Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 снимка?... или как да я наречем...
Автор: maraia   
Дата:   30-01-04 11:10

Гледайки снимките от конкурса Дигитална фотография започнах да си задавам този въпрос: Къде започва и свършва границата между това което наричаме снимка и /тук така и не можах да намеря българска дума/надявам се вие да ми помогнете вие - Imagine. Тоест до кава степен обработката на един кадър се счита за негово подобрение и кога това преминава във така нареченият "експеримент".С това не искам да кажа че не харесвам така наречените "обработки", бих искала просто да знам какво мислите и вие.

Отговори на това съобщение
 Re: снимка?... или как да я наречем...
Автор: Pho   
Дата:   30-01-04 11:53

Maraia, границата започва и свършва единствено в собственото ни съзнание и представи, но..... за едни това е лимитарано, а за други - unlimited.

Автор: dreamweaver   
Дата:   30-01-04 12:56

Ciao MARAIA[smile] ,
Ако думата, за която искаш помощ, е написана на английски, мисля че не става за съответствие на снимка. Ако е на италиански и добавим едно m - става.
immagine - можеш да го преведеш с изображение, въпреки, че ще се намерят и много синоними, за които сега не разполагам с речник.[smilie19]
Относно границата - не бих започнал да я търся, тъй като според мен и това, което вижда фотоапарата, и това, което виждат очите ми, е различно от това, което Е.
Т.е. - ако си мисля, че видяното с очите и нередактираното фото-изображение са единствената реалност, много съм се заблудил.[smilie18]

Дата:   30-01-04 13:12

До [smilie19] те разбрах, въпреки че не ми помогна много да намеря точната дума. След това не те разбирам много добре /не се заяждам/, за какво си се заблудил?

Дата:   30-01-04 13:31

Значи едното е снимка а пък другото -(Imaginе) e така както си представям, въобразявам, мечтая да бъде...което не е вече снимка ами - Творение...Може ли така да се нарече?

Автор: dreamweaver   
Дата:   30-01-04 13:34

Казвах, че и редактираната, и нередактираната снимка не са реалност.
Защо тогава да търсим граница?[smile]
Думата...
Думата е ясна, само си избери един от всички синоними.[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна