Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Za Thor i Boni
Автор: Travis   
Дата:   13-10-04 01:39

Vidiah che v albuma na Thor ima snimka na adapteri, a Boni kazva che polzva takav.

Iskam da zakacha Sonnar 200/2.8 (M42 s igla) na Nikonsko AF tialo. Koeto nauchih e, che "reporting distance"/debelinata na Nikona e s 1mm poveche ot M42 standarta, taka che ili adaptera e bez leshta i deistva kato macro prasten (t.e. gubi bezkrainostta), ili e sas slaba leshta, koiato tochno kompensira toia 1 mm.

Vaporsa mi e - kakvo vi e vpechatlenieto ot tia adapteri s leshta, razvaliat li (zabelejimo) snimkata, i ako da - kak tochno

Merci.

Отговори на това съобщение
 Re: Za Thor i Boni
Автор: Thor   
Дата:   13-10-04 02:05

моите адаптори са за CANON EOS камера ,нямам и идея какъв точно е адаптора за Nikon ,знам само че има оптически елемент ,което би трябвало да влошава качеството ,четох някъде за такъв без оптика ,но не съм сигурен че съществува чисто и просто защото не съм го срещал никъде нито на снимка нито при някоя по сериозна фирма която да произвежда такъв ( по точно имам в предвид адаптор NIKON/M42-без оптически елемент ),а не съм се интересувал по обстойно чисто и просто защото имам няколко добри обективи NIKON ( които ме задоволяват както по качество така и по разнообразие ) и не съм се замислял да качвам друг обектив на NIKON освен никонски ...
а иначе за мен лещата разваля достатъчно качеството ,щом съм я свалил и използвам чрез адаптора като макро обектив един от най добрите портретни обективи CANON FD ,ако ставаше с оптическия елемент нямаше изобщо да го махам ....,още повече че моя адаптор го платих 45US$ а оригиналния такъв адаптор произвеждан от CANON ( пък и той не става и на всички механични обективи CANON FD мисля че от 200мм нагоре само ) се продава между 450US$ - 600US$ на старо ,явно оптическия елемент на Canon ( оказва влияние ) си струва щом разликата между адаптерите е поне 400US$ .. та това е от опита ми с CANON-ските адаптори ..иначе boni ще си каже за неговия опит с такъв за NIKON ..[smilie6]
[smilie7]

Публикацията е редактирана (13-10-04 02:09)

Re: Za Thor i Boni
Автор: jumbo   
Дата:   13-10-04 08:26

аз имам такъв без леща но той става само за макро или за близки обекти поради нарочно направения байонет на никона който "стърчи" 1мм (никонските обективи са сметнати за това) и така се явява своего рода макро пръстен

много хитро от тяхна страна [smilie2] че и са с обратна резаба[smilie8] това на какво ли ми напомня[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна