Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Непоявяване на редакции
Автор: LinkBeat   
Дата:   17-01-04 15:06

(на вним. на админ)
Някъде може би греша и затова искам да попитам, защо не ми се появяат редакциите в снимките на maraia и Paf. При upload ми даде, че е приело файла, който беше според изискванията.

Отговори на това съобщение
 Re: Непоявяване на редакции
Автор: boni   
Дата:   17-01-04 19:26

Veroiatno si izpolzval kirilica ili nepozvoleni simvoli v imeto na redakciata.
Moiata redakcia na Maraia se poiavi uspeshno

Автор: admin   
Дата:   18-01-04 01:22

Ползвай имена, които нямат такива символи като %

Твоето име на файл е:

LinkBeat_1074195842_Paf_1074160132_Lunata%20spi.jpg

Това е!

Автор: photo.forum.фен   
Дата:   18-01-04 12:53

Колега, в URL-тата %20 е кода за интервал (Луната спи). Вместо да се слага ограничение на потребителите, мисля че нещо като $file_name = eregi_replace("%","_",$file_name) би решило проблема.

Дата:   18-01-04 13:08

photo.forum.фен оценявам високото ти познаване на проблематиката.

Много добре ни е известно какво е %20 както и + във имената на файловете. Силно се съмнявам обаче, че потребител, който качва файлове с подобни имена съзнава защо го прави. За потребителите дали пише във файла %, $ или & едва ли има разлика. И тъй като софтуера не обработва изключения, условието, за да се вижда това, което са правили е да спазват правилата на сайта. Ако не го правят не мога да гарантирам коректно показване на преработката на снимката.

Ако имаш желание да направиш обработката по твой начин с радост ще ти пратя частта на кода обработваща тази функционалност и ще имаш възможност да помогнеш.

Очкваме твоя отговор...

Дата:   18-01-04 14:20

Цитирам:
"Ползвай имена, които нямат такива символи като %; Твоето име на файл е:
LinkBeat_1074195842_Paf_1074160132_Lunata%20spi.jpg ; Това е!"

%-та не го е сложил човека, той е написал интервал в името на файла. "Lunata spi" се преобразува на "Lunata%20spi". Иначе съм съгласен с тебе, че твърдо зададени правила за именуване на файловете помагат в такива форуми.
:о)

Дата:   18-01-04 16:51

Пояснение:
photo.forum.фен виждам, че си човек с познания. Изясни ми се твоята позиция, затова искам да поясна и мисля, че ще е достатъчно, за да се довърши темата.

Съгласен съм с теб, че когато software-а преобразува името до %20, то той е отговорен, за да го върне до нормалния си вид.

Случая обаче беше друг. При качване на файл през уеб форма при PHP се създава един масив от данни наречен $_FILES. Стойностите в него се отнасят към качвания файл или файлове.
Стойността $_FILES['userfile']['name'] носи името на файла както е дошло от клиентската машина. Точно за това име казвам, че е съдържало %20. Следователно това е причината, за да кажа, че всеки може да качи име на файл, което съдържа всевъзможни символи $%&^*().

Погледни как се казва една твоя снимка качена на сайта:
photo.forum.%F4%E5%ED_1067204859_v_kraja.jpg

Името се образува така:
username_timestamp_imeNaFajla.jpg

Ти си photo.forum.фен и въпреки "маймуните" в името файла ти е достъпен, в потвърждение на това, че знам какво говоря.

Ето тук:
https://photo-forum.net/i/3402&ORDER=date&USER_ID=771
качих редакция на твоята снимка, като името на файла който качих съдържаше интервал и всичко си е ОК.

Публикацията е редактирана (18-01-04 17:18)

Дата:   18-01-04 19:22

" ... което съдържа всевъзможни символи $%&^*()" :)))

Ще успееш ли да ми пратиш през <form enctype="multipart/form-data" method="post"> файл, който има * в името? Въобще, ще успееш ли да създадеш такъв файл (със звездичка в името)? Имаш чувство за хумор! :)

Мисля, че достатъчно говорихме по тази тема.

ходи да се снимаш...
Автор: machine_head   
Дата:   19-01-04 00:07

[root@server 00]# ls -al
total 12
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jan 18 23:53 .
drwxr-x--- 32 root root 4096 Jan 18 23:53 ..
-rw-r--r-- 1 root root 5 Jan 18 23:53 mm*ff
[root@server 00]#

Дата:   19-01-04 01:47

machine_head, говоря в контекста на Windows ... Както на мен ми говориха в контекста на Internet Explorer в една друга тема. :)

първа  назад  1     всички  напред  последна