Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Излезе Canon 1D mark II
Автор: ivo   
Дата:   29-01-04 09:34

http://www.dpreview.com/news/0401/04012904canoneos1dmkii.asp

Отговори на това съобщение
 Re: Излезе Canon 1D mark II
Автор: boni   
Дата:   29-01-04 14:38

E tva e . 8mp i 8 kadyra v sec !

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-01-04 15:10

Като тръгна да снимам олимпиада, ще си взема такъв автомат...или ако стана светски репортер, де им осигуряват 20 секунди за наснимането.
Засега рядко си слагам моторите на филмовия Канон и Лайка, защото съм установил, че рядко хващам така Точния кадър, дори при подобни сюжети - като снимам животни например. Добре е концентрацията и чуството на ловец у фотографа да е по-развито, и да дебне един изстрел - точното попадение...като тия, с профи снайперите с...по 1 патрон вътре [smilie25] ..аз пък точно това давам за пример...айде, например акробатите - 1 движение, ама в нужната хилядна от секундата ...а ако не успееш - поклон..и тази цялата част от съчетанието наново пробваш[smilie24]
Иначе джаджата е добра и за сватбарска фотография - ако не можеш да изцелиш точно момента на подписите, или менчето пред вратата как се разлива.
С такива супер чудеса, все повече натрапват впечатление у амбициозното $ простолюдие, че като си го вземе, или като се качи на Формула 1 и ши бие...поне всички у квартала.

Фотографията и изкуството на МОМЕНТА, не на Моментите...спомням си преди години, как някои режеха кадри от видеокамерите..преди да се разочароват..пък после масата мераклии да вземат занаята на тоя и оня, (с настъпването на диг.фотоапарати)..преди да се разочароват. Често снимката се прави за 1/500 , а се подготвя с часове, дни , месеци дори ;)

Публикацията е редактирана (29-01-04 15:16)

???
Автор: GenaDP   
Дата:   29-01-04 16:04

Как да го разбираме това? Гроздето е кисело? Не знам дали си наясно, ама с тоя апарат можеш да правиш и по 1 кадър на час - не е задължително да снимаш серии...

Аз също няма да си го взема, щото и на мен не ми трябва. Това не променя факта, че апарата е трепач.

Автор: ilianski   
Дата:   29-01-04 16:43

kamera ubiec e towa[smilie5]

Дата:   29-01-04 17:20

Апарата е трепач, ама за масовия репортер. Предполагам голяма част от цената е калкулирана точно върху тоя свръхбърз процесор и скорострелност. За съвсем малко повечко пари един канонаджия може да си вземе 1Дс, дето матрицата почти оползотворява обектива. Повече би ме радвал модел на 1Д, с матрица 24/36 и по-добра и от тази на 1Дс, натам трябва да върви една фирма, а не да джоби купувачите от всевъзможни ценови категории. Свикнал съм да гледам на фотоапаратите си като нещо дълготрайно, а не като упггадето на ПС то си.

И що...
Дата:   29-01-04 18:10

...смяташ, че правейки единични кадри апарата ще снима по-зле, отколкото на откоси? Цената се определя преди всичко на базата на пазара - себестойността на туй животно е далеч под продажната цена, но това никого не интересува особено. Който иска подобно нещо (а желаещи ще има доста) - ще си го купи. Колкото до дълготрайността на цифровите апарати - те не спират да работят при излизането на следващия модел, независимо от това с какво впечатление си останал по въпроса. Това, че апарата ми е спрян от производство, не означава, че трябва да го хвърля и да тичам в магазина за новия...

Колкото до джобенето - една фирма работи, за да печели, а не за да удовлетворява мераците на клиентите си.

Дата:   29-01-04 18:45

да де, ма след 5 години с DSLR/crop ще снима само някои, които си снима децата..или само пуска снимки във форуми в нета, а твоя Д60 ли беше, ще се въргаля в шкафчето на някои любител, де ше си го вади само за морето, щото изглежда голееем...а апарата ще си работи страхотно иначе.
Ти ше си се бръкнал за 5-тия пореден модел, ако не ти е дошло акъла да се откажеш от фотографията...или пък ако случайно си си избил и преумножил кинтите за апаратите, ше цвилиш от удоволствие, ползваики Канон Ф1 (грешка... ЕОС 1ДDP)суперnew, със сменяем гръб Dig/film (може би без филм, само с много пиксели)...аз като по-прост ще си добавя и една дигикасета 6/7 за Мамията, а за разходки ще ползвам LeicaDigi ~ 24/35 апарат със сменна оптика за LM, без огледало., а в свободното си време ще монтирвам новозакупената RTSDI матрица 6/6 за 50 кинта от "Млад техник" на Pentacona Six.

Публикацията е редактирана (29-01-04 18:51)

Автор: santos   
Дата:   29-01-04 18:49

ех, мечти, мечти...

Автор: GuruMMX   
Дата:   29-01-04 19:30

mobi, blagodarim ti za kompetentnoto mnenie.

tukme se chudihme kvo da si mislim za taja mashina. veche sme na jasno he he.

shte go podminem i shte chakame neshto po bavnichko da se pojavi :) hehehehe

[beer]

Дата:   29-01-04 19:31

he he, shto ne stanesh suvetnik na canon be majna :)

Дата:   29-01-04 21:11

Щото не мисля за техния интерес, а за моя.
А ти кво чакаш, че не си пуснал обява да си продаваш 1Д - то? В краката ли си гледаш...виж на хоризонта 1D mark II.

Е, аз пък - загрижен за твоя интерес...
Дата:   29-01-04 22:33

...ти предлагам следното:

Що не пробваш с бутилка от кока-кола вместо обектив? Рисунъка и пластичността със сигурност ще ти допаднат. А ако туриш бутилка от бира - получаваш направо "сепия"... А 1-литрова бутилка ще стане и за голям формат. Хем евтино, хем качествено - както ти обичаш.

Дата:   29-01-04 22:49

Предпочитам един Leica R 2/180 APO от 7 373 € да ми изправя хроматичните абераций...ти какво подобно Канонско ще ми предложиш - може и да не е евтинко, ма да е подобно на това, че да си струва? Онова...300/5.6 ли?

Много неща...
Дата:   29-01-04 22:59

Напр. 200/1.8

Дата:   29-01-04 23:02

там има една счичка АПО, ако ти убягва?

хе-хе...
Дата:   29-01-04 23:15

Тея срички се пишат за шарани като тебе, дето пазарят по надписа в/у обектива. Амче те половината Сигми за по 100-200$ имат таков надпис отгоре си. А Канон по принцип не слагат такива буквички :)

Дата:   29-01-04 23:31

тия буквички значат АПОХРОМАТИЧНА оптика, което събрано с дългия размер на фокуса значи много (и в пари), и преди ти набивах в главата кои няколко имат такива неща.

Дата:   29-01-04 23:32

то и аз имам един Ролекс от 5 лв. ма...

Дата:   29-01-04 23:35

Канон слагат само по 1 стъкло в някоя от дългата си оптика, де пише АПО, но 1 стъкло обектив не прави, и понеже Канон са голяма фирма, не се излагат да го пишат и върху обектива, че току виж някои професионалист повярва и си я купи за репродукции на картини в Лувъра.

Дата:   29-01-04 23:36

1D-to si e super mashina i njama nikakuv smisul da se prodava, vij da si vzema edno 1Ds e druga tema.

Дата:   29-01-04 23:39

GuruMMX да де, ма маи пикселите му бяха към 4, ако не бъркам...а пък ако съм дал сума ти пари и искам освен скорострелност за тях, и ми харесат снимка за изложба на НГ..пък тя не може да стане 1х1, ши се прецакам .

Дата:   29-01-04 23:44

iskash li da ti pokaja neshto izlezlo ot pechatnica snimano s tvachka 4mp aparatche, a?

Javno si dosta bos s infoto za 1D i realnija mu output.
Shto si mislish che prodadoh Fuji S2 Pro?

Ama nali si mnogoznajko sega pak shte izpishesh 2-3 stranici s neshto koeto ne zasjaga pisanoto po temata hehe.

Дата:   29-01-04 23:45

4 Мп. са си 4 Мп. и върху матрица 1 на 1 метър, все пак.

Мдааа...
Дата:   29-01-04 23:49

...а дръвника си е дръвник, нали така?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна