Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към Thor и Volokin а и към всички разбира се
Автор: GT   
Дата:   29-09-04 10:09

Здравейте, преди около 3 месеца си купих Canon EOS 3000N с китовия обектив 35-80. Доста филми изснимах от тогава с него, но това което ми прави впечатление е, че не мога да постигна острота в снимките си. Обикновенно снимам изцяло на ръчен режим, но пробвах и с автоматиката и пак нямам кой знае каква острота. Та въпросът ми е .. остротата само от оптиката ли зависи или и аз бъркам с настройките. Ако е въпрос само на оптика то моля да ми препоръчате какъв обектив да си купя. Това за което ползвам апарата е да снимам свадби [smile] на познати основно ... не го права за пари поне за сега, пейзажи и други неща които ми харесат на момента за кеф чисто любителски без претенции за някаква художествена стойност. Благодаря на всички които ще ме посъветват [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към Thor и Volokin а и към всички разбира се
Автор: TheMadMan   
Дата:   29-09-04 10:27

opredeleno stukloto demek obktiva ti e purvia i nai-bazen faktor, filma idva posle.

ima i meki i po-ostri filmi.

az lichno imam digital Canon - 300D i go vzeh bez kitovia obektiv, a posle si vzeh edin 50mm, doosta sharp lens e.

tvurdite lensove sa doosta po sharp - ostri ...

dobra idea e da investirash v stuklo na Canon - 2-3 hubavi obektiva, zashtoto te shte mozesh da si gi polzvash i na digital Canon, ako preminesh v edin moment.

vse pak vsichko zavisi ot parite, s koito razpolagash. ti nai-dobre znaesh akuv lens ti e nuzen - zoom ili tvurd ... preceni i investirai v nachaloto v edin dobru takuv ...

uspeh [smilie24] [shtrak]

Дата:   29-09-04 10:33

Благодаря ти [smilie24] Предопочитам да е варио обектива, но въпросът е кой точно да бъде. И ще ти бъда много задължен ако ми дадеш пример за по-остър филм [beer]

Автор: TheMadMan   
Дата:   29-09-04 10:37

koi po tochno obektiv na Canon, ima edin koito e 28-105/2.8 mislia che beshe, ultrasonic (super burz avtofokus),toi e sreden klas lens, no e naistina chuden za parite si, okolo 500-600 sum chuval ...., no ot US e mnogo dobre da se kupuvat lensove, shtoto tam sa istinskite ceni

ostur film e da kazeme, kodak tmax (black&white), pone spored moite skromni nabludenia .. [smilie24], ilford hp5 sushto ...

Автор: Thor   
Дата:   29-09-04 12:00

най острият обектив който съм ползувал canon -EF-аутофокус е EF 50mm 1.8 , но по принцип от това което съм забелязал като цяло за остротата в повечето случай не мога да забележа голяма разлика между EF 50mm 1,8 и EF Canon 28-105mm 3.5-4.5 USM
,особенно ако се снима при 5.6 диафрагма ,даже си мисля че като за начало Canon 28-105mm USM ще ти свърши най добра работа ,тъй като цена/качество се слави като най доброто на пазара ( въпреки че има малки проблеми при 28mm ,но ако снимаш най вече при 35-105 ще останеш доволен ) ,струва само 209US$ и да ти излезе най много 330$ ако си го поръчаш от USA заедно с пътните и ДДС ,но ако намериш някъде на старо старата версия по добре си вземи нея че тя е правена ( made in japan )
и е от метал -много по добре изработена... ,ако искаш нещо по сериозно вземи си EF Canon 28-135mm 3.5-5.6 IS със стабилизатор при него губиш една диафрагма но пък печелиш сатбилизатор( печелиш и 30мм ,но пък казват че не е и кой знае колко по добър от 28-105 ) ,но пък и плащаш двойно ,ако вземеш EF Canon 24-85 3.5-4.5 USM според това което съм чел е по добър при 28мм от 28-105 ,но пък губиш 105мм ,значи аз лично бих избрал 28-105mm 3.5-4.5 USM защото е най евтиния по рода си и с горе долу най доброто възможно качество на пазара ,както е писал мадман много е бърз ,безшумен мъничък ето ти и снимка която съм правил с него ..

