Автор: Thor
Дата: 13-10-04 02:05
моите адаптори са за CANON EOS камера ,нямам и идея какъв точно е адаптора за Nikon ,знам само че има оптически елемент ,което би трябвало да влошава качеството ,четох някъде за такъв без оптика ,но не съм сигурен че съществува чисто и просто защото не съм го срещал никъде нито на снимка нито при някоя по сериозна фирма която да произвежда такъв ( по точно имам в предвид адаптор NIKON/M42-без оптически елемент ),а не съм се интересувал по обстойно чисто и просто защото имам няколко добри обективи NIKON ( които ме задоволяват както по качество така и по разнообразие ) и не съм се замислял да качвам друг обектив на NIKON освен никонски ...
а иначе за мен лещата разваля достатъчно качеството ,щом съм я свалил и използвам чрез адаптора като макро обектив един от най добрите портретни обективи CANON FD ,ако ставаше с оптическия елемент нямаше изобщо да го махам ....,още повече че моя адаптор го платих 45US$ а оригиналния такъв адаптор произвеждан от CANON ( пък и той не става и на всички механични обективи CANON FD мисля че от 200мм нагоре само ) се продава между 450US$ - 600US$ на старо ,явно оптическия елемент на Canon ( оказва влияние ) си струва щом разликата между адаптерите е поне 400US$ .. та това е от опита ми с CANON-ските адаптори ..иначе boni ще си каже за неговия опит с такъв за NIKON ..
![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (13-10-04 02:09)
|
|