Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интересни таблици за обективи...
Автор: Brummaker   
Дата:   03-10-04 19:50

понеже се заговори за обективи в последно време тук....

http://www.photozone.de/2Equipment/easytxt.htm

Отговори на това съобщение
 Re: Интересни таблици за обективи...
Автор: volokin   
Дата:   03-10-04 20:02

http://www.photodo.com/nav/prodindex.html

Автор: jumbo   
Дата:   03-10-04 20:08

интересна работа по форумите хората споделят за това че сигмата не е върха на сладоледа а се оказва че бие лидерите при японците канон и никон (и двете признати за едни от най-добрите в тоя бранш) и как става тази работа????
аз примерно съм сравнявал сигма 70-200 апо хсм ех с никор 80-200 и никора се държа по-добре и като стабилност на фокуса и като момент на реагиране и при увеличение после
сравнен с 50мм двата никора имаха еднакъв цвят (мерено на фотошоп) та странна работа казвам....

Дата:   03-10-04 20:12

ами то си пише, че това са само насоки....демек-ориентировъчни...

Дата:   03-10-04 20:14

да де да
от цялата работа не мож има доверие никому :-( винаги има залитане на някъде

Дата:   03-10-04 20:16

така е...
да четем, пък..всеки ще чете и м/у редовете и така...

Дата:   03-10-04 20:22

Джъмбо, така е. Сигмата която имам е много остра, но като фокус и т.н. не кореспондира добре с никон-а. Но мисля че тук са сравнявали само оптичните и свойства. По други тестове които съм гледал Никон и Канон са безспорни фаворити, но там се сравнява всичко. В интерес на истината Сигма и Тамрон в последно време изкараха много добри обективи. Например твърдят че 180-ката на Тамрон бие всичко от този род излязло някога на пазара!!!!

Относно Сигмата 70-200/2,8, кято е в мое притежание: на много светли обекти фокуса се бърка, за разлика от тествания от мен Никор 80-200. При това само със средния сенсор, със страничните е обратно. Сложена на Д100 обаче е друго, там срения сенсор фокусира безгрешно, докато страничните се мъчат. което ме навежда на мисълта, че това е въпрос познат вече на много притежатели на Сигма, т.е. кореспонденцията с апарата е различна от тази на Никор-ите.

Дата:   03-10-04 20:35

за съжаление е така
а иначе и аз на моя д70 съм забелязал че с горния сензор има разлика във фокуса сравнено със средния незнайно защо (с Ф100 го нямаше проблема)[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Re:Джъмбо
Дата:   03-10-04 20:40

...днес изпратих Лудия човек. Пратил съм ти обективи на Никон и Сигма, за съжаление на немски, а видях това едва когато се прибрах, иначе имаше и английски брошури, но нещо съм спал... все пак, ако имаш въпроси, мога да ти отговарям. има и една брошура за принадлежности за Никон. И трите са много полезни, дано ти вършат работа....
А Ф6, Д2Х така и така са също там.....
приятно четене на Немски[smilie3] [shtrak]

Дата:   03-10-04 20:45

мерси :-) предполагам че девойката от никон ще ми донесе на английски
иначе и тук напоследък е доста заредено със проспекти но те са само бла бла
а на мен ми трябва по-подробно информация която прасхтат само на големите си дилъри :-(

Автор: Thor   
Дата:   03-10-04 20:51

ама тези тестове ,май са правени ,от такива като нас ,са си давали мнението според колко са им харесали обективите които притежават , то си пише че резилтатите да се приемат тенденциозно на първият сайт , на втория сайт е горе долу същата работа ,затова най добре е да се вземат други таблици ,както казва volokin ,някои от измерванията направени в лабораторни условия с прецизни уреди и най вече безпристрастни

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/vywx8384.JPG
http://images2.fotopic.net/?iid=yfrrbd&outx=600&noresize=1&nostamp=1

тези са на новите ZEISS сравнени с тези на Leica [smilie6]

Дата:   03-10-04 20:52

...става въпрос за целия компатибилитет на системата Никон, за това кой обектив колко и какви лещи има, за какво е препоръчително да се използува (например пише, че 50мм-ия е добър и в ретро-позиция). За принадлежностите кое с какво може да се комбинира и как и т.н. Според мен всичко което човек трябва да знае за Никон е там. Има ги всички обективи произведени от никон.
За съжаление нямаше брошури за новите им светкавици, щото там като ги демонстрираха, направо онемях. Можеш да правиш всичко, като например да командваш няколко светкавици от една единствена, като от същата тая, можеш да произведеш тестове за всяка една по отделно и да видиш съответната светкавица какво е измерила от нейното си положение, след което пак да направиш съответните корекции на всяка една поотделно, при това без да мърдаш от мястото си и да пипаш всяка една!!! Няма кабели, няма нищо, при това светкавиците бяха поставени в Софт-боксове, т.е. няма директен контакт с майката... Браво на Никон![smilie24]

Дата:   03-10-04 20:55

...не е зле да се сравняват f4 и f5.6 [smilie25] [smilie25]

Автор: Thor   
Дата:   03-10-04 20:55

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/ptxo4285.JPG
http://forum.skycode.com/pic/27888-nr10065.jpg

Публикацията е редактирана (03-10-04 20:57)

Дата:   03-10-04 20:59

хехе аз такава светкавица си имам акос тава въпрос за СБ 800
то мануала и е по-дебел от този на Д70 то

Дата:   04-10-04 04:41

СБ 800 и СБ 600 (малкото и братче)[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна