Автор: stoevmobile
Дата: 24-09-04 22:22
и в предната тема казах за бързо зарядно.
"горях" няколко пъти, че батериите от нередовно снимане не ги знам как са към момента и колко ще изкарат още.
имам втори комплект 1800, дори не го нося със себе си. не съм профи и хляба ми не зависи от някоя снимка изпусната, макар и да се ядосвам после.
затова, ако ще ходя да снимам - свалям от апарата и ги зареждам без да се интересувам от моментното им състояние.
ако се предвижда да ходя за няколко дни някъде далеч - ей ти магазини за алкални батерии под път и над път.
то паметта се явява важна, а не толкова батериите.
а като заминава за джунглите - ще се погрижа повече и за лаптопа и за батерии едно кашонче
и не разбрах, за какво е този плач по-горе -ако батерията ти издържа 20-50 снимки - ами не излизай от в къщи или градинката пред къщата/блока или си смени батерията.
Туй за 150-200 снимки максимум - комплекти резерви, щом ще снимаш повечко, без достъп с цивилизация, и резервни фотоапарати си носи, че може да ти се "сгруха" техниката.
Ама наистина ли има хора, дето у днешно време страдат от слаби батерии, липса на резервни, липса на хижа на 5 километра - ами туй си е чист мазухизъм, дето си е потърсен от съответният фотограф
Къде и за колко време ще се забиеш у българско, на какво разстояние от енергиен източник за зареждане на батериите, няма ли да си вземеш повечко с тебе, ако ще правиш експерименти за дълъг престой... Ако решиш да се наказваш с отшелничество за дълъг период си е друго....
В предишната тема "се премериха пишки" (извинявам се на Дамите), сега пак ли ще страдаме повторно?
Има апарати, дето не консумират батерии а филми. Ако ще се заглобва някой сред природата за дълго, да не пипа дижиталките, ами една "Смяна 8М" и едно светломерче за да е по убеден у себе си (то не харчи много ток).
|
|