Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Toва дали си струва....
Автор: scherz   
Дата:   25-09-04 00:54

Аз много взех да питам напоследък... дано не ви досадя...Та искам да поптам дали това нещо си струва...
товачка
До колкото прочетах и гледах пишеше че понякога оставя в ъглите тъмни сенки... като
снимките тук ... Питам просто за съвет дали си струва...
Иначе другият по слаб модел DCR-1540pro и изглежда че не прави този проблем...Мерси предварително за мнение и оценка....

Отговори на това съобщение
 Деба малоумния въпрос...
Автор: GenaDP   
Дата:   25-09-04 01:07

...дето маса малоумници го задават в тоя форум...

Питам просто за съвет дали си струва

За какво да си струва бре, овча главо?

Re: Toва дали си струва....
Автор: holden   
Дата:   25-09-04 01:37

Мда... доктор Фостър пристигна във Глостър. [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   25-09-04 01:38

Да пека палачинки

Дата:   26-09-04 21:13

Никой ли няма мнение по въпроса...Трябва ми най-вече за снимане на диви животни в частност птици...мойте 200мм няма да са ми достатъчни в повечето случаи...Нямаше да питам тука ако не беше притеснението че... се получават тъмни петна по ъглите...Ако може някой да каже мнение ще съм благодарна ако ли не.. ще оставим темата да си иде на 2-3-4 страница и да се забрави... пък аз ще се оправям сама..

Автор: Thor   
Дата:   26-09-04 21:22

ако искаш мнение ,ето го моето :
спести си парите от закупуване на излишни играчки ,с тях си купи най евтиния свестен DSLR ( например CANON EOS 300D DSLR -но може и друг стига да си харесаш ) и започни да изграждаш по комплектна фотосистема ,така ще избегнеш не само лощото качество ,но и затъмненията по ъглите и определено ще спечелиш много по големи възможности ,които може да ти предложи само светът на SLR - фотоапарати ...[smilie7]

Автор: Krassy   
Дата:   26-09-04 21:29

Пак почнахте да ги разделяте на СЛР и неСЛР и хората си вадят грешни впечатления, че ако не снимат с СЛР са балъци.
Ами човека може да не иска да стига до крайности, после може да те обвини, че заради теб се е набутал с излишни разходи.
Нека сам си решава... или поне да разбере разликата [smilie7]

Дата:   26-09-04 21:38

не бе хора нали ви казах....преди няколко месеца когато си купих апарат реших че не искам ДСЛР или СЛР...Имах възможност но не си купих...бях си харесала Д70:) ама не знам...тогава бях много начинаеща... сега пак съм начинаеща но поне се ориентирах повече... не искам ДСЛР апарат поне не сега... по нататък...а този който прави до 400 мм май наистина оставя тъмни петна докато по слабият модел...до 350 мм май не оставя петна...по ъглите...може като краен вариант:)
ПС:Thor ако ти кажа че 300д не ми харесва на външен вид много ли ще ме нападнеш:)))шегувам се.

Дата:   26-09-04 21:39

що се отнася до птиците ,най евтиния вариант е дижископията ,но и там се иска качествена техника имам в предвид увеличителната тръба ,иначе снимките стават едни такива никакви ,а ако няма изобилие от светлина нищо не става [smilie2] приготви поне 1200US$ най малко за увеличителна тръба и почвай с въпросите - е това условие е ако се стремиш към що годе някакви снимки които да не те дразнят много когато ги гледаш [smilie6]

Дата:   26-09-04 21:44

никой не дели никой на нищо ,ясно съм писал ..МОЕТО МНЕНИЕ .. ти ако имаш такова дай си го ,после коментирай моя коментар [smilie5] аман от недоразбрали натегачи ..[smilie5] [smilie19]

Публикацията е редактирана (26-09-04 21:45)

Автор: stoevmobile   
Дата:   26-09-04 21:45

Когато снимаш на голям зум, то ъглите винаги си стават тъмни.
Това е снимка от около 2 километра, на х16, не е обработвано с изключение на ресайза.
Ако я прекарам през сопата - става още по явно - опитай се да пуснеш на снимката едно Auto Levels за проба.
Дано излезе, че сайта ги орязва, ако ги гледа друг, а не автора им.
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/fqdw2094.JPG
http://pics.cig.canon-europe.com/priv/4719DA5B3A9B8F199D11AEF0240E353C.jpg

Дата:   26-09-04 21:47

тази тема е от два дена и никой не е дал що годе смислено мнение ..защо ли [smilie11] ???

Дата:   26-09-04 21:53

Thor, [beer] [beer] [beer]
Преди време имаше писано нещо за ефекта "руло тоалетна хартия" или нещо подобно .
Не ми е ясно, ама наистина се получава като че ли снимаш през тръба и ъглите остават тъмни, та дори черни.

Дата:   26-09-04 21:54

не знам защо никой не е дал смислено мение може би защото не задавам смислени въпроси... но за това имах предвид бе че се затъмняват краищата на снимката защото това се случва понякога и при 200 мм с моя въпросът тук е че се вижда http://www.raynox.co.jp/comparison/digital/comp_pspro1.htm#dcr-2020pro
Не знам де...
Thor...хехе добре 1200$ няма да дам за тръбичка:)... заради некви птици...:)ама нейсе... ко да се прави:)...National Geographic имаха една книжчица от предицата "Тайните на фотографията" относно Птиците но не съм я виждала по нашия пазар:)... ще ми се да я имам но... както и да е...де

Публикацията е редактирана (26-09-04 21:58)

Дата:   26-09-04 22:03

Намерих го:
Re: Canon S1 IS konvertor ?
Автор: machine_head
Дата: 19-05-04 11:39

хм, доколкото знам с телеконверторите се снима на пълен зоом иначе се почвява ефекта на "тоалетната хартия"...
така че направи сметка колко ще снимаш на 600 и дали си заслужава парите...
светлосилата би трябвало да не намалява поне в центъра
tcon-17 го хвалят на 55мм е, чакам го да пристигне всеки момент...

Остава machine_head да се включи и ни светне по въпроса

Дата:   26-09-04 22:03

при мен не се получава на 200mm въпреки че е 30 годишен обектив ,още повече че съм му сложил и сенника ..

https://photo-forum.net/i/41176&USER_ID=3511

даже можеш да го объркаш и със съвременен обектив ...[smilie7]

PS.
пък и е надвечер ,ей го и лампите са включили ..
а ако си вземеш един EOS 300D и един преходник EOS/M42 за обективи на резба ,можеш да си намериш един евтин руски обектив 1000mm ,и ето ти супер-теле 1600mm ...[smilie7]

Публикацията е редактирана (26-09-04 22:10)

Дата:   26-09-04 22:08

Thor, а ти не си ли кропвал хич онази готина снимка?[smilie11]

Дата:   26-09-04 22:12

аз от нея снимка съм кропнал само 1% -2% ,просто защото , нещо не ми се виждаше добре хоризонтално ,иначе снимката си е така както я виждаш ,няма никакви затъмнения .. [smilie6]

Дата:   26-09-04 23:03

е то аз говоря за минимални затъмнения то почти не се забелязва... е забелязва се леко де ама.. не е болка за умиране:)... иначе...не знам вече съвсем се обърках за тези конвертори...и все пак ако намеря някой приятел да ми го купи от чужбина излиза към 200 долара...май де... ще видим...значи казвате не става тва нещо мн за птици и животни така ли .
ПС: Стига с тези СЛР значи... май наистина тези дето не снимат с СЛР не стават....както и да е.

Автор: Brummaker   
Дата:   26-09-04 23:13

scherz,

не бях решил да пиша по въпроса, но драскам това, само заради последното ти изречение ;)

в профила си имам едно птиче-със сапунерка е ;)) 717

Дата:   26-09-04 23:18

ми... ок то и аз имам птици много снимани... ама thor като спомена за тръбички за нетръбички... и мойте птици са снимани със сапунерчица ама са отблизко:):):) И все пак...:)

Автор: Brummaker   
Дата:   26-09-04 23:23

абе все пак гледай резултатите, а не кой кво ти каже ;) щом можеш от близко - ок !

айде успех и повече [shtrak]

Дата:   26-09-04 23:32

хехехе добре:) мерси за мнението... ще видим как ще дойде...просто питах най-вече заради тъмните петна по ъглите детъо се получават дали е...специално от този обектив или просто се получава при някакви условия....:)...

Автор: Krassy   
Дата:   26-09-04 23:46

Някои мислят наистина като малките деца [smilie7]
Естествено, че фотоапарата сам НЕ прави снимката, и ако този, дето го държи, не знае как да му използва възможностите... ми сори!
Друг е въпроса, че има апарати с ПО-ГОЛЕМИ възможности, които в ръцете на ... бе ясен съм надявам се [smilie7]

Дата:   26-09-04 23:48

не много но да...:)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна