Автор: volokin
Дата: 14-10-04 13:28
Dynax7 използуват 14 сензорa във формата на шестограми, т.е. сензора представлява нещо като пчелна пита. Същото се отнася и за 5-тицата. Аз някога имах Minolta Vectis S1, т.е. APS-system, която също мереше с 14 такива полета, които са разположени около центъра. Там също има три вида мерене, спот, централно и матрично, наричано от Минолта интегрално.
От моя опит с Вектис-а мога да ти кажа, че това което прави Никон-а, Минолта-та не може да го прави, например нощтни снимки трябда да се недоекспонират, за да се получи реалната снимка, т.е. за тях важи и това което важи за старите железа, но иначе меренето е много точно. Бях изключително доволен от този апарат, който всъщност се оказа най-добрия от АПС СЛР-апаратите, щото имаше такива и на Никон и на Канон.
За 7-цата знам само, че е много добра камера, по-добра от Ф80 и ЕОС30/33. Дали има вкаран вътре някакъв набор от предполагаеми ситуации не знам. По-скоро няма. Минолта имат някакъв свой алгоритъм, който е не по-лош от този на Канон. Мисля, че тъй като тези 14 полета ги използуват от повече от 8 години, трябва да са го усъвършенствували доста.
5-цата я рекламираха като най-бързия апарат в класа си, та даже стигал нивото на Ф5 по бързина на реакция на фокуса, което на мен не ми се вярва, щото дори софтуерно камерата да отчита бърза реакция, то едва ли може да се справи с една голяма бурия, която изисква много ток, пък и производителя, знаейки хората купуващи си такива камери, никога няма да си купят един 300/4 Аф обектив да речем.
Публикацията е редактирана (14-10-04 13:32)
|
|