Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Старите обективи са живи :))
Автор: boni   
Дата:   01-10-04 21:57

Thor ме запали с неговите експерименти със стари обективи на дигитален апарат и днес пробвах разни стари обективи на резба М42 качени на Никон Д70 ,чрез оригиналния никонски преходник,който имам.
Останах доста изненадан от резултатите. Никонския преходник,въпреки,че е с леща ,не разваля качеството поне видимо.
Пробвах няколко 135/2.8 от разни куче японски марки.От тях имаше само един "Миранда" който показа много добър резултат.
Направо се влюбих в Carl Zeiss 135/3.5 - Няма такъв обектив от новите . невероятна рязкост дори и на 3.5 !!!
Убийствен е също и Carl Zeiss 200/2.8 - тежи 100 кила ,но е невероятен ...
Много добър се оказа Пентакон 135/2.8 и въпреки,че екземпляра който пробвах беше в много окаяно състояние,ме впечатли.
Изненадан съм също и от един дърт Юпитер 135/3.5 на 4i4oJoro с който ще си поиграя събота и неделя.Ще покажа картинки от него.
Установих,че фокусирам много бързо и точно с тези обективи,благодарение на системата за потвърждение на фокуса на Никона. За експозицията имам точно око и рядко бъркам.
Ще взема да се снабдя с 3-4 стари твърди М42 обективи и ще си мина пак на М42 :))Тъкмо като си ги сменям няма да ми се праши матрицата,защото няма да свалям преходника :))
Ще покажа по -късно малко тестове.

Отговори на това съобщение
 Re: Старите обективи са живи :))
Автор: Krassy   
Дата:   01-10-04 21:59

Е АЗ ЗАТВА СИ ТЪРСЯ ПРЕХОДНИК БЕЗ ЛЕЩА АМА кой да ме чуе [smilie7]

Дата:   01-10-04 22:03

За канон са без леща,за никон са със.

Автор: koceto   
Дата:   01-10-04 22:10

каква е цената на 2ра уптреба или ново на едно тяло Никон Д70 ?аз имам обективи на резба за практика,нали те са М42

Дата:   01-10-04 22:11

ново е 2000,втора употреба зависи от продавача

Дата:   01-10-04 22:15

Ееее маи се е видяло че скоро няма да имам цифрак...ще си карам на лента

Автор: Thor   
Дата:   01-10-04 22:17

[smilie24] бързо бързо вземи флектогона ( е първо го пробвай ,или пробвай някой подобен ) на ТОН4О дето го продава с CANON-a A-1 ..[smilie6] едно макро на Asahi - Takumar на резба M42 може и да те накара да забравиш за AF Nikkor 105mm 2.8 micro ..[smilie6]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=50820&t=50820&phorum_uriauth=[smilie24]

ако пък намериш Contax DISTAGON ,май той за сега се явява най търсения 20mm механичен , не напразно го качват тук на тази страница на CANON 1Ds
http://www.outbackphoto.com/the_bag/paul_lens_adapters/essay.html[smilie24]
а ако се разходиш по форумите на фред миранда има и снимки с тази комбинация .[smilie7] [smilie24]

PS.
но пък щом не те притеснява меренето ,търси Nikkor обективи но тези от 1977год насам че повечето от тези преди тях имат по малко обработки на лещите на обективите ,тогава пък съвсем ще паднеш ( като видиш качеството на обективите както и на изработката им така и на крайният резултат снимките ,за цената която ще плятиш сравнени със зумовете )от стола ,а пък Nikkor 105mm 2.5 AI-s е обектив легенда ,най използувания от професионалистите за портрет а и надали ще отстъпва на AF Nikkor 105mm 2.8 micro по качество ,само го пробвай и тогава ще разбереш че това е обектива [smilie6] [smilie24]

Публикацията е редактирана (01-10-04 22:28)

Дата:   01-10-04 22:23

Да,този флектогон е як ! Ще му се обадя на Тончо!
Ти какво мислиш за този Цайс 135/3.5 ?Много добър ми се вижда...Искат му 100 кинта и май не е много.
Баси за 300-400 кинта верно може човек да се оборудва с яки стари твърди обективи и да забрави мазните вариа...

Дата:   01-10-04 22:24

Thor Канон А1 по-добър ли е от Практикат, или са еднакви.какви са предимствата на канона?

Автор: Krassy   
Дата:   01-10-04 22:25

А1 е повече от перфектен [smilie7]

Дата:   01-10-04 22:30

ммм ще почна да се замислям....значи с преходник ще мога да ползвам моите обективи...

Дата:   01-10-04 22:38

хмм аз мисля да не си хвърляш парите преди да направиш разликата с обективите на NIKON без леща между задната леща на обектива и сензора ,колкото и да ти се вижда добре сега като видиш резултата без лещата може и да съжалиш за това че си взел този адаптер с лещата ( всъщност ако му махнеш лещата и с един добър макро обектив ,няма да съжаляваш изобщо а напротив ще се радваш ,но за друго освен макро аз лично не бих го използувал ) .. а сега в българия повечето ,предпочитат дигиталната ,затова и лесно смятам ще намериш добри обективи ,ZEISS,LEICA има едни анженю -френски които се доближават до качеството на Leica , Conrax старите войтландер ,мобИ-дик и volokin ,ще да те упътят най-добре ,ако естествено се запалиш за снимки с такива обективи [smilie6]

Автор: murnau   
Дата:   01-10-04 23:30

na ist D se slagat stari obektivi i bez prehodnik :)))

Дата:   01-10-04 23:36

Той и на д70 се слагат стари без преходник,но ако за с байонет за Никон :))

Дата:   01-10-04 23:39

a da a na Pentax baionet K :))

dosta toest
a ima i prehdnik , pentaxov za M42 (Takumar seriata) ;)

Дата:   01-10-04 23:41

Не знам тази леща в моя преходник дали наистина разваля с нещо качеството ....

Дата:   01-10-04 23:46

prehodnika na pentax e bez leshta
;)

kakto i da e

smc takumar sa otlichni obektivi i te suvetvam, ako ne si nameril M42 135, da si vzemesh Pentax

Дата:   02-10-04 01:25

Ей тука :
http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-listpages-subid-1.html има тестоже на разни стари обективи,предимно ГДР Цайсове и някои руски . На полски е ,но са дадени резолюциите в центъра и края на кадъра при различни бленди ,което е полезно.
Изненадват някои руски обективи....

Дата:   02-10-04 01:52

100 leva sa mnogo za 135mm, f3,5...
60-70 maximum

Дата:   02-10-04 05:05

най хубавия обектив който имам за мен е CANON FD 85mm 1.2L ,но като го закачих за фотоапарата чрез адаптера EOS/FD бях повече от разочарован от качеството на кадара ,сякаш бях снимал през слънчеви очила толкова ми се стори зле изобщо всичко беше пълна катастрофа и всичко това заради лещата в адаптера ,когато махнах лещата - без леща на адаптора обектива загуби фокуса до безкрайност и се превърна в макро обектив и си възвърна старите качества на абсолютна рязкост и светлосила и въпреки че става само за лимитиран макро обектив ,то светлосилата му компенсира лимита му ,тъй като се получава макро обектив със светлосила f/1:1.5 , в моя случай лещата която се намира в адаптера за мен е голям проблем и не смятам някога да я връщам в адаптора ,верно е че взех най евтиния адаптор и нормално е да не очаквам лещата в него да е от добро качество ,но дори и да бях взел HAMA EOS/FD адаптор нямаше да ми хареса и щях да се ядосвам че съм се набутал 60US$ в повече ,затова и взех възможно най евтиния адаптор ,просто няма логика качеството да не се влошава от някакви измислени лещи които поставят HAMA или другите производители в адаптерите ,все едно лещите в телеконверторите да се поставят от някой измислен производител и това да не окаже влияние на крайният резултат а и като се погледне на каква цена се продават оригиналните адаптори правени от CANON и то на старо за 500US$-600US$ ,без съмнение е заради лещата тъй като хубавите стари CANON FD L теле-обективи все още се продават и струват хиляди US$ и се търсят на пазара ,та определено лещата за мен е проблем , но пък на пазара има толкова хубави и евтини стари обективи на байонет NIKON F ,както посочих и анженю/Angenieux за които знам че са правили обективи с байонет NIKON F и се нареждат до Leica и Contax по качество според това което съм чел а и тъй като не са много известни ,няма да се учудя някъде на някой бит пазар да си ги намери човек за по 5-10 евро..
ето един линк като ориентир

http://www.duallcamera.com/lenses.html

най добре е като начало просто да се пробват стари Nikkor обективи от познати и приятели за да се прецени от какво има човек нужда както и да се разбере и възможностите на старите обективи ,за собствена преценка и след това един път запознати ,както с цените така и с това което ни трябва да се впуснем в търсене на стари обективи ..[smilie6]

PS.
линка е за обективи на кино-камери но просто не открих за фото-камери ,но той е за ориентир просто какво представлява анженю ..[smilie7]

[cool]

Публикацията е редактирана (02-10-04 05:14)

Автор: asklep   
Дата:   02-10-04 09:17

Бони откъде мога да си намеря в БГ такъв преходник за моя N75?

първа  назад  1     всички  напред  последна