Автор: Thor
Дата: 22-09-04 22:53
имал съм в ръцете си такова нещо и добри неща съм чувал за Nikon F310 ,но ако трябваше да избирам бих взел един Nikon FM ( още повече че на Nikon FM и на Nikon FE можеш да закачиш обективи Nikkor произведени от 1959 до 1977год така наречените нон или пре AI /както и всички от 1977 до 2004 без G-обективите / ,което не можеш да правиш с Nikon FM2/FE2/F310 и т.н. на тях стават само обективи Nikkor произведени след 1977 год. или така наречените AI/AI-s e освен ако не адаптираш nonAI-обективите да станат AI но това идва с цена около 30-на US$ за обектив .. ) ,който може би ще е мъничко по скъп ,но ще е по здрав ,тъй като няма излишни електроники по него и си е напълно механичен ,докато F 310 е пълен с електроника а и вече на възраст и ако нещо му се случи ,трудно ще бъде поправен в това отношение дори и един FE си струва повече щото има една механична скорост ,но ако нямаш друг избор и това е супер избор ,ако ти се намират хубави Nikkor AI-s обективи ,от тези електронизираните/механични имам един Nikon FG 20 и е чудесна машинка Nikon F310 трябва да е по добра ..![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (22-09-04 23:02)
|
|