Автор: Transfiction
Дата: 26-01-04 23:06
Благодаря много на всички!!!
Благодаря на asklep за препоръките, ще си купя поне първата книга засега. :-)
Благодаря и на special_k за Много харесах фотографиите ти тук във форума.
Waldimir, здравей! :-)
Допреди три години работех уеб дизайн, много обичам да обработвам образи (въпреки че и в това има още какво да уча), и съм общо взето нетърпелива да видя снимките, които правя. Затова мислех за дигитален. Но съм чувала и други хора да казват, че ако ще се занимавам сериозно, то трябва да почна от аналогов. Мисля, че си прав. Може би ще трябва да преразгледам намеренията си. Може би да си купя първо добър аналогов (препоръчай нещо конкретно, че нямам представа какво да търся като характеристики и функционалност), и по-нататък да си взема някой по-евтин цифров, колкото да си начеша крастата за моментални снимки.
За какво ще използвам апарата, питаш...
Искам да го използвам главно за да улавям моменти, които няма да се повторят, и много ми харесва също да има послание в един добре преценен кадър. Във всяка добра снимка има послание. Искам да мога да говоря чрез образи и цветове, да мога да казвам на този, който вижда снимката какво мисля, без думи, чрез снимката да тече поток от информация. Искам, когато снимам нещо, да е качествено като изпълнение, добре композирано по форми и цвят, и главно - да има в изображението идея, която да кара хората да се замислят над нещо си - би могло да е просто красота в природата, или човешки жест, би могло да е нещо съвсем просто и незабележимо, което чрез снимката да доведа до знанието на някой, който преди не го е забелязал. Искам да отразявам вътрешния си свят и мисли в образ, форма и цвят.
Ако се окаже, че ме бива, може би ще си направя уеб сайт, където ще сложа снимките. Но... аз много се паля нещо... пък още съм в началото, имам хъс, но нямам познания. И съм ужасно нетърпелива. Бих искала да опитам и черно-бяла фотография, но за да е добра, според мен ми трябва първо много опит.
На Bird привет! Ще се информираме заедно :-)
Публикацията е редактирана (26-01-04 23:27)
|
|