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/rvhn6823.JPG
http://images1.fotopic.net/?iid=yfo9rc&outx=600&noresize=1&nostamp=1

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=206434&is=GREY

просто незнам някой на пазара да го бие по качества при тази цена 209US$ ..
а и ще е идеален за сватби и изобщо за почти всичко като за начало - по отношение на рязкост ..
иначе за най голяма рязкост за сватба ( няма да е лоши и един 28mm и 35mm но сметката ще излезе много солена ) бих ти препоръчал от твърдите обективи EF 50mm 1.8 и EF 85мм 1.8 USM -и няма да сбъркаш те са най доброто на пазара цена /качество ( пак имам в предвид цена/качество - все пак не си споделил до къде ти стигат финансовите възможности за обектив ),но пък няма да имаш удобството на зума ..
аз лично от доста време снимам с FUJI REALA 100 ISO и ти го препоръчвам както за рязкост така и за приятно предаване на цветовете особенно цвета на кожата при портретни снимки ,но добра работа ще ти свърши и FUJI Superia 100 ISO пък и Кodak Gold 100 ISO не е никак лош ..
все пак събери повече мнения ,както и се разрови из нет-а ,за да направиш най добър избор ..[smilie7]
според мен EF CANON 28-105mm f/3.5-4.5 USM [smilie24]

ето и малко снимки правени с този обектив

http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=12459
[smilie7]

PS.
а от това което съм видял до сега при еднакви филми и еднакви условия на снимане с различна оптика ,остротата зависи най вече от оптиката и най вече от добрата оптика ..
[cool]

Публикацията е редактирана (29-09-04 12:08)

Автор: behemoth   
Дата:   29-09-04 12:16

виж и tamron 28-75/2.8 около 350$ е в щатско доста е рязък.

Публикацията е редактирана (29-09-04 12:16)

Дата:   29-09-04 12:32

Благодаря на всички ви [smile] Thor хиляди благодарности за изчерпателния отговор. Май това ще е обектива който мога да си позволя в момента. Още веднъж благодаря [smilie24]

Дата:   29-09-04 13:04

значи съм те объркал незнам даже и откъде ми е дошло да ти пиша че ще ти излезе 330US$ ако го поръчаш от B&H New York ..,поправям се значи :

209US$ +20% ДДС =252US$
252US$ + 35US$ (колетна пратка до България = 287US$
287US$ x 1.62лева = 465лева

значи обектива ще ти излезе да речем 470лева ..
а може и по евтино да ти излезе ако имаш приятели в USA..

[cool]

Публикацията е редактирана (29-09-04 13:08)

Автор: machine_head   
Дата:   29-09-04 13:27

ДДС не се ли слагаше след като се начислят и пощенските?

Дата:   29-09-04 13:43

Thor няма нищо .. аз се усетих, че си объркал нещо, защото в нета видях цени като тази която ми каза в момента [smile]

Дата:   29-09-04 20:05

мадман няма как да се начислят пощенските ,защото на фактурата която придружавя колетната пратка фигурира само цената на това което е в колета ,не се споменава нищо за стойността на пощенската услуга и ако някой трябва да начислява ДДС върху пощенската услуга трябва да се разрови в сметките от кредитната карта ,което според мен е абсурд ..[cool]
а и може винаги да се приеме че пощенската услуга влиза в цената на артикула ...[smilie7] поне така си го обяснявам аз и до сега съм плащал подобен данък на ДДС ,но само върху цената ,тази на фактурата която са видели митничарите , съпътствуващата колетната пратка ..

[cool]

Otgovor
Автор: Travis   
Дата:   29-09-04 22:44

Ostrotata zavisi ot

1)Optika
2)Film
3)Exposicia
4)Proiaviavane

Ako stava duma za svatba, chesto problema e vav exposiciata, t.e. flash-filla

1)Optika - bezkraina tema. Zooma e mnogo funkcionalen, no ostria i barz zoom e dosta skap. Da kajem ostaviame barzinata. Fixiranata daljina e nefunkcionalna za svtaba...osven za 2-3 portreta moje bi.

2)Film - dvete Fuji-ta 100 sa chudesni filmi, ako sa tochno (pre)exponirani i dobre proiaveni. Az nosia Superia 100 i 400 navsiakade. 100-te imat otlichna rezolucia - skanira se bez zarno do 3200dpi, t.e. A3 portret; palna dinamika i (pre)nasiten cviat, koito lesno se korigira s filtar ako iskash. Reala-ta ima smisal samo ako parite ne sa ti problem ili niamash vreme (ili computer) da se zanimavash s cvetootdelka.

3)Exposicia - tuk e nai-trudno. Da kajem che merish tochno, no s baven zoom i film 100 ti triabva silna svetkavica, koito da meri s tialoto, i kutia s barza sinhronizacia. Nai-evtinata takava svetkavica za Nikon e kam 250$, za kutiata svikvash s kakvoto imash, shtoto tia e oshte po-skapa. Chuval sam che Canon sa po-dobre v tova otnoshenie.

4)Promivane - tova e nai-drazneshto, i moje da te nakara da snimash vsichko digital. Dori i idealno zasnet film moje da bade uspeshno skapan ot star ili goresht proiavitel; i da se chudish kade e problema.

първа  назад  1     всички  напред  последна