микрометър = 1/1000 милиметра)

За притежателите на Д70 може и да е интересно разстоянието е 7,8 микрометра!!![smilie24]

Публикацията е редактирана (18-10-04 05:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Размери на матриците, за тези които обичат да умножават и делят...
Автор: Brummaker   
Дата:   18-10-04 05:14

а така е по-лесно :

http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/Camera_System/Sensor_Sizes_01.htm

е, там има и за още доста неща...ето от тук :

http://www.dpreview.com/learn/?/glossary

[smilie24] [smilie24] [beer] [smilie24]

Дата:   18-10-04 05:21

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Brummaker   
Дата:   18-10-04 05:25

...а като проследиш "движението на размерите" на цитираните от теб разстояния на апаратите на Канон и се получават много интересни изводи [smilie3]

големите разстояния били хубаво, а после...не толку хубаво [smilie5]

абе изцяло объркана история от гл. точка на разстоянията....явно схемотехниката, разстоянията и ..паричките са определящия фактор [smilie18]

Дата:   18-10-04 05:31

...да не забравяме, че техниката се развива, а в последния апарат Д20 на Канон сложиха микролещи в/у пикселите, нещо което Никон отдавна правят, докато Канон го решаваха софтуерно ;-))

Автор: Krassy   
Дата:   18-10-04 08:59

И с една дума като си продам 300Д-то ко да си купя?

Автор: jumbo   
Дата:   18-10-04 09:27

никон не правят сензори..... сони ги правят за тях

Автор: boni   
Дата:   18-10-04 09:41

А при Канон Д30 е над 10мкм

Автор: RossN   
Дата:   18-10-04 09:55

volokin, хайде сега моля да обясниш, какви изводи да си правим, че на мен две противоположни мнения ми изникват в главата. Благодаря![beer]

Автор: GuruMMX   
Дата:   18-10-04 10:02

volokin, za raztojanieto m/u pikselite na 1D chuval li si kolkoe? :)
malko povechko ot na 1Ds :)!

Дата:   18-10-04 12:34

Ами ясно мисля що на някой по- стари апарати от рода На Kodak DCS (ili DSC не помня вече как точно беше) що пикселите са им им по-големи, то в този сектор нещата се движат напред, не ми е ясно само що така всички се нахвърлихте, към информацията която изнасям? ( 30Д апарата на Канон е 3МП на площ на съвременните 6МП, Бони, ясно що е така , по-ниска интеграция на елементите, все пак са изминали години вече)
Аз тук сравних само по-съвременни апарати, дори не съм и правил опит за сравнение, просто изнесох някои факти, толкова.
Какво противоречие във фактите виждаш Росен и кви мисли те споходиха. Изводи, ми то който може си ги прави. Е га ти, някой се опитват да видят под вола теле!!!

Автор: Canon   
Дата:   18-10-04 13:22

Освен диаметъра на елементите има значение и дълбочината им (от семинара на Синар за дигиталната фотография)

[beer]

Дата:   18-10-04 13:25

[beer] [beer] [beer]
малко ми е рано за бира, но нищо [smilie18]

Дата:   18-10-04 14:13

volokin, не така бре колега, никой не те заяжда, аз съвсем чистосърдечно попитах, какъв извод ти си правиш за Панасоник и Лайка.[beer]

Дата:   18-10-04 14:43

ми аз го казах, че въпреки малкия сензор на Панасоник, Лайка обектива се справя отлично с това, за което говори отново какво могат те. Сигурем съм че преди да се произведе апарата, ЛАйка и Панасоник са обсъдили възможността за сензора, т.е. Панасоник са дали заявка за обектив, който да може да се справи с малкия сензор, съответно Лайка са го прозвели (или поне сметнали).
Но аз не визирах точно теб и не се сърдя, само гледам какви са реакциите, и си правя изводите. Щото преди време бях пуснал една тема, що снимам все още аналогово и повечето хора скокнаха като ужилени и започнаха да вадят някакви аргументи, които всъщност не бяха аргументи в полза на тяхната кауза, но това е друг въпрос... Та прави впечатление, че повечето реагират толкова остро, като че ли човек казва нещо против тях, без дори да могат да се аргументират качествено. Дори такава хубава тема като за литературата, накрая се превърна в мерене на познания и словестна еквилибристика. А като погледне човек повечето теми са така разводнени от глупости, че едва може нещо свестно да се намери.
Ако пък някой пусне нещо то избива в спор кое е по- и т.н.
Ей за това се възмутих.
За доказателство виж по-горе постингите, виж какво съм написал и кои сензори сравнявам, т.е. на апарати долу-горе по едно и също време произведени и мислени и т.н. Ясно е че технологиите напредват и нямам намерение да сравнявам кон с кокошка. Пък и аз нищо не съм сравнявал, просто съм дал някои факти. та така...[shtrak]

Дата:   18-10-04 18:41

Честно казано, надявах се да чуя нещо недобро за Лайка. Аз работя за най-голеният и славещ се като най-качествен производител на техника в няшият бранш, ама и ние си имаме трески за дялане. Та и Лайка едва ли са безпогрешни. Това разбира се е само догадка, няма никакъв опит с тях.[beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна