Автор: Mobby_Dick
Дата: 15-10-04 14:54
Уффф, аз съм много далеч от такава мисъл. На никой не си попречил, но попречи - ако си заслужава. Изобщо не говоря за това, как ме разбираш? Трябва да го напиша тъпо и прозайчески всичко горе, за да се разбере явно. Нито говоря за теб, нито за лудия,нито за мен, аз за това към бони уж се обърнах. Мисълта ми беше горе-долу такава.
Няма нови идей на този свят. Във всяка снимка съзнателно или несъзнателно влагаме своя стремеж, своя опит, своята визуална култура без дори да съзнаваме, че тя никак не е точно наша, а просто е натрупана от нас.
Материал за фантазия и работа има много - не е нужно да правим дословни визуални копия. Не е лошо, ако посочваме първооригинали на тези наши копия - така можем да видим, че ги има, и да проследим пътя на мисълта си.
Колкото по-близка е снимката ни до тази на някой друг - толкова по-далеч е тя от някакво свое авторово виждане.
Следващия етап е, когато творим и оригинали, та дори да се харесват само на нас - то е логично. Ако работим с вече експонирани неща, зрителят повече ще откликва точно, защото по-лесно ще ги сдъвка, те са част и от неговия опит.
Няма лошо и просто да репродуцираме, но няма лошо и да го кажем, ако го видим.
Ето аз как коментирах една снимка от "Всичко е любов", и то само заради това, че не ми хареса темата и начина, пусната от авторката и във форума, предполагам ентусиазирана от оригиналността си. Темата беше "анкета кое е по-важно: техниката или идеята"
тук
|
|