Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 20D AF проблеми
Автор: Grandpa   
Дата:   15-10-04 19:55

Таман се надървих пак за 20Д (след като Бони почти ме разколеба с тестовете си с Д70) и все повече почвам да виждам по форумите хора да реват за проблеми с ауто фокуса.

Знам, че малко хора в БГ го имат и от скоро, ама ако някой има преки впечатления - да свирка.

...и нема зор да ми обяснявате колко ръчния фокус си е добър и не ми трябва АФ - наЗенитил съм се на ръчен фокус и си го ползвам, но АФ си е незаменим за 80% от нещата, които снимам.

Отговори на това съобщение
 Re: 20D AF проблеми
Автор: Ronson   
Дата:   15-10-04 19:58

Ех, сега Гената да беше тука!

Автор: GuruMMX   
Дата:   15-10-04 20:08

a kude e Genata?
shto ne go sreshtame veche tuk?

Автор: boni   
Дата:   15-10-04 20:10

Какъв тип проблеми има с АФ ??
Не съм чул,въпреки,че аз като снимах с него ми направи впечатление ,че 1-2 пъти му се обърка АФ .Ако си спомняте снимките на табелата "Аптека" там от 4 снимки стана горе-долу 1,другите не са на фокус.
Имам и снимки на един дувар - и там от 3 снимки 2 са на фокус ,една не е.Мислех си обаче,че проблема е у мене нещо...

Автор: Thor   
Дата:   15-10-04 20:17

аз имам 10D и аутофокуса му кове [smilie5] ако не е по добър то не отстъпва на EOS Elan7/30 и EOS A2e/5 ,да не говорим при твърдите обективи колко е бърз и това въпреки всичко което се изписа по форумите , а ти си снимай ръчно щом ти харесва в 20% от случаите [smilie5]

Дата:   15-10-04 20:22

Сигурно е проблем с отделни камери, не принципен проблем на АФ механизма.

Сега ще видя дали мога да изкопая линкове...

Дата:   15-10-04 20:25

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=10684345
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=10685546

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/138524

Автор: Thor   
Дата:   15-10-04 20:52

изчакай месец два и тогава реши какво да взимаш ,ако това те притеснява ,аз така бих направил или си бих взел Nikon ,щом ръчните обективи не те интересуват [smilie5]

Дата:   15-10-04 20:58

Така ще е. Май ще се чака да поизгладят бъговете.

Бони, аз заради твоята снимка на табелата се заоглеждах и видях, че има хора да реват.

Автор: Ronson   
Дата:   15-10-04 21:10

Гуру, ми то май Гената нещо се разсърди след онази анкета за изключването му или поне с такова впечатление останах. Гледам, че в спота пише, а тука не. Така, че...

Дата:   15-10-04 21:22

Гената беше помолен да се държи малко по-толерантно .Нямаше нужда да плюе по нас в другите сайтове и да плюе по новите юзери тука.'Никой не го е изключвал.Решението си е негово

Дата:   16-10-04 00:34

Сега четох по форумите.Ама то има много голям рев за проблеми с фокуса на 20Д бе!!!
Някои хора казват ,че им е ок,но други направо реват на умряло и връщат апарата.
Един след 2 замени накрая улучил с добър фокус...

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-10-04 00:51

не съм специалист, а потребител и се углеждам у този модел. това нещо хардуерно ли е или се дължи на софтуер? в смисъл, последващо оправяне на бъгове оправя ли го, както поправиха някои недомислици на S1?

Дата:   16-10-04 00:52

Sigurno e niakoi bug,de da znam.Ama tova e Canon vse pak ,ne sme nie da si opraviame bugovete po saita v dvijenie :))

Дата:   16-10-04 00:58

Не знам, но според мен не е проблем с фърмуеър.
По-скоро "заводските" настройки не са наред.
...т.е. надявам се да е това, а не да си е калпава системата...

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-10-04 01:00

не му е тук мястото, ама като цъкна на "редактирай моята публикация" се получава една интересно свиване на страницата, а новите снимки от дясно излизат отдолу някъде.мога да покажа скриншот, ако при теб не е същото.

Дата:   16-10-04 01:11

Ufff,da . Shte go vidim

Автор: ivo   
Дата:   16-10-04 10:32

Когато пуснаха 10D случаят беше същия - в dpreview всеки трети постинг беше за проблеми във фокуса, а в крайна сметка се оказа при една анкета пак там, че около 5% реално са имали проблеми. Проблемът е комплексен - при някои не се съвместяват нещо някои обективи с тялото. До сега съм имал и ползвал 4 лентови и цифрови тела на Канон за професионални нужди, но такова животно не съм видял - backfocus/frontfocus, знам ли може да е късмет. Все пак щом пишат хората - сигурно има нещо. Обикновено първите версии страдат от проблеми със софтуера - много скоро след пускането им следват нови фърмуери.

Автор: jumbo   
Дата:   16-10-04 11:12

е за д70 малко ли реваха за бак фокус и тем подобни простотии
имам чувство че само се реве

Дата:   16-10-04 11:35

Убеден съм, че има такива, дето само вдигат пара. Ама има и доста репорти от хора, дето определено могат да снимат.
При положение, че човека има и 10Д и 20Д и с един и същ обектив 10Д вади добра картина, а 20Д не е на фокус - не ми остава нищо друго, освен да се съглася, че нещо не е наред...

Автор: Tchani   
Дата:   16-10-04 15:39

Според мене хората знаят да реват когато имат проблеми за да предупредят останалите. То това е една от най-хубавите ползи на форумите. При нас по-често се случва, като те прекарат да си мълчиш за да не си единствен - как му викаха на това "народо-психология".
При повечето вендори новите версии са с бъгове - затова пускат релизи с по-малко, не че ги махат всичките. В началото винаги има вой от едни, вторите щракат без да мислят много, а трети изчакват да се успокои воя.

Автор: GuruMMX   
Дата:   16-10-04 15:45

tam e rabotata che az ne sum izchel celija forum... njaam vreme ama javno imashe njakvo proizshestvie s nego :)

Автор: digitalis   
Дата:   16-10-04 17:42

Ако човек има по дълго наблюдение над форумите, ще забележи , че проблема с ауто фокуса е най-често срещан. Аз снимах с 10д от 10май2003. Тогава, бях се побъркал по същата тема. четях сигурно по 100-200 "заплахи" на ден, бях в паника. Ами ако мов е дефектен? ДОри след като го купих имах такива сумнения. За мен проблема за повечето хора е че не разбират че фокуса на digital апаратите се различава от този на филма. Аз доста изчетох по вупроса но бесхе оттавна, та разликата е че филма е по тоилерантен към грешки, например ако апарта фокусира с 0,05 мм по напред от там където си фокусирал, пак ще бъде на фокус, Но с digital не е така, там и наи малкото отклонение си личи. Има и дръг проблем, обективите повечето са правени за филмови апарати и този толеранс за фокуса е според тях а не digital. Сега тук никонаджиите ще скочат и ще кажат,нее моя кове фокус от раз. Аз с времето се научих на тези разлики с фокуса при digitala и сега нямам проблеми. (случват се понякога) но брак винаги е имало и ше има. Проблемите с фокуса са по вероятни при по монохромни обекти и при по слабо осветление. Но като заключение ще кажа че digital много по трудно се фокусира отколкото на филм. Скоро ще си взимам 20д и не мисля да обръщам вниманеие на заплахите за фокуса.

Автор: digitalis   
Дата:   16-10-04 19:15

Сега се сещам още нещо. Аз в началото като снимах digital, много хорам ми казваха че обективите са от голямо значение, ама аз не вярвах. Сега и аз съм на тяхното мнение. Тук не ства дума само за оптиката, но и за нещо друго. Ефтиния обектив афтофокуса му не е прецизен, при една и съща команда(ауто фокусиране) не дава винаги едни сусхти ресултати. Това е както при точността на механицхните часовници...ако не са прецизни, дават отклонениа, така и ефитините обективи дават отклонения, например от 10 пъти фокусиране на едно и също място...ще се фокусира на различни места,това за филмовите апарати нее проблем, както казах толеранса е голям и такива отклонение обикновено остават незабелязани, но digitala е друго.

Автор: volokin   
Дата:   16-10-04 19:55

digitalis[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна